Öğrenciler sebze fidesi dikerek hasat yaptı

Trabzon'da Akçaabat Ziraat Odası ile ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği "Toprak ve Tarım Bilincinin Geliştirilmesi" protokolü kapsamında Yıldızlı Toki Ortaokulunda hobi bahçesi oluşturuldu.

Öğrenciler sebze fidesi dikerek hasat yaptı

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, ziraat mühendisleri Ali Han Hikmet Bayram ve Veysel Baki, okul bahçesinde oluşturulan atıl alana öğrencilerle sebze fideleri dikti.

Öğrencilere, oluşturulan bahçede öğretmen Nuray Öztürk ve ziraat mühendisleri tarafından bilgiler verildi.

Daha sonra Söğütlü Anaokulu öğrencileri de Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Eyüpoğlu, okul müdürü İsmail Çay ve beraberindekiler salatalık hasadı yaptı.

Eyüpoğlu, hasadını yaptıkları salatalıkların fidelerini öğrencilerle diktiklerini anımsatarak, "Öğrencilerimizle yaptığımız etkinlikler tarımsal üretime verdiğimiz hizmetin ne kadar önemli olduğunu bize gösteriyor. Sağlıklı nesillerin yetişmesi ancak sağlıklı beslenmeyle olur. Bunun için sürekli arazide tarlada çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Her çocuk sebze fidesi dikmeli, hasat yapmalı, toprağı çapalamalıdır." dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber