Akçaabat’ta Opera ve Bale günleri düzenlendi

“Allegra Ensemble” adlı topluluk Akçaabatlı sanatseverlerle buluştu.

Akçaabat’ta Opera ve Bale günleri düzenlendi

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü bünyesindeki “Allegra Ensemble” adlı topluluk Akçaabatlı sanatseverlerle buluştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 4. Trabzon Opera ve Bale Günleri 5 Ekim 2021 Salı günü Akçaabat'ta sahne aldı. Trabzon Valiliği Karadeniz Teknik Üniversitesi, Ortahisar Belediyesi ve Akçaabat Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşen olan 4. Trabzon Opera ve Bale Günleri kapsamında 5 Ekim 2021 Salı günü saat: 19.00'da Akçaabat Erol Günaydın Sanat Merkezi'nde türkü, tango, klasik caz parçalarının yanı sıra birçok farklı müzik türünden seçilen zengin bir repertuvar ile "Allegra Ensemble" adlı topluluk konser verdi. 

Akçaabat’ta Opera ve Bale günleri düzenlendi

Adeta kulakların pasının silindiği konsere Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Barış Kesici ,Devlet Opera ve Bale Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanı Şahin Yiğit, Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran, Meclis Üyeleri, Daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Akçaabat’ta Opera ve Bale günleri düzenlendi

Program hakkında duygu ve düşünlerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri; ” 4. Opera ve Bale Günleri kapsamında bu akşam Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü bünyesindeki “Allegra Ensemble” adlı topluluk Akçaabat’ımızda konser verdi. Türküler, müzikaller ve klasik caz parçaları klasik müzik enstrümanları ile icra ettiler. Belediye olarak sadece yol, su ve alt yapı yapmadığımızın altını çizerek, aynı zamanda kültür, sanat ve turizm şehri Akçaabat sloganımızın altını doldurmak için de çalışıyoruz. Sanat faaliyetleri bakımından Belediyemiz oldukça geniş repertuara sahip. Tabi bu arz talep meselesi. Vatandaşımız bunu istiyor. Sanatsal Faaliyetlere önem veren, yoğun bir şekilde katılım sağlayan halkımız var. Akçaabat Belediyesi olarak Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve Çok Sesli Korolarımız yıllardır faaliyetlerini sürdürüyor. 20 yıldır aşkın süredir perdelerini açan Akçaabat Belediye Tiyatromuz var. 30 yıldır Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivalini Akçaabat’ta icra ediyoruz. Sempozyumlarıyla, çalıştaylarıyla, sergileri ve horonuyla Akçaabat’ımız Kültür Sanat ve Turizm Şehri olarak dünyaya ün saldı. Dünyanın her yerinde kültür ve turizm iç içedir. Birbirinden bağımsız değerlendirilmiyor. Bu tür organizasyon ve festivaller o bölgenin ciddi anlamda kalkınmasına yardımcı oluyor. Bizler de belediye olarak bu tür kültür sanat faaliyetlerinin her zaman yanında ve destekçisi olacağız.

Belediyemizin de paydaşı olduğu böylesine güzel bir programı bizlere sunan Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğüne ve “Allegra Ensemble” adlı sanat topluluğuna teşekkür ediyorum.” dedi.

Dinleyenlerde hayranlık uyandıran Allegra Ensemble" adlı topluluk, seyirciden tam not aldı. Konser sonrası Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim “Allegra Ensemble" adlı topluluğa plaket ve çiçek takdim etti.

Akçaabat’ta Opera ve Bale günleri düzenlendi
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber