Akçaabat Minibüs esnafı isyanda! Büyükşehir Belediyesinin kapısında bekliyorlar

Akçaabat minibüs dönüşümü için otobüs alan esnaf mağdur olduklarını belirterek Büyükşehir Belediye Meclisine girmek istedi.

Trabzon’da Akçaabat Minibüs hattında çalışan minibüslerin dönüşümü gündemdeki yerini korurken, minibüslerini satarak otobüs alan bazı minibüs sahipleri mağdur olduklarını belirterek Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gelerek Başkan Murat Zorluoğlu ile görüşmek istedi.

Belediye Meclisine girmek isteyen grup, bina dışında Başkan Zorluoğlu ile görüştü. Zorluoğlu, Meclis toplantısı sonrasında aralarında seçecekleri 5 kişi ile görüşmek istediğini belirtti. Grup, meclis toplantısı sonrasında Başkan Zorluoğlu ile görüşmeyi bekliyor.

Belediye binası önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan esnaf Bekir Kodalak şunları söyledi;

"Bu işin dönüşü yok otobüs olacak denildi bize. Bize Başkanım önümüzü göremiyoruz, ne yapalım dedik. O da bize, biz bakkal değil devlet yönetiyoruz. Gidin otobüsünüzü alın dedi. Bizde o zamanki şartlarda minibüslerimizi sattık otobüslerimizi aldık. Araya pandemi girdi, 1 senedir 174 tane esnaf arabasını sattı mağdur oldu. UKOME kararı alındı, ama uygulanmadı. Bizim otobüslerimiz iş yapamadı dolayısıyla. Tekrar geldik çözüm aradık. Dedi ki UKOME Kararı 40 araç üzerinden yapıldı, 20 araç olmadan bu iş olmaz. 20+1 olacak dedi. Ama OKUME kararında da Tulaş ile yapılan sözleşmede de böyle bir karar yok. Olsa zaten otobüsleri almazdık. Ben sizi mağdur etmem korkmayın dedi. Gerekirse otobüslerinizi ben belediyeye satın alırım. Başkan otobüsleri almadı, kiralama yöntemine gitti. Çektiğimiz kredileri kiralama yöntemi karşılamadığı için o da olmadı. Bizde 600 Bin’e aldığımız arabaları 500 Bin’e aldığımız kişiye sattık. Herkesin 100 Bin TL zararı oldu. O zamanla şimdinin kur farkına bakıldığında herkesin 250-300 Bin TL zararı var. Araçlardaki cihazları alacağız dedi onları da almadı. 60 Bin TL’ye aldığımız cihazları da yok pahasına satmak durumu ile karşı karşıyayız. Bize tamamen yüzüstü bıraktı. Bugün onun için buradayız. 10 aydan beri bu insanların evine ekmek girmiyor. Çok büyük mağduriyetimiz var. Hakkımızı aramaya geldik. Sonuçta sığınacak yerimiz devlet babamız başka yerimiz yok."

Büyükşehir Belediyesi Meclisi CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, minibüs esnafını dinleyerek Başkanla görüşmelerinden olumsuz sonuç almaları halinde mecliste gündeme getireceklerini belirtti.

Haber61 - Haber Servisi -

Akçaabat Minibüs esnafı isyanda! Büyükşehir Belediyesinin kapısında bekliyorlar

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber