Salih Cora: Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak

AK Parti Trabzon Milletvekili Avukat Salih Cora dün şehit olan Uzman Çavuş Bahattin Baştan’ın cenaze törenine katıldı.

Salih Cora: Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak

Trabzon’un Düzköy ilçesinde son yolculuğuna uğurlanan Bahattin Baştan’ı büyük bir kalabalık gözyaşları içerisinde ebediyete uğurladı.

Cenaze töreni sonrasında şehit ailesine de taziye ziyaretinde bulunarak üzüntüsünü dile getiren Salih Cora, “Düzköylü hemşehrimiz Bahattin Baştan’ın Siirt’in Eruh ilçesinde hain bir terör saldırısı sonucu şehit olması sebebiyle büyük bir hüzün yaşıyoruz. Kahramanımız bugün ebediyete uğurladık. Aziz şehitlerimizin kahramanca mücadelesi bu toprakları bize vatan kılmaktadır. Bahattin kardeşimizin şehadeti yüreklerimizi yakmıştır. Tek tesellimiz ise Allah’ın kendisine mükafatını en yüksek mertebeden verecek olmasıdır. Bu duyguyla tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

Türkiye’nin özellikle son dönemde başta PKK olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı hayati darbeler indirdiğini söyleyen Salih Cora, “Cumhuriyet tarihinde terör örgütleriyle en şiddetli çatışma dönemini son yıllarda yaşadık. PKK ile hendek barikat terörü adı altında çok çetin ve yoğun çatışmalar yaşandı. PKK o dönem tarihinin en büyük hezimetine uğramıştır. Çok sayıda şehitler verdik, zorlu bir zaman diliminden geçtik. O dönem çatışmalarda Heron’ları kullanıyorduk. Arızalandıklarında temin ettiğimiz ülke olan İsrail’den yedek parça istemiştik ve  bunu bize göndermemişlerdi. PKK ile mücadele ederseniz biz size bunları göndermeyiz dediler. Cumhurbaşkanımızın yönlendirmeleri ve cesaretlendirmeleri ile İHA’ları ürettik ve PKK ile mücadelemizde büyük başarılar elde ettik. Şu anda mağaralarından çıkamayacak durumdadırlar. Bir zamanlar kurtarılmış bölge olarak ilan ettikleri yerlerde çaresiz bir biçimde kurtarılmayı beklemektedirler.” şeklinde konuştu.

Salih Cora: Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak

Terörün kökünü kazıyacaklarının altını çizen Milletvekili Cora, “Bahattin kardeşimizi çatışmada değil hain bir tuzakla şehit ettiler. Onlar için amaç Türkiye’de istikrarsız bir kaos ortamı yaratmaktır. Hiçbir hedeflerini gerçekleştiremeyecekler. Bunu kararlı mücadelemizde gösteriyoruz. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun göreve geldikten sonra bölge ile temaslarını hızlandırması ve terörle mücadelede daha etkin bir yolun tercih edilmesiyle önemli adımlar attık. Bununla yetinmedik terörün kurutulması için sınır ötesi operasyonlar yaptık. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonları ile ülkemizin burnunun dibinde oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yerle yeksan ettik. Teröre pabuç bırakmadık. Şu anda da hem Münbiç’te hem de Kandil’de Mehmetçiklerimiz aslanlar gibi ilerlemektedirler. Tüm bunlarda yerli ve milli savunma sanayimizin çok büyük katkısı vardır. Şu anda Türkiye’de terör örgütleri nefes alamıyor. Çaresizlik içerisinde el yapımı patlayıcılarla, kurdukları tuzaklarla evlatlarımıza saldırıyorlar. Bugün canımızı yaktılar ancak son teröristi ortadan kaldırana kadar kararlı mücadelemizi devam ettireceğiz. Kahraman şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmayacak, intikamlarını alacağız. Terörü de ülke gündeminden bir daha geri dönmemek üzere kaldıracağız.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler