AK Parti İl Başkanları toplantısı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katıldı.

AK Parti İl Başkanları toplantısı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar

Düzce'de yaşanan depremle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçen hafta 5.9 şiddetindeki depremle sarsılan Düzce'yi genel hayata etkili afet bölgesi ilan ettiğimizi açıklamak istiyorum" dedi. 6'lı masanın anayasa değişiklik teklifine tepki gösteren Erdoğan, "CHP ve arkadaşlarının hiçbir vizyonu yok anlaşıldı." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması şu şekilde;

Önceki gün Kabine toplantısı sonrası açıkladığımız kamuda çalışan 424 bin sözleşmelinin kadroya geçirilmesi kararının bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum. 

Geçtiğimiz 20 yılda hep yapageldiğimiz gibi bugün de ülkemizin her meselesini, milletimizin her beklentisini hayata geçirerek Türkiye’yi huzurlu ve müreffeh bir geleceğe hazırlıyoruz. Ülkemize bugüne kadar kazandırdığımız demokrasi ve kalkınma atılımlarını kesintisiz bir şekilde sürdürerek milletimize sözümüz olan 2023 Türkiye’sine adım adım yaklaşıyoruz.

DÜZCE AFET BÖLGESİ İLAN EDİLDİ
Her şeyden önce 4 ana başlık; ekonomi, diplomasi, öbür tarafta terörle mücadele bir diğer tarafta yine mülteci sorunu konusu. Bu 4 ana başlığı biz her şeyden önce başardık, başarıyoruz ve başaracağız.

Geçen hafta 5.9 şiddetindeki depremle sarsılan Düzce'yi genel hayata etkili afet bölgesi ilan ettiğimizi açıklamak istiyorum.  Böylece afet sonrası telafi ve ihya çalışmalarımızı daha hızlı etkin şekilde yürütebileceğiz.

"TÜRKİYE'NİN BÜYÜMESİNİ SÜRDÜRMESİ ÇOK KIYMETLİ"
Küresel düzeyde resesyon endişesinin arttığı dönemde Türkiye'nin büyümesini sürdürmesi çok kıymetlidir. İnşallah 2022'yi dünyaya göre rekor düzeyde kapatarak2023'e iyi bir giriş yapacağız. Türkiye'nin dününü olduğu gibi yarınını da biz inşa edeceğiz. 

6'LI MASANIN ANAYASA DEĞİŞİKLİK TEKLİFİ 
Güçlendirilmiş parlamenter sistemmiş, buradan bir şey çıkmaz. Bunlardan ancak 'masada toplanıp dağılmak' çıkar.  

Ülkemizi 20 yılda asırlık eser ve hizmetlere kavuşturduk. Türkiye'nin dününü olduğu gibi yarınını da biz inşa edeceğiz. Seçimler geliyor, Bay Kemal yalanlar dünyası ile milletin karşısına çıkacak. Bu yalanları duyacaksınız, göreceksiniz.  

Ne yapıp edip her bir ferdi ile 85 milyonun tamamına ulaşmalı, kucaklaşmalı, desteğini ve gönlünü kazanmalıyız. Bunu da istikbalimizin mimarları olan evlatlarımızın geleceği için yapmalıyız. 

Türkiye yeni yönetim sistemi ile bunların palavralarına aldanmayın, buradan bir şey çıkmaz. Burada bol bol masada toplanıp dağıtmak çıkar. Türkiye yeni yönetim sistemi ile işin ruhuna uygun şekilde siyasette iki ittifaklı görünüm kazanmıştır. Diğer ittifak 6'lı masa olarak kamuoyuna çıkmakla birlikte hangi amaçlarla kurulduğu bilinmeyen amorf bir yapıdır. 

Türkiye yeni yönetim sistemi ile güçlendirilmiş parlamenter sistemmiş, bunların palavralarına aldanmayın, buradan bir şey çıkmaz. Burada bol bol masada toplanıp dağıtmak çıkar. Türkiye yeni yönetim sistemi ile işin ruhuna uygun şekilde siyasette iki ittifaklı görünüm kazanmıştır. Diğer ittifak 6'lı masa olarak kamuoyuna çıkmakla birlikte hangi amaçlarla kurulduğu bilinmeyen amorf bir yapıdır. Türkiye'yi eski günlerine döndürmek isteyen arkaik bir proje ile çıktılar. Biz AK Parti kurulurken neler görmedik ki... 8 aylık yönetimler gördük. Benim milletim bunları biliyor. Bu koalisyonlardan bu ülkeye bir fayda geldi mi? Gelmedi. Netice alabildik mi? Alamadık. AK Parti iktidarları ile 20 yıldır istikrar, güven, güçlü devlet var. İşte biz bunu sağladık. Bugüne kadar ne CHP'den ne de şürekasından ülkenin herhangi bir derdine derman olacak hiçbir adıma rastlanmadı. 

Terör örgütünün partisini kollayan teklif çıkardılar. Masanın etrafındakiler artı masanın altındaki. Bunlara ne verirsek mutlu olurlar, buna çalışmışlar. Birinin derdi kapanan belediyeler. Bundan sonra belediyeler kapatılmayacakmış. Diğerinin derdi hazine yardımı azmış. Herkese bir şey verelim, bunu yapmak suretiyle oy toplayacaklarını zannediyorlar. Benim milletim bunu yutmaz. Eğer bugün ekonomide Türkiye bir kalkışmanın içerisindeyse bu bir şeyi gösteriyor; Türkiye güçleniyor. 

MARKETLERDE FAHİŞ FİYAT SORUNU
Kabine toplantısında arkadaşlarımıza söyledim, kontrollerimizi daha da sıklaştıracağız. Fiyat farkını gidereceğiz. Fiyat farklılıklarını gidermenin yollarını arayacağız. Fiyat İstikrar Komitesi ile de bunların takibini yapacağız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler