Akçaabat'ta muhteşem final

Akçaabat'ta 6. Uluslararası Resim Çalıştayında muhteşem final.

Akçaabat'ta muhteşem final

Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce, 6. Uluslararası Resim Çalıştayı, yurt içinden ve yurt dışından ilçemize gelen 16 sanatçının katılımı ile 16-23 Ağustos tarihleri arasında yapıldı.

Yurt dışından Gürcistan, Hindistan, Finlandiya, İran, Romanya, Moldova olmak üzere yurdumuzun farklı bölgelerinden ve Trabzon'daki sanatçıları bir araya getiren çalıştayda ressamlar, ilçemizde yaşayan sanatseverlere resim sanatının en güzel örneklerini özgün bir ortamda görme imkanı sundu.
Çalıştay kapsamında tüm sanatçıların katılımı ile Akçaabat Belediyesi önünde çocuklar için atölye çalışmaları yapıldı ve usta ressam Durmuş Ali Akça canlı resim performansı sergiledi.

Akçaabat'ta muhteşem final

6. Uluslararası Resim Çalıştayı,  Hamamçimeni Çarşısı Resim ve Fotoğraf Müzesinde, değerli sanatçıların yaratıcılıklarını sergiledikleri sergi açılışı ile sona erdi.

Sergi açılışına; Akçaabat Kaymakamı Dr. Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Başkan Yardımcısı Serkan Özdemir, İl Kültür Müdür Yardımcısı Mustafa Asan, Akçaabat Belediyesi Eski Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Meclis Üyeleri, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Satu Şahin, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Çavuş, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları, daire amirleri, ressamlar ve vatandaşlar katıldı. 

Akçaabat'ta muhteşem final

Sergi açılışında konuşan Akçaabat Kaymakamı Dr. Soner Şenel, “Akçaabat; kültür, sanat, turizm ve spor şehridir. Yapılan bu sanatsal etkinliklerle bu sloganın Akçaabat için doğruluğu pekiştiriliyor. Sanatsal çalışmalarla Akçaabat’ın kültürel hayatına katkıda bulunuluyor. Özellikle çocukların  6. Uluslararası Resim Çalıştayı faaliyetine katılması sanat ve gelecek adına çok önemli bir detaydır. Bu çalıştayın hazırlanmasında başta Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim olmak üzere emeği geçen herkese ve ressamlarımıza teşekkür ediyorum. Bu tür kültürel çalışmaların devamını temenni ediyorum.” dedi.

Akçaabat'ta muhteşem final

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ise konuşmasına, ‘Sanat; dil, din ve ırk ayırt etmeksizin insanların kaynaşmasına vesile oluyor.’ Şeklinde başladı ve şöyle devam etti: “Akçaabat Belediyesi’nin katkılılarıyla 6.’sını düzenlediğimiz Uluslararası Resim Çalıştayında sizlerle bir arada olmak Akçaabatımız için çok önemli. Bu çalıştayla birlikte oluşturmuş olduğunuz resimlerin ileride bir müzeye dönüşmesi temennisindeyiz. Zaman içerisinde oluşan resimler ve sanatçılarımızla birlikte Akçaabat’ta güzel bir resim salonu elde etmiş olacağız. Güzel ilçemiz, Akçaabatımız, her yönüyle renkli bir yapıya sahip. Belediye olarak bizler sanatı ve kültürü de yaygınlaştırmaya gayret ediyoruz. Hem sanatçılarımıza hem de Akçaabatımıza katkıda bulunuyoruz.”

Konuşmaların ardından 6. Uluslararası Resim Çalıştayı için yurt içinden ve yurt dışından ilçemize gelen 16 sanatçıya protokol üyelerince katılım belgesi verildi ve ardından resim sergisi gezilerek çocukların yaptıkları resimler de incelendi. 

Akçaabat'ta muhteşem final
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler