AK Parti'den milyonları ilgilendiren asgari ücret zammı açıklaması

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti'den milyonları ilgilendiren asgari ücret zammı açıklaması

2023 yılının haziran ayında yapılması planlanan seçimlere kısa bir süre kala siyaset camiasında hareketlilik sürüyor. Parti liderleri sahalara inerek illerde teker teker mitinglerini gerçekleştirirken vaatlerini ise şimdiden sıralamaya başladı.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş katıldığı bir televizyon programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu’nun İngiltere ziyareti, uyuşturucu polemiği, erken seçim başlıklarını değerlendiren Kurtulmuş ayrıca  asgari ücret, EYT ve sosyal konut projelerine ilişkin bilgiler verdi.

Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

KILIÇDAROĞLU'NUN İNGİLTERE ZİYARETİ
Bir partinin  genel başkanı olarak her yere gidebilir. Ancak Türkiye, büyük alt yapı projelerini finansmanını da sağlayarak yapmıştır. Türkiye'nin finansman gibi derdi yok. 20 yıllık sürede bu projelerin ortaya koyulması zihniyet değişikliğidir. IMF'nin Türkiye'ye nasıl rol kestiğini, program dayattığını biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız 19. protokollerden sonra frene bastı. 2013 yılında Türkiye sadece borç ilişkisini değil program dayatmasına da son verdi. Dünya'da bu kadar fonlar nasıl birikti? Britanya'nın büyük fonu sömürünün sonu değil midir? Sermaye kimsenin kaşı gözü için bu parayı vermez.

UYUŞTURU POLEMİĞİ
Son derece çirkin bir şey. Vatanseverliğe yakışmaz. Seçim dönemi, ne desek gümbürtüye gider, diye düşünüyorlarsa Türkiye aleyhine kullanılacağını düşünmeli. Varsa bilgisi belgesi ortaya koyar. Kimin aday olacağından daha önemlisi karşı tarafın problemi hangi siyasette politika gerçekleştirebileceğini açıklamalarıdır. Millet sizden Mavi Vatan, Libya ilişkileri, Libya'da Türk askerinin varlığı, Suriye ve Irak'taki operasyonlar konusundaki kanaatinizi merak ediyor. Millet bu tartışmaları seyreder, politik tavrı güçlüdür. Ancak sonuçta ne yapacaksın? Bunu merak eder. Altılı masanın dağılmadan bu güne getiren sayın Kılıçdaroğlu'dur. Birden fazla aday çıkma ihtimali de var.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI
İnşallah asgari ücrette vatandaşımızı mutlu edecek, alım gücünü artıracak bir gelişme yaşanacak.  TOKİ'nin sosyal konut projesini tam da konut projesi olmasının yanında sosyal bir projedir. Seçim dönemine daha düşük bir enflasyonla gidilmesi hedefleniyor.

SEÇİMDE ANA HEDEF NE OLACAK?
Parti içerisinde siyasi birikimi olan arkadaşlarımızla mükemmel tartışmalar yaşandı. Hayatında bir kere bile olsa AK Parti'ye oy vermiş yüzde 68 bir kesim var. Toplumun her kesimi söyleyecek söz ve birikimimiz var. Toplumun da sayın Erdoğan'dan bir beklentisi var. En yüksek beklenti AK Parti'den sayın Erdoğan'dan.  

ANKETLERDEKİ SON VERİLER
Son üç aydır AK Parti'nin yükselişe geçtiğini görüyoruz.

EYT'DEKİ ÇALIŞMALAR
Milletin gündeminde olup da AK Parti'nin masasında olmayan hiç bir şey yoktur. Biz rasyonel bir şekilde, vatandaşın taleplerini değerlendiriyoruz.  EYT'yi de Çalışma Bakanımız açıklayacaktır. Olmayacak duaya amin demeyiz. Mali disiplin konusunda disiplini korumaya devam ediyoruz. Kopenhag kriterlerinin altında tutmaya çalışıyoruz.

SEÇİM TARİHİ
Seçim vaktinde olacak. (Mayıs'a alınması) Şu an gündemde yok.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi