Başkan Ekim’den Koronavirüs açıklaması

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim koronavirüs ile ilgili konuştu.

Başkan Ekim’den Koronavirüs açıklaması

Trabzon Akçaabat ilçesi Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, koronavirüs ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ekim açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Bir süredir dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını ile hep birlikte mücadele ediyoruz. Başta sağlıkçılarımız olmak üzere, tüm Devlet Kurumlarımız, gerek virüse yakalanan hastalarımızın tedavisi, gerekse virüsün yayılmasını önlemek için gece gündüz çalışıyorlar. 
Bizler de bu süreçte devletimizin kurumlarının almış oldukları kararları eksiksiz uygulayarak onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. 

Bu zamana kadar kurumlarımızca yayınlanan genelgelere riayet ederek göstermiş oldukları gayret ve özveri için tüm halkımıza teşekkür ediyor kurallara riayet etmeye daha sıkı şekilde özen göstermemiz gerektiğini ifade etmek istiyorum.
 
Allah’ın izni ve inayeti, Devletimizin gayretleri ve tüm vatandaşlarımızla birlikte bu virüs salgınının da üstesinden geleceğiz. Evinizde kalın, çocuklarınızla zaman geçirin, onlarla etkinlikler yapın, beraberce kitap okuyun, geleceğin hayallerini kurun, aile büyüklerinizle sohbetler ederek onların korkularını yenmelerini sağlayın ve en önemlisi evde kalarak güvenli ortamı yaratın, sağlıcakla kalın…

BAŞKAN EKİM, YAŞILARI KADERİNE TERK EDEMEYİZ

Kıymetli büyüklerimiz; evlatlarınız olarak sizden öğreneceğimiz daha çok şey var, sizlerden alacağımız nasihatler bizim önümüzde yol gösterici olacak. En önemlisi de torunlarınızın sizden duymak istedikleri onca masal var. İşte bu sebeplerden ötürü evde kalmalısınız. Bizim için değerlisiniz. Sizlere her zamankinden çok ihtiyacımız var. Bu bir yasak değil, sizi koruma adına alınmış bir karardır."

Yaşlılarımızın toplumumuzun güç kaynağı olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Bugün dünyada bazı ülkeler yaşlılarını kaderlerine terk etmiş durumda. Bizler yaşlılarımızı atamız olarak görürüz. Onlara saygı gösteririz. Hepimizin bir gün yaşlanacağını biliriz. En önemlisi de onlarla kurduğumuz gönül bağıdır. Bu nedenden dolayı yaşlılarımız toplumumuzun güç kaynağı birleştirici unsuru ve ortak değerimizdir. Türk toplumu asla yaşlısını yalnız bırakmaz bırakmayacaktır. Bugün onlardan evde kalmalarını istiyorsak yaşlılarımızı ne derece önemsediğimizdendir. Bu noktada önlem alıyorsak onlara verdiğimiz hizmetin her daim sağlıklı bir şekilde arzuladığımızdandır. Bu doğrultuda bizden yardım talep eden yaşlılarımıza gücümüz yettiğince, elimizden gelenin fazlasını yaparak ulaşacağız. Akçaabat Belediyesi olarak tüm vatandaşlarımızın 7/24 hizmetindeyiz. Onlardan tek isteğimiz evde kalmaları ve tüm uyarılara dikkat etmeleri. Çünkü yaşlılarımız bizler için değerli ve önemlidir” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Koronavirüsle ilgili gerekli tedbirlerin alındığın ifade ederek, vatandaşların sağduyu ve birliktelik içerisinde hareket etmesinin önemine dikkat çekti.

Başkan Ekim "Akçaabat Belediyesi olarak koronavirüs vakasının ülkemizde görülmesinin ardından, sorumluluk alanımızda gerekli tedbirleri hızla aldık. Bu kapsamda vatandaşlarımızın sıklıkla geldiği belediyemiz hizmet binası ve bağlı merkezlerimiz dezenfekte edilerek ilaçlandı. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz ayrıca vatandaşlarımızın toplu olarak kullandığı alanlarda düzenli biçimde dezenfekte çalışmaları gerçekleştirdi. Öte yandan 'Önce sağlık' ilkesi ile belediyemiz bünyesinde gerçekleştirilecek tüm etkinliklerimizin iptaline  karar verdik. Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğünce İlçemiz genelinde gerçekleştirilen tedbir amaçlı dezenfekte çalışmaları, Dünya Sağlık Örgütü'nün onayladığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış, özellikle virüsid, bakterisid ve fungisidlere karşı etkili olan antiseptik dezenfektan ilaçları ile belirlenen program çerçevesinde sorunsuz biçimde devam ediyor.” dedi
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler