Haber61.net Ajandası... 01.07.2015

KORAY AYDIN’IN AÇIKLAMASINI HABER61.NET YAZMIŞTI!13 yıllık tek parti iktidarının sonunda bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde koalisyon tecrübesi olan az sayıda siyasetçi var. Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon Milletvekili Koray Aydın onlardan biri. Bi

Haber61.net Ajandası... 01.07.2015

KORAY AYDIN’IN AÇIKLAMASINI HABER61.NET YAZMIŞTI!

13 yıllık tek parti iktidarının sonunda bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde koalisyon tecrübesi olan az sayıda siyasetçi var. Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon Milletvekili Koray Aydın onlardan biri. Bir dönem Devlet Bahçeli ile Genel Başkanlık yarışına giren Koray Aydın, bugün partisi tarafından Meclis Başkan Vekili seçildi. 1999 yılında kurulan ve Türkiye'nin gördüğü son koalisyon olan DSP-ANAP-MHP koalisyonunun arabulucularından biri olan, bizzat bakanlık dağılımını yapan Koray Aydın, bugünkü siyasi ortamı Al Jazeera'ye değerlendirdi. Aydın, "AKP-CHP koalisyonu kurulacak çünkü iki taraf da iktidarda olmayı çok istiyor. Meclis'teyim ben havayı görüyorum. Yanılma payım sıfır. Çok istekliler. İyi bir izdivaç olacak belli. Çok uzun sürmeyeceğini düşünüyorum ben koalisyon kurulmasının." dedi.Aydın’ın bu açıklamaları ulusal ve yerel basında ses buldu.Koray Aydın  7 Haziran Genel seçimden hemen sonra siyaset ajandasına yaptığı değerlendirmede benzer açıklamalar da bulunmuş MHP’nin koalisyonda olmasının zor olduğunu ifade etmişti. MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli’de dün haber61.net siyaset ajandasına yaptığı özel açıklamada “AK Parti ile CHP koalisyonu çoktan kurdu bile” ifadelerine yer vermişti.

ALTUNBAŞ’IN MÜTEVAZİLİĞİNİ KULLANMAK!

ALTUNBAŞ’IN MÜTEVAZİLİĞİNİ KULLANMAK!

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş mütevazi-herkesi kucaklayan ve sevilen bir kişiliğe sahiptir.Siyasete girdiği günden bu yana da çizgisini değiştirmeden yoluna devam ediyor.Zaman-zaman bir çok konuda haksızlığa uğrasa,hakkında farklı spekülasyonlar yapılsa da o doğru bildiği noktada geri adım atmadan yoluna devam etmekte kararlı.İlçe başkanlığından ayrılacağı yönündeki iddialara tepki gösteren Altunbaş 7 Haziran’daki seçimlerde çok büyük mücadele gösteren Ortahisar teşkilatlarının emeğini-başarısını ve azmini yok saymanın ahlaki olmadığının da altını çiziyor.Başkan Altunbaş bu noktada kendine göre haklı olabilir.Fakat şu son süreçte sessiz kalmamalı,çıkıp bazı konularda dişini göstermeli diyoruz.Hem kendisi hem de teşkilatları üzerinden yapılan açıklamalara ve bakış açısına karşı tavrını ortaya koymalı.Temel Altunbaş AK Parti cephesinde sevilen bir isim fakat bazıları onun merdivenleri çıkmasını istemiyor şimdiden önünü kesmek istiyor,bizden uyarması! Bu arada başkan Altunbaş’ı geçen akşam mezun olduğu İmam-Hatip Lisesi iftarında yakaladık. Temel Altunbaş hem eski dostları ile hasret giderdi hem de çok anlamlı bir projeye imza attı.Altunbaş ve arkadaşları  bu sene İmam hatip'i tercih edecek olan öğrencilere aldıkları puana göre 4yıl boyunca burs verecekler. Buna göre; 400-425 arası puan alana 100 TL, 425-450 arası puan alana 150 TL, ve 450-480 arası puan alana 200 TL, 480 ve daha fazla puan Alıp İmam-Hatip'i tercih eden öğrencilere  500 TL aylık burs ödeyecekler.

O VEKİLİN HIZINA KAVUŞULMUYOR!

O VEKİLİN HIZINA KAVUŞULMUYOR!

Geçen dönem Meclisin en çok soru önergesi veren çalışkan isimlerin başında yer alan CHP Artvin Milletvekili aynı zamanda partisinin Yüksek Disiplin Kurulu(YDK) Başkanı olan Av.Uğur Bayraktutan yeni döneme de hızlı girdi.Daha meclis açılır-açılmaz yaptığı basın toplantısı ve hazırladığı soru önergesi ile yeni dönem de adından sıkça bahsettireceği belli olan Bayraktutan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da güvendiği isimlerin başını çekiyor.Bayraktutan Artvin’de uzun yıllardır büyük bir direnişe sahne olan madenler konusu ile HES’lerin yapımı noktasında hassasiyet göstererek çevrecilerin ve yöre halkın her süreçte yanında yer alıyor.Olası bir AK Parti-CHP koalisyonunda uzun yıllar sonra Artvin’in bir bakanı olabilir.Uğur Bayraktutan’ın ismi kulislerde bakan olarak geçiyor. Geçmiş dönemlerde Artvin’de iz bırakan siyasetçiler arasında yer alan eski Orman Bakanı Hasan Ekici’de Uğur Bayraktutan’ın başarılı bir siyasetçi olduğunun altını çizdi.

YENİ VEKİL SANCAKLI’DAN ULUSOY’A DESTEK!

YENİ VEKİL SANCAKLI’DAN ULUSOY’A DESTEK!

25.dönemin yeni vekillerinden eski Milli Futbolcu Saffet Sancaklı geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Türkiye Futbol Federasyonu seçimlerinin şaibeli olduğunu belirterek şok iddialarda bulundu.MHP’li vekil Sancaklı TFF seçimlerinde tehdit olduğunu öne sürerek “Gençler Birliği Başkanı İlhan Cavcav Haluk Ulusuoy’a imza vermiş,Melih Gökçek kendisini arayıp fabrikasını kapatmakla tehdit etmiş. Ahmet Çakar’ı da televizyon programındaki işinden çıkarmakla tehdit etmiş.Haluk Ulusoy 65 imza topladı.Türlü oyunla aday yaptırmadılar.Anti demokratik baskıcı bir seçim oldu.Türk futbolu böylece üçüncü sıradan 56’ya düştü.TFF Türk futbol tarihinin en başarısız kulüp başkanı Yıldırım Demirören’e teslim edilmemeliydi.TFF yönetimi olağanüstü başarısız.İsraf-masraf ne ararsan var.Canı sıklanı işe alıyorlar.Fatih Terim hocanın da bu düzene ayak uydurması  üzdü beni” şeklinde açıklamalar yaptı.Meclisin çiçeği burnundaki yeni vekil Sancaklı’nın bu açıklaması önümüzdeki günlerde hem siyaset hem spor cephesinde çokça tartışılacağa benzer

TURİZME RUS DARBESİ TRABZON’U DA VURDU!

TURİZME RUS DARBESİ TRABZON’U DA VURDU!

Arap turizmi de olmasa Trabzon turizmde büyük hayal kırıklığı yaşayacak.Batılı turistin her geçen gün daha da azaldığı Trabzon turizmine bir darbe de Rusya’dan geldi.Türkiye’ye gelen yabancı ziyaret sayısı yılın ilk beş ayında yüzde 1.2 azalışla 10.7 milyona indi.Düşüşte Rusya’dan gelen turist sayısının yüzde 28’e yakın azalması etkili oldu.Mayıs ayında 2014 Mayıs’ta 700 bin dolayında Rusya’dan gelen yabancı sayısı 501 bine geriledi.Mayıs ayında Türkiye’ye en çok turist ülkeler sıralamasında Almanya yüzde 16.4 paya denk gelen 623 bin kişi ile birinci,Rusya yüzde 13.17 paya denk gelen 501 bin kişi ile ikinci İngiltere ise yüzde 8.17 paya denk gelen 310 bin kişi ile üçüncü sırada yer aldı.

NİHAT TOSUN VEKİL GİBİ ÇALIŞIYOR!

NİHAT TOSUN VEKİL GİBİ ÇALIŞIYOR!

7 Haziran genel seçimlerinde AK Parti Trabzon beşinci sıra Milletvekili adayı olan Prof.Dr.Nihat Tosun yeni dönemde vekil olamadı ama sanki seçilmiş bir vekil adayı gibi çalışmalarına devam ediyor. Kendisine ulaşan bütün telefonlara aynı samimiyet ve içtenlikle cevap veren hemşerilerin sorunlarına çözüm noktasında elinden gelen gayreti gösteren Nihat Tosun genel seçim çalışmalarında da güzel izler bırakmıştı.Eski Sağlık Bakanı müsteşarı Nihat Tosun’u önümüzdeki dönem siyaset arenasında farklı kulvarlarda görmek mümkün olacak.Ankara’da olmasına rağmen Trabzon’a daha sık-sık geleceğini belirten Nihat Tosun’un Aydınlıkevler Mahallesindeki komşuları da kendisinden oldukça memnun.Nihat beyin renkli bir kişiliğe sahip olduğunu belirten komşuları “Devlet adabıyla büyümüş,ülkesine ve şehrine hizmeti bir borç bilmiş Nihat Tosun Trabzon siyaseti için önemli bir kazanım oldu.Önümüzdeki dönem inşallah kendisini vekil olarak görürüz” dediler

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler