AK Parti'den flaş 'erken seçim' açıklaması! "Biraz öne alınabilir"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, katıldığı bir televizyon kanalında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti'den flaş 'erken seçim' açıklaması! "Biraz öne alınabilir"

Kamuoyunda bir süredir gündeme gelen 'erken seçim' tartışmalarına ilişkin açıklama yapan AK Partili Kurtulmuş, seçim tarihinin biraz daha öne alınabileceğini belirtti.

Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları şöyle:

AK parti seçim çalışmalarına çoktan başladı. Ekim 2021'den bu yana strateji heyeti toplantımız var. Partinin önemli isimleri var. Bendenizin başkanlığında süren strateji heyeti toplantılarımız var. Büyük bir külliyat oluştu toplantılar içinde. Halkın gözünde çok iyi anlaşılacak bir seçim beyannamesi oluşturulacak. Ana çerçevesini oluşturduk.

Seçim beyannamesi konusunda ilk hareket eden parti biziz. Kampanya seçim ilan edildikten sonra başlayacak. Zaten biz her zaman alandayız. Kim benim görüşüm var diyorsa onu dinliyoruz. 

AK Parti Metaverse konusunu kullanan bir parti. Metaverse'yi siyasetin gündemine ilk taşıyan parti AK Parti olmuştur. "AK Partim" ileri teknolojiyi kullanabilen bir platform olarak hazırlandı.

ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARI
Daha henüz net olarak takvim söylemek mümkün değil. Belki zorunluluklar nedeniyle seçim biraz öne alınabilir. Biraz öne alınması bunun erken seçim olacağı anlamına gelmez.

'HDP TERÖRLE ARASINA MESAFE KOYMALI'
Bizim başından itibaren çizgimiz belli. Terörle siyasetin arasında mesafe olması gerek. Baştan beri HDP'ye 'terörle bağınızı kesin' çağrısını yaptık. İsteriz ki hiçbir siyasi parti terörün gölgesinde bulunmasın. Silah varsa orada demokrasinin, seçimin kıymeti yok. Bunu ortadan kaldırmak HDP'nin üzerine düşüyor. 

AK Parti ve HDP grup başkanvekilleri zaten Meclis'te bir araya geliyor. Deminki uyarımı o yüzden yaptım. HDP'nin silah siyasetiyle arasına mesafe koyması durumunda daha inandırıcı olurlar. Bizle HDP arasındaki ilişkinin geleceğini belirleyecek olan onların tutumu.

AK Parti katılımcı ve demokrat bir parti. Farklı etnik gruplardan oy alabilen bir parti. Kendi çizgisi, siyasi çizgisi var.

MUHALEFETTE ADAY BELİRSİZLİĞİ
Masa 'adayımız şudur' diyene kadar daha çok tartışma olacak. Biz başından beri söylüyoruz, 6'lı masanın temel sorunu aday belirleyememeleri değil, ana fikirler etrafında bütünleşememesi. Doğu Akdeniz, terörle mücadele, Avrupa Birliği'ne üyelik gibi konular. 

Teklif edilen sistem güçlendirilmiş parlamenter sistem değil. Teklif edilen zayıflatılmış başkanlık sistemi ya da yarı başkanlık sistemi. Bu teklif 2023'e ait değil 2028'e ait bir teklif. Hemen uygulayamazlar zaten. Önce seçilip çoğunluğu elde etmeleri lazım. Meral Hanım aday tartışmalarına girmek istemiyor 'başbakanlık' söylemiyle.

SEÇİMLERİN GÜVENLİĞİ
Hiç şüphesiz demokrasimiz içinde sıkıntılı dönemlerimiz oldu ama darbelerden sonra bile halkımız milli iradeyi sandığa yansıtmıştır. Hem seçim kampayalarında herkesin istediğini söylemesi, hem de sandıklara sahip çıkılması bakımından sorunsuz, şaibesiz bir seçim olacak. Bu seçim belki de en yüksek katılımlı seçimlerden biri olacak.

6'LI MASA'NIN SEÇİM SİSTEMİ TEKLİFİ
6 tane eş cumhurbaşkanını teklif ediyorlar. Bu kabul edilemez. 6 genel başkanın imzasını şart koşuyorlar, bu demokrasi değil. Maalesef bu eş cumhurbaşkanlığı sistemine benziyor. Biraz da masanın gizli ayağı HDP'den dolayı böyle diyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset