Nevruz'un gelişi Trabzon'da kutlandı

Trabzon'da Nevruz bayramı kutlamaları yapıldı.

Nevruz'un gelişi Trabzon'da kutlandı

Nevruz Bayramı kutlamaları Trabzon'un Akçaabat ilçesinde coşkulu bir şekilde gerçekleşti. 


Akçaabat Atatürk Parkı'nda düzenlenen etkinlik, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehteran Takımı'nın verdiği konserle başladı.

AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, yaptığı konuşmada, huzur içerisinde olan Türkiye'yi huzursuz etmek için bazılarının var gücüyle çalıştığını ifade ederek, "Yakın tarihe kadar huzur içerisinde yaşayan, Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı, Laz'ı, Çerkeziyle kardeşçe yaşadığımız bu memlekette huzurumuzu kaçırmak isteyenler, dış güçlerin, hatta bazı Avrupalı devletlerin desteğiyle ülkemizin huzurunu bozmak için mücadele veriyor. Biz millet olarak hangi görüşten olursak olalım kaynaşırsak, düşmanlarımıza en büyük dersi vermiş oluruz." diye konuştu.

Kaymakam Soner Şenel ise nevruzun Türk dünyasında uzun yıllardır bayram havasında kutlandığını belirtti.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen de nevruzun "yeni gün" manasına geldiğini ve Türk'ün ayak bastığı her yerde kutlandığını kaydetti.

Nevruz ateşi üzerinden atlanılan ve örs üzerinde demir dövülen etkinlikte, vatandaşlara 10 bin fidan dağıtıldı.

Kutlamaya, daire amirleri ve vatandaşlar da katıldı.
















 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler