Akçaabat sahil yolu projesine tepki büyük!

Akçaabat'ta yapılması planlanan yol projesine tepkiler sürüyor.

Akçaabat sahil yolu projesine tepki büyük!

Trabzon Akçaabat’ta düşünce tasarısı olarak ortaya atılan sahil yolu projesiyle ilgili konuşan Akçaabat MHP İlçe Başkanı Adem Çelik, CHP İlçe Başkanı Musa Hacıoğlu ve Kent Konseyi Başkanı Mehmet Salih Köse verdiği ortak mesajda projenin tehlikeli boyutuna dikkat çekildi.

Güney çevre yolunun yapılması yönünde çalışmaların yürütüldüğünü anlatan MHP Akçaabat İlçe Başkanı Çelik, “Akçaabat Sahil Yoluna halk tepki göstermiştir. Kurum ve kuruluşların üzerinde durmasıyla sanırım o proje rafa kalkacaktır. Alternatif olan güney çevre yolunun maliyet hesapları yapılmaktadır. Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün projesiydi. Siyasi partilerin, STK’ların ve halkın tepkisiyle karşılaşınca geri adım atmak zorunda kaldılar. Güney çevre yolu ön planda değerlendirilmektedir. Başkanımız Murat Zorluoğlu ile görüştüğümde, işin maliyetine değil, kalıcılığına vurgu yaptı. Başkanımızın bu konuda hassasiyeti var. Çevre ve doğayı düşünerek güzel fikirler üreten birisidir. Sahil yolu bir düşünce olarak ortaya atılmıştı. Çözüm ancak güney çevre yoludur. Büyükşehir Belediyemiz, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız ve Karayolları Bölge Müdürlüğü bunu arasında çözecektir.” dedi.

Bölge halkı için olumsuzluk yaratacak bir proje olduğuna dikkat çeken Akçaabat CHP İlçe Başkanı Hacıoğlu, “Bütün Karadeniz sahili bir cinayete kurban gitti. Akçaabat sahil yolu bu işi daha ileriye götürür. Trabzon, sahil kenti olmasına rağmen çocuklarımız yüzmeyi havuzda öğrenmek zorunda kalıyorlar. Benzer dolgularla sahili yok edecek bir yolun kabul edilebilir durumu yok. KTÜ’de yapılacak bir çalışmayla dolgunun ne kadar zarar verdiğinin tespiti sağlanmalıdır. Karadeniz’in acil ihtiyacı olan şehrin dışından giden transit bir yoldur.” şeklinde değerlendirme yaptı. Konuyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından randevu talep ettiklerini söyleyen Akçaabat Kent Konseyi Başkanı Köse, “Akçaabat sahilden geçecek olan yol projesinin yasal bir dayanağı olup olmadığını araştırmak için Ulaştırma Bakanlığına ve Karayolları Bölge Müdürlüğüne yazılar yazdık. Eğer yasal olarak böyle bir yol projesi varsa belgesini istedik. Gelecek hafta bununla ilgili Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde bir basın açıklamamız olacaktır. 2 yıl önce yapılan Fatih Eğitim Fakültesi kavşağı ve 10 yıldır yapılması beklenen Pulathane Bulvarı var. Bu yarım kalan projeler bitirildikten sonra bakacağız trafik sorunu ne kadar çözülüyor. Tirebolu, Ordu ve Ünye yolu güneyden geçtiğine göre Akçaabat’tan da geçebilir. Akçaabat doğal sit alanıdır. Salih dolgu yapılarak yol geçilmesine Kent Konseyi ve STK’lar olarak karşıyız. Bu yol güneyden geçmediği sürece şehir gelişemez, ölür.  2 gün önce yağan yağmurlarla su birikintileri oldu. Biraz daha yağsaydı sel olacaktı.  Yol yapıldığında göl olur. Bu yola Büyükşehir Belediye Başkanımız da karşı olduğunu biliyoruz.” dedi.

Günebakış

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber