Akçaabat'a dev yatırım

Akçaabat yapımı devam eden Su ve Atıksu Projesi ile sağlıklı ve yeterli içme suyuna kavuşacak.

Akçaabat'a dev yatırım

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ilçe merkezinin tümüyle sağlıklı ve yeterli içme suyuna kavuşacağını bildirdi.



Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Akçaabat Su ve Atıksu Projesi'nin, ilçe merkezinin ihtiyaçlarına ileri düzeyde cevap verecek dev bir yatırım olduğunu belirtti.

Yaklaşık 105 milyon liralık yatırımın 56 milyon liralık kısmının sahaya tatbik edildiğine işaret eden Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

Akçaabat'a dev yatırım

"Bu proje ile Akçaabat ilçe merkezinin tamamına Işıklar Mahallesi'nden getirilmekte olan içme suyu verilecektir. İlçe merkezi tümüyle sağlıklı ve yeterli içme suyuna kavuşacaktır. Ayrıca proje kapsamında bu yılın sonuna kadar ihalesini gerçekleştireceğimiz ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi ile Söğütlü Deresi'nden Salacık Mahallesi dahil olan bölgede tüm atık sular biyolojik arıtmaya tabi tutulacak, deniz ve çevre sağlığı ileri düzeyde sağlanmış olacak. Akçaabat'ımız daha da yaşanılabilir hale gelecektir."

Akçaabat'a dev yatırım

Akçaabat'a dev yatırım

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler