Akçaabat'ın kurtuluş yıl dönümü kutlandı

Akçaabat'ın düşman İşgalinden kurtulşunun 100. yılı kutlandı.

Akçaabat'ın kurtuluş yıl dönümü kutlandı

Trabzon'un Akçaabat ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen ve Kastamonu'dan başlayan 635 kilometrelik bisiklet turu Akçaabat'ta sona erdi.



İlçenin 1918'de düşman işgalinden kurtuluşunun ardından bölgedeki silahların gemilerle önce İnebolu Limanı'na, oradan da İstiklal Yolu üzerinden cepheye ulaştırılması dolayısıyla 2 il arasındaki bağın yeniden hatırlanması amacıyla 10 milli sporcunun katılımıyla bisiklet turu düzenlendi.

Kastamonu'dan 13 Şubat'ta yola çıkan sporcular, bugün Akçaabat'a ulaştı. Ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar da bisikletçileri coşkuyla karşıladı.

Kutlamalar kapsamında milli sporcuların da katılımıyla Atatürk Parkı'nda tören gerçekleştirildi.



Törende, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel ile Belediye Başkan Vekili Osman Nuri Ekim, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Belediye Başkan Vekili Ekim yaptı.

AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar'ın da katıldığı tören, halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından, düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile son buldu.

Akçaabat'ın kurtuluş yıl dönümü

Akçaabat'ın kurtuluş yıl dönümü

Akçaabat'ın kurtuluş yıl dönümü

Akçaabat'ın kurtuluş yıl dönümü

Akçaabat'ın kurtuluş yıl dönümü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber