AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora'dan fındık müjdesi: Mağdur etmeyeceğiz

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’dan fındık açıklaması yaptı.

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora'dan fındık müjdesi: Mağdur etmeyeceğiz

Fındık üretimi yapılan illerin milletvekillerinden oluşan Fındık Çalışma Grubu, 2021 yılı fındık hasadı öncesi üreticinin talep ve beklentilerini değerlendirmek için toplandı. TBMM Fındık Çalışma Grubu’nda, yaklaşan fındık sezonu öncesi Bölge Milletvekilleriyle mecliste istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

TMO ALIMLARI PİYASAYI OLUMLU ETKİLEDİ

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, AK Parti’nin fındık üreticisinin her zaman yanlarında olduklarını söyledi. Fındığın önemini ve değerini bildiklerini ifade eden Milletvekili CORA, “AK Parti’den önce fındığa nasıl bir değer verildiğini hepimiz biliyoruz. Çayda ve fındıkta verilen fiyatlar komik rakamlardı. Fındık, AK Parti dönemi ile değerini bulmuş, 2002’den önce 1 doların altında olan fındık, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) 30 Nisan 2021’e kadar gerçekleştirdiği alımlarla birlikte dolar bazında 4 dolara ulaşmıştır. TMO’nun süreci iyi yönetmesi, alımların uzun süre devam etmesi piyasayı da olumlu yönde etkilemiştir. Bu alımlar sayesinde üreticimizin yüzü gülmüştür.” dedi.

ÜRETİCİMİZİ MAĞDUR ETMEYECEĞİZ

Milletvekili CORA, hasat döneminden önce fındık fiyatlarını açıkladıklarına dikkat çekerek, “AK Parti’nin tarımda vizyon yaklaşımlarından birisi ürün alım fiyatlarını hasat döneminden önce açıklamasıdır. Bu aynı zamanda üreticimizi koruduğumuzun da göstergesidir. Bu yıl da üreticimizi mutlu edecek, ülkemizin kazanacağı çalışmalarımızı Sn. Tarım ve Orman Bakanımız Bekir PAKDEMİRLİ beyin koordinesinde gerçekleştiriyoruz. Üreticilerimizin mağdur olmaması için gereken adımları atıyoruz.” ifadelerini kullandı.

ÇİFTÇİMİZ MÜSTERİH OLSUN

Geçen yıl açıklanan fındık fiyatlarına da değinen CORA, “Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN geçen yıl Giresun kalite fındığı 22,5 TL, Levant kalite fındık 22 TL olarak açıkladı. Ayrıca ÇKS kayıtlı fındık alımlarında alan bazlı yüksek randımanlı fındık, gübre ve mazot desteği ile birlikte kilogram başına 3 TL destek ödemesi gerçekleştirdik. Bu şekilde üreticimizin elindeki fındık 25-25,5 TL’ye, TMO alımları ile birlikte 28 TL’ye ulaştı. Açıklanan bu rakamlar üreticimizi memnun etmişti. Bu yıl da üreticimizi memnun edecek bir fiyat açıklanacaktır. Fındık üreticimiz müsterih olsun. Onları asla yalnız bırakmadık, her zaman onların yanındayız.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber