Akçaabat’ta Mete Yarar konferansı

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar Akçaabat'tan konferansa katıldı.

Akçaabat’ta Mete Yarar konferansı

Trabzon Akçaabat Belediyesi’nin etkinliğinde konuşan Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, dış politikayla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Akçaabat Belediyesi’nin davetiyle Akçaabat’a gelen Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, “Oyun Bozan Türkiye’den Oyun Kuran Türkiye’ye” konulu konferansa katıldı.

Erol Günaydın Sanat merkezinde gerçekleşen  konferansa Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güngör, Ak Parti Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe, MHP İlçe Başkanı Adem Çelik, Ak Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen, Siyasi partilerin başkanları ve temsilcileri, kadın kolları, gençlik kolları,  Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları ve temsilcileri, Belediye Meclis üyeleri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Akçaabat’ta Mete Yarar konferansı

Program Kuranı Kerim tilaveti ile başladı.

Konuşmasında dış politika ve Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki durumu hakkında bilgiler vererek başlayan Yarar, özellikle son yıllarda Türkiye’nin savunma sanayine yaptığı yatırımlara dikkat çekti.

Yarar, “Konferans vermeye değil, sohbet etmeye geldim” diyerek konuşmasına başlayan ve  Türkiye’nin bölgedeki oyunu bozduğunu dile getiren Yarar, “Suriye’ye neden girdik diye soruluyor. Biz hiçbir yere girmeden 550 milyar dolar teröre harcadık ve 7 bin 500 şehit verdik. Şimdi bu oyunu baştan bozmak için oradayız” dedi.

Akçaabat’ta Mete Yarar konferansı

Mete Yarar, Türkiye’nin teröre mücadele 550 milyar dolar harcadığını ifade ederek “Biz Türkiye olarak bölgemizde hiçbir ülke ile savaşmadık. Ama sınırlarımız öyle bir hale getirdiler ki biz bu duruma 550 milyar dolar harcadık. Türkiye en fazla ihracat yaptığı komşu ülkemiz Irak’a 12 yıl boyunca mal satamadık.  Sadece bunun maliyeti 150 milyar dolar.  Biz Irak’a hiç bulaşmadık, hiç girmedik Irak’a. Neden bizim 550 milyar dolarımız gitti. Ayrıca 7 bin 500 vatan evladını şehit verdik. Bununla da bitmedi. DAEŞ Irak’tan çıktı ve Suriye’ye geldi. Şimdi Bizim ülkemize gelen 3,5 milyon Suriyelinin yaklaşık 1 milyonu DAEŞ’ten kaçarak ülkemize sığındı. Biz müdahil olmadığımız zaman başımız belaya girmiyor mu? Şimdi Irak ve Suriye’de 40 kilometre içeriye kadar girerek kontrol noktaları oluşturduk. Son dönemde o bölgelerde şehit vermiyorsak bunu engelleyen o bölgede olmamızdır. Büyüklerimiz şöyle derdi. Türkiye’nin savunması Halep’ten geçer, Saraybosna’dan geçer, ” dedi.

Akçaabat’ta Mete Yarar konferansı

Dünya İHA ve SİHA’larımızı Konuşuyor.

"Konvansiyonel savaşın paradigmaları değişiyor." diyen Yarar, "Bu paradigmaları değiştirirken de ülkeler kendilerine özgün yapılar ve fonksiyonlar yapabiliyor. Türkiye'nin bugün SİHA'ları ve İHA'ları konuşuluyor ama asıl bence TSK'deki değişimin görünen yanı, bir merkezden, bir ağ merkezi üzerinden yönetilebilen bir ordu olması. Bu F16'ların düşürdüğü uçaklarda da görüldü. SİHA'ların faaliyetlerinde de görüldü. Komuta etme anlamında da görüldü. Sahadaki topçu atışlarında da görüldü. Ordu bir komuta merkezinden ve birbirleriyle bağlantılı bir link üzerinden görüşebiliyor. Bu sahada büyük bir avantajdır. Bugün Türkiye'nin paradigma değişikliği, birçok konuda not olarak düşülecektir." ifadesini kullandı.

Türkiye’nin kendi evlatlarına sahip çıkması gerektiğini anlatan Yarar, "Türkiye’nin derdiyle derlenen insanlarına sahip çıkmalıyız. Biz başını derde sokacak adamlara ihtiyacımız var.  Bizim memleket derdiyle dertlenen adamlara ihtiyacımız var” dedi.

Akçaabat’ta Mete Yarar konferansı

BİRLİĞİMİZİ BOZMAK İSTEYENLERE İZİN VERMEYİN

Yoğun katılımlı ve uzun soluklu bir konferansın ardından birliğimizi bozmak isteyenlere izin vermeyin diyerek konuşmasına başlayan Akçaabat Belediye Başkanımız Osman Nuri Ekim “Güvenlik Politikaları uzmanı Mete Yarar”a bizi kırmayıp böylesine anlamlı bir konuda bizlerle buluştuğu için kendisine şükranlarımı sunuyorum. Bize Türkiyeyi, ülkemiz üzerine oynanan oyunları ve ülkemizin çevresindeki politikaları özetledi. Ben de buradan şunu ifade etmek istiyorum. Geleceğimizin teminatı gençler size sesleniyorum. Bu akşam Mete Beyden dinlediklerinizi iyi idrak ediniz. Ülkemiz üzerine oynanan oyunları iyi anlayınız. Sadece bunlar değil. Mete Bey iki saatte bunları özetleyebildi. Siz de araştırın. Özellikle geçmişinizi iyi okuyun. Gelişime açık olun. Araştırmayı sevin. Ufkunuz geniş, hedefleriniz büyük olsun. 600 yıl yedi cihana hükmetmiş Osmanlı Devletinin torunları olduğunuzu unutmayınız. Her ne olursa olsun bir olmayı, birlik olmayı biliniz. Sözlerime Gazi Mustafa kemal Atatürk ün şu sözüyle son veriyorum “Çalışmadan, yorulmadan, üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar; önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar. Herkese iyi akşamlar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Konferans sonunda Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar’a teşekkür ederek, plaket takdiminde bulundu.

Akçaabat’ta Mete Yarar konferansı

Akçaabat’ta Mete Yarar konferansı

Akçaabat’ta Mete Yarar konferansı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler