Akçaabat Kent Konseyinden açıklama - Sahil yoluna çözümü böyle buldular

Akçaabat Sahil yolu projesine tepki göstererek trafik sorununa çözümü böyle buldular...

Akçaabat Kent Konseyinden açıklama - Sahil yoluna çözümü böyle buldular

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon ile Akçaabat ilçesi arasındaki trafik sorununa çözüm olması anlamında yapılması planlanan sahilden geçirilecek yol projesine tepkiler sürüyor.

Konu ile ilgili olarak Akçaabat Kent Konseyi Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı yaparak buldukları çözümü kamuoyu ile paylaştı.

Akçaabat Kent Konseyi Başkanı Mehmet Salih Köse yaptığı açıklamada “Kent Konseyi olarak bizim çözüm olarak gördüğümüz Trabzon ve Akçaabat'ı güneyden geçmektir. Yani mini bir güney çevre yolu. Böyle bir proje Trabzon ve Akçaabat'ı güneye açacak ve deniz, sahilleri doğal liman Akçaabat, sit alanları korunacaktır” ifadelerini kullandı.

Mehmet Salih Köse yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“ÇÖZÜM TRABZON VE AKÇAABAT'I GÜNEYDEN GEÇMEKTİR”

Akçaabat Kent Konseyi olarak ilk defa Trabzon'da basın karşısına çıkıyoruz. Mazimiz çok yeni 10 Aralık 2018'de kent konseyimiz kuruldu. Şu ana kadar çeşitli kentsel sorunları belirledi. Kadın Meclisimiz, Gençlik Meclisimiz, Kültür ve Sanat Meclisimiz, Spor Meclisimiz ile çalışmalara devam ediyoruz. Bundan böyle Akçaabat'la ilgili her türlü sorunu ve çözüm önerilerimizi bu binada her aybaşı sizlerle paylaşmak istiyoruz. Kamuyu aydınlatmaya sizlerin haberleriyle ulaşmak istiyoruz.

Akçaabat Kent Konseyinden açıklama - Sahil yoluna çözümü böyle buldular

Önümüze gelen sorunları yönetim kurulumuzda tartışıp aldığımız ortak kararlar siz basın mensuplarına sunmak istiyoruz.

Bugün iki konuda bilgilendirme yapacağız.

Birinci sorun sahillerimizden geçirilmesi tasarlanan yol sorunu. Bu konuda basınımız gereken haberleri yaptı ve tavrımızı ortaya koydu. Tüm basın emekçilerine konseyimiz adına teşekkür ediyoruz.

Son söz olarak diyoruz ki; evet Trabzon- Akçaabat arasında trafik sorunu var. Bu konu ivedilikle çözülmeli. Bunun için Akçaabat'ta altı, yedi yıl önce ihalesi yapılan Pulathane Bulvarı tamamlanmalı. Bu bulvar Kavaklı Mahallemizden başlayarak ve Yıldızlı'dan çıkacaktır. Ama nedense yıllarca tamamlanmamış bir proje. Hatta bu proje ile yapılan yerler, yıkılan yerler var. Mesela Tarihi Orta Mahallede bu yolun tamamlanmaması, ulaşım ve turizm açısından bir sorundur. Bu bulvar tamamlandığı, Düzköy Yol Kavşağı ile Trabzon Üniversitesi Kavşağında düzenlenmeler yapılması halinde yoğun trafik hafifleyecektir. Başlanan bu işler neden bugüne kadar bekletilmiştir. Bu işler tamamlandığı zaman trafiğin yeni durumu gözlemlenir ve sonra büyük çözüm düşünülür. Kent Konseyi olarak bizim çözüm olarak gördüğümüz Trabzon ve Akçaabat'ı güneyden geçmektir. Yani mini bir güney çevre yolu. Böyle bir proje Trabzon ve Akçaabat'ı güneye açacak ve deniz, sahilleri doğal liman Akçaabat, sit alanları korunacaktır.

“TAŞINMASINI UYGUN GÖRMÜYORUZ”

İkinci bir konumuz Akçaabat Darıca'da bulunan Trabzon Diyanet Yüksek İhtisas Merkezi'nin başka yere taşınması meselesidir. Gerekçe olarak gösterilen fiziki yetersizlik ve lojman yapılacak Salacık'ta hazine arazisi vardır. Bu merkezin bir başka amaçla yapılan bir binaya taşınmasını uygun görmüyoruz.

Gerek sahilden yapılması düşünülen yol projesinin, gerekse taşınılması düşünülen Darıca Mahallesinde Diyanet Yüksek İhtisas Merkezinin taşınmasının Akçaabat için doğru olmayacağını siz değerli basın mensupları önünde yineliyoruz.

Diyoruz ki: önce Pulathane Bulvarı Yol kavşakları yapılmalı. Uzun vadedeki çözüm olarak da Trabzon- Akçaabat güneyden geçilmeli. Ünye gibi, Ordu gibi Tirebolu gibi. Akçaabat Darıca'da bulunan Trabzon Diyanet Yüksek İhtisas Merkezi yerinde kalmalı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler