AK Parti'den başörtü randevusu

AK Parti başörtüsü düzenlemesi için partilerden randevu istedi.

AK Parti'den başörtü randevusu

AK Parti başörtüsü ve aile yapısını içeren düzenlemeye destek için partilerden randevu istedi. MHP randevu verirken, HDP reddetti, CHP ve İYİ Parti'de ise görüşmeler sürüyor.

AK Parti, başörtüsü için Anayasa değişikliği için partileri ziyarete başlıyor. CHP, İYİ Parti ve HDP'den randevu talep edildi. AK Parti heyeti MHP ile çarşamba günü görüşecek.

AK Parti, başörtüsü ve aile yapısını içeren Anayasa Değişikliği Kanun Teklifini görüşmek üzere Meclis'te grubu bulunan partilerle bir araya geliyor.

Bu kapsamda AK Parti, MHP ile çarşamba günü bir araya gelecekken, HDP teklifi reddetti. CHP ve İYİ Parti ise teklifi değerlendirecek.

CHP, İYİ PARTİ İLE İSTİŞARE EDECEK

DHA'da yer alan habere göre AK Parti'nin anayasa değişikliği teklifini görüşmek üzere siyasi partilerden istediği randevu talebine CHP'den de yanıt geldi.

AK Parti'den alınan bilgiye göre; CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AK Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin'in arayarak, randevu talebine, Millet ittifakı ortağı İYİ Parti ile istişare ettikten sonra yanıt vereceklerini söyledi.

HDP'DEN AÇIKLAMA

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, görüşme talebine ilişkin, "HDP'ye yönelik bir intikam davası olan kapatma davasının devam ettirilmesi, en son hazine yardımının geçici bloke kararı nedenleri ile AK Parti ile görüşmeme kararı aldık" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset