Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan batıya ve Avusturya'ya çok sert tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kocaeli mitinginde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan batıya ve Avusturya'ya çok sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kocaeli Milli İrade Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.

Erdoğan buradaki mitingin ardındn ise teravih sonrası İstanbul Esenler'de açıklama yapıyor.

"Suriye'de insanlar evlerinde, sokaklarında, çocuklar okullarında başlarına ne zaman bomba yağdırılacağını bilememenin korkusu içinde yaşıyor." diyen Erdoğan, "Terör örgütleri Suriye'de hala cirit atıyor. Ortadoğu'dan Kuzey Afrika'ya, Güney Asya'dan Avrupa'ya kadar her yerde Müslümanlara yönelik baskılar her geçen gün artıyor" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Filistin'de her gün masum çocuklar, kadınlar, erkekler tekerlekli sandalyedeki engelliler, yaralılara yardım eden hemşireler katlediliyor. Zalim İsrail yönetimi, siyonist İsrail yönetimi Filistinlilere adeta nefes aldırmıyor. Dünya zalimlere kalmaz. Mazlumun ahı, eninde sonunda sizi alaşağı eder. Arakan'daki Müslümanları yerlerinden, yurtlarından etmekle, Avrupa'nın göbeğinde Müslümanların camilerini kapatmanın zihniyet bakımından hiçbir farkı yoktur" dedi.

AVUSTURYA'YA ÇOK SERT TEPKİ

Erdoğan, "Müslümanlara yönelik baskılar her geçen gün artıyor. Avusturya'nın başbakanına sesleniyorum. Bak daha çok gençsin. Daha çok tecrübe etmen gerek. Senin bu çıraklığın senin başına çok iş getirebilir. Avusturya'da bir caminin kapatılması, din adamlarının yurt dışı edilmesi yeniden bir Haçlı-Hilal mücadelesini başlatır ki bunun sorumlusu da sen olursun. Tüm Batı'ya sesleniyorum. Ey Batı başta Almanya bu adamınıza çeki düzen verin, yoksa olay başka yere gider. Orada benim 250 bin kardeşime zulmedilmesine asla müsaade etmeyiz." dedi.

ERDOĞAN KOCAELİ'NDE DÜZENLENEN MİTİNGDE AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaelili vatandaşlara teşekkür ederek,"Bugün bizi bir kez daha coşkuyla kucakladığınız için teşekkür ediyorum. Bu sevgi seli bu kardeşinizi heyecanlandırıyor. Kocaeli başka bugün. Bu güven dosta korku verir. Şu muhabbetiniz bizlere daha çok çalışma şevki veriyor. Sen yorulmaz mısın diye soruyorlar. Ben de diyorum ki 'bu muhabbeti görünce insan yorulur mu?'' dedi.

"Sizlerden aldığımız ilhamla Türkiye kazan biz kepçe ülkemizi adım adım geziyoruz." diyen Erdoğan,  "Az önce Denizli'deydik. Denizli de muhteşemdi. En son Ocak ayında Kocaeli'ye gelmiştim. Yaklaşık 1.5 katrilyon liralık yatırımın onurunu beraber yaşadık. Şimdi 28'inci vilayetteyim. Arada yaptığım kapalı salon toplantılarını söylemiyorum. 00.00'da Esenler'de bir dua programına katılacağım. Biz siyaseti ikbal için değil millet için, milletimizle beraber yapıyoruz. " ifadesini kullandı.

GENÇLERE MÜJDE

Erdoğan, "Kocaeli’de üçüncü bir üniversitenin hazırlığını yapıyoruz. Bu değerlendirmelerden sonra üçüncü bir üniversiteyi Kocaeli’ne kazandıracağız" dedi.

''BAY KEMAL, BAY İNCE KIRAATHANE OKUMAKTIR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimizi kökenine, inancına, kılık kıyafetine göre bölenlerden olmadık. Bay Kemal ne ki, sen ne olacaksın. Bu ülkede başörtülü kızlarımıza neler çektirdiğinizi biz bilmiyor muyuz? Onları odalara çekip oralarda neler yaptığınızı ve o bayanın da partinizin milletvekili olduğunu biz çok iyi biliyoruz. 'Ben İmam Hatip'e düşman değilim, öğretmenlik yaptım diyor.' Öğretmenlik yaptın ne yazar. Sen kendine bak, kendine. Bunlar şehirlerimizi oya göre renklere ayıranlar. Oy almak için bu numaraları neden yapıyorsun? Kafayı takmış şimdi, açıkladım ya millet kıraathaneleri. Kafayı ona takmış. Kumarhane anlıyor, iskambil oynarlar ya bunların çoğu, onu anlıyor. Bay Kemal, Bay Muharrem kıraathane okumaktır." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, ''Diyor ki o kek verecek ben fabrikalara işçi alacağım.' İnanıyor musunuz? Uçak fabrikasını kapatıp gaz ocağı fabrikasına çevirdiniz. CHP budur. Kimi inandıracaksınız? 24 Haziran'da benim halkım bu yalan üzerinden bir şeyler yapmak isteyenlere sandıkta dersini verecek. Kocaeli şu dersi verin be, ama bambaşka verin. Şimdi ortaya çıkan başkaları var, hepsine verin. " diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset