AK Parti İl Başkanı Dr. Mumcu’dan Engelliler Günü mesajı

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla günün anlam ve önemine binaen mesaj yayınladı.

AK Parti İl Başkanı Dr. Mumcu’dan Engelliler Günü mesajı

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla günün anlam ve önemine binaen, “Biz Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın düzenlemeleri ve hak teslim anlayışıyla engelli kardeşlerimizi her gün hatırlayıp, sorunlarıyla ilgilenen sıkıntılarıyla dertlenen ve çözümler sunan bir hükümetiz. Ülkemizin ilk Engelliler Kanununu 2005 yılında çıkardık. Birleşmiş Milletlerin, Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşmesini 2009 yılında kabul ettik. Yapılan değişikliklerle pozitif ayrımcılık ilkesini benimsedik. Yine geçtiğimiz gün 2023-2025 yıllarını kapsayan 275 faaliyetten oluşan Engelli Hakları Ulusal Eylem Planımızı açıkladık. Planımızın, engelli kardeşlerimizin haklarının korunması, güçlendirilmesi, çok daha ileriye taşınmasına anlamlı katkılar yapacağına ve güzel katkılar sağlayacağına inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın davetini yineleyerek Tüm kurumlarımızı Engelli Hakları Ulusal Eylem Planımızı sahiplenmeye davet ediyorum.

Bu vesileyle davaya gönül vermiş bizler kardeşlerimizle her zaman beraberiz, etkinlik ve faaliyetler düzenliyoruz. Yine onlarla AK Parti Milletvekilimiz Serkan Bayram'ın hayata tutunma mücadelesini ve engelli kardeşlerimizin yaşadığı zorlukları, azmini konu alan ve geliriyle İstanbul’da bir Engelsiz Yaşam Merkezi’nin yapılacağı Buğday Tanesi filmini vizyona girdiği gün Çamlık İşitme Engelliler İlkokulu-Ortaokulu öğrencileri yavrularımız, değerli velileri ve öğretmenlerimiz ile izledik. Ben de engelli kardeşlerimizin hayatımızın her alanında olması gerektiğini, ülkemizin kalkınmasında onların da büyük roller oynayacağı işler yapabileceklerini biliyor ve her zaman destekçileri olduğumu tekrar belirtmek istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm engelli kardeşlerim ve ailelerine en kalbi duygularımla selam ve sevgilerimi iletiyorum” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler