Gümrükçüoğlu, muhtarları bilgilendirdi

Akçaabat’ın mahalle muhtarı ile bir araya gelen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Akçaabat’ta yapılan, yapımı devam eden ve yatırım programına alınan projeler ve maliyetleri ile ilgili bilgiler verdi. 

Gümrükçüoğlu, muhtarları bilgilendirdi
Akçaabat ilçesinde beraberinde Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ile birlikte mahalle muhtarıyla istişare toplantısı gerçekleştiren Başkan Gümrükçüoğlu, Akçaabat’ta yapılan çalışmalarla ilgili olarak muhtarları bilgilendirdi. Gümrükçüoğlu, hizmet seferberliğine ara vermeden devam ettiklerini kaydederek “Büyükşehir Belediyesi olarak 3,5 yılda sadece Fen İşleri Dairemizin Akçaabat’ta yaptığı yatırım 34 milyondur. İşte rakamlar ortadadır. 3,5 yılda Akçaabat’ta yol asfaltlamasına harcadığımız para 20 milyon, yol betonlamasına 8.5 milyon, taş duvara 2.8 milyon, beton duvara 3.5 milyon, menfez inşaatlarına 1.5 milyon harcadık. Yine beton parke, taş parke, oto korkuluk ve korkuluk yapımları ile birlikte Akçaabat’a Fen İşleri Dairemiz tarafından yapılan yatırım 34 milyondur” dedi.

Akçaabat’a yol çalışmalarında yapılan devam yatırımların yanında içme suyu-kanalizasyon alanında da büyük çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Gümrükçüoğlu, “TİSKİ Genel Müdürlüğümüz Akçaabat’ta 3,5 yılda 68 projeyi bitirdi. Bunların toplam maliyeti 10.8 trilyondur. Akçaabat’ta yapımı devam eden su-kanalizasyon projelerin toplam maliyeti 86.3 milyon, yatırım programına alınmış projelerin toplam maliyeti ise 68 milyon 149 bin liradır. Akçaabat’ta tamamladığımız çalışmaların dışında yapımı devam eden ve yatırım programına alınan içme suyu-kanalizasyon projelerinin toplam maliyeti de 154.3 milyondur. En çok su kanalizasyon yatırımı yapılan ilçe Akçaabat’tır. Akçaabat tarihinde bu denli ciddi yatırımlar daha önce yapılmamıştır. Tüm bu yatırımlar büyükşehir yapılanmasının Akçaabat’a yansımasıdır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler