Folklor tutkunları Akçaabat'a geldi

70 kişilik Folklor tutkunları Akçaabat'a geldi.

Folklor tutkunları Akçaabat'a geldi

Çeşitli ülkelerden folklor severler, Trabzon'un Akçaabat ilçesine geldi.

Amerika, Kanada, Norveç, İzlanda, İngiltere, Avusturya, Hollanda, Polonya gibi çeşitli ülkelerden gelen 70 kişilik grup, Akçaabat Folklor Deneğini ziyaret etti.

Gruba eşlik eden İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Türk Halk Oyunları Bölümü Öğretim Üyesi Ahmet Turan Demirbağ, grubun amacının kültürlerin yaşatılması olduğunu söyledi.

Grubun, ülkelerin folklorunu görmek için geziye çıktığını anlatan Demirbağ, "Endüstrileşmenin getirdiği kültür kaybını en aza indirmek amacıyla başlatılan gezi Gürcistan'dan başladı. Kafkaslar'ın ardından Doğu Karadeniz Bölgesi ile geziye devam ediyoruz. Dünyanın her yerinden gelen bu ekip kendi ülkelerinde halk danslarına gönül vermiş öncü insanlardan oluşmaktadır." diye konuştu.

Akçaabat Folklor Derneği ekibinin yaptığı gösterinin ardından, Ahmet Çilingir ve Cavit Şentürk'ün bıçak oyunu ilgiyle izlendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler