Haber61.net Ajandası 03.04.2016

UZUNGÖL İÇİN GEÇ KALDIK!   Trabzon’daki turizm toplantılarının bir yenisi bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla Uzungöl’de yapılacak. Uzungöl Royal Otel’de bugün saat 10.30’da başlayacak olan toplantı da Uzungöl’ün turizm

Haber61.net Ajandası 03.04.2016
UZUNGÖL İÇİN GEÇ KALDIK!

Trabzon’daki turizm toplantılarının bir yenisi bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla Uzungöl’de yapılacak. Uzungöl Royal Otel’de bugün saat 10.30’da başlayacak olan toplantı da Uzungöl’ün turizm sorunları masaya yatırılacak.

Sadece ülkemizin değil dünyanın en gözde turizm merkezlerinden biri olarak gösterilen Uzungöl ne yazık ki son dönemde çarpık yapılaşmanın ve akıl-almaz bir alt yapı eksikliğinin kurbanı oldu. Uzungöl’ü kendi elimizle adeta yok ediyoruz. İşte tam bu noktada alınması gereken önlemler her ne kadar geç kalınmış olsa da gelecek adına önemli. Bakan Soylu’nun Uzun göl konusunda ayrı bir hassasiyet gösterdiğinin altını çizmekte fayda var. Geçmiş dönemde yapılan hataların telafisi için radikal bir takın önlemlerin alınması gerektiğini belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu sadece Uzungöl değil bölge turizmi için önemli olan tarihi ve doğal güzelliklerin korunması için seferberlik ilan edileceğini söyledi

TURİZM İŞLETMELERİNİN BORCU ERTELENDİ! 2.SAYFADA


TURİZM İŞLETMELERİNİN BORCU ERTELENDİ!

Kamuoyunda "torba kanun" tasarısı olarak bilinen tasarıda turizm işletmelerine önemli bir kolaylık sağlandı. Üzerinde konaklama amaçlı turizm tesisleri yapılmak üzere kamu arazisi tahsis edilen belgeli yatırımcılar ve işletmecilerden, irtifak hakkı tesis edilip edilmediğine veya kullanma izni verilip verilmediğine bakılmaksızın 2016 yılı için tahsil edilmesi gereken kira, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni bedelleri ile hasılat paylarıyla Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli konaklama tesisleri tarafından Hazine taşınmazlarının izinsiz kullanımlarından dolayı tahsil edilmesi gereken ecrimisillerin ödeme süreleri bir yıl ertelenecek.

Ertelenen alacaklar, bu sürenin sona erdiği tarihten itibaren üç yılda ve üç eşit takside herhangi bir zam ile faiz uygulanmadan tahsil edilecek. Süresinde ödenmeyen taksitler zam ve faiz uygulanarak alınacak. Düzenlemeden önce ödenmiş bedel, ilgililerince talep edilmesi halinde iade edilecek ya da erteleme süresinin sona erdiği tarihten sonra tahsil edilmesi gereken bedellere mahsup edilecek. Söz konusu işletmelerin eski borçları ile gecikme zamları, düzenlemenin yürürlüğe girmesinden itibaren dört ay içinde başvurma şartıyla, ilk taksit 2017'nin eylül ayında, diğer taksitler de bir yıl sonraki eylül ayında ödenmek üzere zam ve faiz uygulanmadan üç taksitte ödenecek. Süresinde ödenmeyen taksitler gecikme zammıyla tahsil edilecek. Bu hükümlerden yararlanmak isteyen borçluların dava açmamaları, açılmış davalardan vazgeçmeleri ve kanun yollarına başvurmaları şartı da aranacak. Düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten önce tahsil edilen tutarlar red ve iade edilmeyecek.

İŞİ KABUL ETMEYENLERİN MAAŞI KESİLECEK! 3.SAYFADA


İŞİ KABUL ETMEYENLERİN MAAŞI KESİLECEK!

3 kez teklif edilecek Sosyal destek alanların istihdamı konusunda Alman modeli devreye giriyor.13 yılda 150 milyar liralık kaynak ayrılan sosyal yardım sistemi ile istihdam bağlantısı etkin hale getiriliyor.

Türkiye İş Kurumu (İşkur), sosyal yardım alan ailede çalışabilecek yaşta olanlara mesleki eğitim verecek ve iş teklifleri yapacak. 3 kez teklif reddedilirse, yardım 1 yıl kesilecek. İŞKUR, yardım alan ailelerde çalışabilecek yaşta olanlara eğitim verip, iş teklif edecek. İşverene prim desteği Meclis'e gönderilen torba yasa ile sosyal destek alanların iş bulmaları kolaylaşıyor. Bu kişileri istihdam edenlere prim desteği sağlanacak. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Fonu Kurulu'nca destek sağlanan hanede çalışabilir durumda olanlar, sosyal yardım sistemi üzerinden îşkur'a kaydedilecek. Sistemle her evden bir kişiye istihdam yaratılmış olacak. 

EMEKLİYE PROMOSYON NE KADAR OLACAK? 4.SAYFADA


EMEKLİYE PROMOSYON NE KADAR OLACAK?

2.5 milyon memur 2007 yılından bu yana maaşların yattığı kamu bankalarından promosyon adı altında ödeme alıyor. Ancak aynı haktan yılda 150 milyar maaş yatan emekli faydalanamıyordu.11 milyon emekli yıllardır aynı hakkı kendisine verilmesini talep ediyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu “Emeklilere promosyon ödenecek” diyerek son noktayı koymuştu. Fakat hala pazarlıklarda beklenen sonuca ulaşılamadı. Emekliye promosyon ödemesi yapılan pazarlıkta sona gelindi .Çalışma Bakanlığının bankalarla gerçekleştirdiği görüşmelerde promosyonun 900 lira olacağı kesinleşti. Bankalar tekliflerini 3 yıllık dönem için 900 liraya çıkardı. Şimdi bu tutarın üzerine çıkılması için çalışmalar sürüyor. Bakanlık yetkilileri önümüzdeki günlerde bankalara yeniden masaya oturacak. Görüşmelerde bankaların tekliflerini artırması istenecek

ATATÜRK’SÜZ TARİH OLUR MU? 5.SAYFADA


ATATÜRK’SÜZ TARİH OLUR MU?

Milli Eğitim Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK arasında imzalanan “eğitimde işbirliği” protokolü kapsamında, tarih ile coğrafya derslerinin 9-12´nci sınıflara ait taslak öğretim programları hazırlandı. Hazırlanan taslak öğretim programları, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının “ttkb.meb.gov.tr” sayfasında 1 Nisan’a kadar görüş ve önerilere açık tutuldu.

MEB’den yapılan açıklamaya göre; tarih dersi taslak öğretim programının öngördüğü temel beceriler arasında kronolojik düşünme, araştırma, bilimsel veya bilimsel olmayan tarih bilgisini birbirinden ayırt etme, kanıt değerlendirme gibi beceriler yer aldı. Değerler arasında da vatanseverlik, farklılıklara saygı, milli değerlere duyarlı olma, evrensel değerlere duyarlı olma, soyut ve somut kültürel mirasa saygı yer aldı. Eğitim-iş (Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası), “Hazırlanan program göstermektedir ki lisede tarih öğretimi tarihsiz bir öğretim olarak düşünülmektedir. Programın içerisinde  Atatürk’ten, Kurtuluş Savaşı’ndan, Cumhuriyet Devriminden bahsedilmediği gibi, incelendiğinde Osmanlı Devletinin öne çıkartıldığı yapay bir tarih anlayışının dayatıldığı görülmektedir” diyerek Tarih dersi taslak öğretim programına tepki gösterdi.

YOKLAMA KAÇAKLARI DİKKAT EDİN! 6.SAYFADA


YOKLAMA KAÇAKLARI DİKKAT EDİN!

Yoklama kaçakları dikkat! İdari para cezaları vergi dairelerinin yakın takibinde. Askerlikten sonra de e-haciz gelir ve hesaplarınız bloke edilebilir.

Cezalar ise 40 bin TL'ye kadar ulaşıyor.Askerlik çağına gelen gençleri ilgilendiren önemli bir konu var. Askerlik çağı geldiği halde yoklama yaptırmayanlara ya da kaçak duruma düşenlere idari para cezası kesiliyor. Daha sonra teslim olsanız veya polis zoruyla birliğinize getirilseniz bile bu ceza mutlaka uygulanıyor. Cezayı belirleyen ise kaçaklık süreniz. Bu rakam da 1111 sayılı Yasa'nın 39. maddesine göre 250'den başlayıp 40 bin liraya kadar çıkabiliyor. Kaçak olanlar 4 ay içinde teslim olurlarsa 250, süreyi 20 yıla uzatırlarsa 20 bin liraya varan rakamlarda ceza ödeyebiliyor. Eğer yakalanarak askere gitmişse ceza bin ila 40 bin lira arasında değişiyor. Üstelik bu rakamlar her yıl güncellendiği için sürekli artıyor. Yasaya göre cezanın tahsilatı tezkereden sonraya bırakılıyor. Yani 'ben askerliğimi yaptım, bana ceza uygulanmaz' diye düşünmeyin. Zamanaşımı da işlemiyor. Vergi daireleri sıkı takipte. Gönderilen tebligatlara rağmen ödeme yapılmazsa ceza e-haciz ile banka hesaplarınızdan tahsil ediliyor. Banka hesaplarına da bloke konuluyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem