Akçaabat bayramlaştı

Kurban Bayramı nedeniyle Akçaabat’ta geleneksel bayramlaşma töreni düzenlendi.

Akçaabat bayramlaştı

Belediye Başkanlığı önündeki Atatürk Parkında düzenlenen bayramlaşma törenine; Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, İlçe Jandarma Komutan Vekili Astsubay Kıdemli Başçavuş Ramis Örgüt, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Hacıhasanoğlu,  Ak Parti İlçe Başkanı Emre Akgün, CHP İlçe Başkanı Musa Hacıoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Osman Parlayan ve Cevat Birinci, STK Temsilcileri, daire amirleri, muhtarlar, protokolün diğer üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel ise, “Bayramlar birliğin beraberliğin pekiştiği günlerdi. Huzur ve güven içinde bir bayram geçiriyoruz. İslamiyet’in en iyi şekilde yaşandığı bu güzel ülkemizde kardeşlik duygularının daha da kuvvetlendiği bayram gününde tüm Akçaabatlıların ve Müslümanların bayramını kutluyorum.” dedi.

Akçaabat bayramlaştı

Bayramlaşma töreninde konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, “ Değerli hemşerilerim bu bayram gününde bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar kaynaşma günleridir, birlik ve beraberlik günleridir, kardeşlik günleridir, eşimizi dostumuzu hatırlama ve eş dost tarafından hatırlanma günleridir. Bayramlar küslüklerin bittiği günlerdir. Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Bizler büyük bir milletin mensuplarıyız. İçte ve dışta bu birliğimizi bölmek isteyenlere kesinlikle taviz verilmeyeceğine benim inancım tamdır. Böyle zor bir dönemde yaşadığımız musibetlerin arkasında kimlerin olduğunu hepimiz biliyoruz. Bilimle ve teknolojiyle bize karşı nefret besleyenleri alt edebiliriz. Dinimiz ‘İlim bizim yitik malımızdır. Bulduğumuz yerde almalıyız.’ der. Ülke olarak her daim ilimin peşinde olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından vatandaşlar, protokol üyeleriyle tek tek tokalaşarak bayramlaştı. Bayramlaşma töreni vatandaşlara çeşitli ikramların sunulmasıyla sona erdi.

Akçaabat bayramlaştı
Akçaabat bayramlaştı
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler