Akçaabat'ta denize atlayan genç demire saplandı

İhmal Akçaabat'ta bir genci az kalsın öldürüyordu

Akçaabat'ta denize atlayan genç demire saplandı

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde suya atlayan bir gencin bacağına demir saplandı. Olay önceki gün öğle sıralarında ilçeye bağlı Darıca Mahallesi'nde yaşandı. Balıkçı barınaklarının olduğu yerde arkadaşlarıyla yüzmeye giden ve ismi öğrenilemeyen bir genç, suya atladı. Ancak suyun altında bulunan ve niçin konulduğu bilinmeyen demir baldırına saplandı. Acıyla çığlık atan gencin bacağı kanlar içinde kalırken yardımına arkadaşları koştu. Olay yerine 112 acil servis ekipleri çağrıldı. Yaralı genç, çevredekilerin de yardımıyla ambulansa taşınarak hastaneye kaldırıldı. 

Demirin birkaç yıl önce kayıklar için yanaşma betonlarının yapımı esnasında kaldığı iddia edildi. Demir Yollar Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürlüğünce ihaleyle yaptırılan yanaşma betonlarının daha sonra kontrolünün yapılıp yapılmadığı bilinmiyor. 

Yaşanan gelişmenin ardından Darıca Su Ürünleri Kooperatifi Başkan Yardımcısı Hüseyin Kocabaş bir açıklama yaptı. Olayın yaşandığı yerin balıkçılara ait olduğunu ve yüzmeye müsait olmadığını belirten Kocabaş "Kaza barınak inşası sırasında deniz içinde bırakılan demir çubuğun gencin kalçasına batması ile olmuştur. Bilindiği gibi bu tür yerlerde yüzmek tehlikelidir. Ancak barınaktan sorumlu kimse olmadığı için yüzenlere engel olunamamaktadır. 10 yıl önce sahil yolu yapılırken yıkılan barınaklar yeniden yapıldı ancak bundan sonra DLH'ya devredildi. Biz kiralamayla barınakta güvenlik ve düzeni tesis etmeyi planlıyoruz." dedi. 
(Günebakış)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber