Kastamonu’dan Akçaabat’a pedal çeviriyorlar 

Akçaabat’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla Kastamonu'dan yola çıkan 10 milli bisikletçi Sinop'a ulaştı.

Kastamonu’dan Akçaabat’a pedal çeviriyorlar 
Akçaabat'ın 1918'de düşman işgalinden kurtuluşunun hemen ardından bölgedeki silahlar, gemilerle önce İnebolu Limanı'na oradan da İstiklal Yolu üzerinden cepheye ulaştırıldı. İki il arasındaki bu bağın yeniden hatırlanması ve Akçabaat'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlik çerçevesinde Kastamonu'daki törenin ardından Akçaabat'a hareket eden kafile, Sinop'ta mola verdi.

Etkinlik Koordinatörü ve Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Osman Kalyoncu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kastamonu'dan başlayan yolculuklarının Akçabaat'ta sona ereceğini söyledi.

Sinop, Samsun, Ordu ve Giresun güzergahını kullanarak 17 Şubat'ta Akçabaat ilçesinde olmayı amaçladıklarını vurgulayan Kalyoncu, mola verdikleri tüm illerde tanıtıcı faaliyetlerde bulunacaklarını dile getirdi.

Kalyoncu, Sinop'ta, kaldıkları süre içinde çeşitli ziyaretlerde bulunacaklarını belirterek, "Ziyaretlerimizin yanı sıra mobil sahne aracıyla projenin tanıtımı yapılacak. Gerçekten özel bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Milli bisikletçi arkadaşlarımız aramızda. Her gittiğimiz ilde onlara eşlik eden bisikletçi arkadaşlarımız da var. İki il arasındaki bağın yeniden hatırlatılması çok anlamlı" ifadesini kullandı. Kafile, Sinop'taki etkinliklerin ardından yarın Samsun'a hareket edecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler