Haber61.net Ajanda

CHP VE MHP TRABZON’DA İPLER KOPTU!Meclis Başkanlık seçimlerinin ardından başlayan CHP ve MHP arasındaki gerginlik tabanda da kendini hissettirmeye devam ediyor.MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli ve CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Önsel Uzun arasındaki sö

Haber61.net Ajanda

CHP VE MHP TRABZON’DA İPLER KOPTU!

Meclis Başkanlık seçimlerinin ardından başlayan CHP ve MHP arasındaki gerginlik tabanda da kendini hissettirmeye devam ediyor.MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli ve CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Önsel Uzun arasındaki söz düellosu partililer arasındaki bağları kopardı.  CHP’liler MHP’nin yüzünden Meclis Başkanlığına AK Partili İsmet Yılmaz’ın seçildiğini öne sürerken MHP’lilerde CHP’nin HDP ile işbirliği içinde olduğunu ve AK Parti ile gizli pazarlık yaptığını ileri sürmeye devam ediyor. MHP Trabzon İl Başkanı Muhammer Demeli'nin, TBMM Başkanlık seçimi konusunda CHP’den gelen eleştirilerle ilgili olarak, Biz onlara nasıl saygı duyuyorsak, onlar da bize saygı duymak mecburiyetindedirler. Duymazlarsa terbiyesizdirler. Ne yapacağımıza kendimiz karar veririz. Daha fazla ortalığı germelerine izin vermeyiz. Herkes haddini bilsin” sözlerine tepki gösteren CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, MHP il başkanına, ''Kendi tabanlarından gelen tepkilere kulak vermeleri gerekirken Cumhuriyet Halk Partisi'nin kimi ihraç edip etmeyeceği gibi söylemleri siyasi etik kurallarına uymamaktadır'' yanıtını vermişti.Bu hafta içinde hem CHP hem de MHP cephesinden bu konuyla ilgili geniş kapsamlı bir açıklama yapılması bekleniyor

MAÇKA ESKİ BELEDİYE BAŞKANI DANIŞMAN OLUYOR!

MAÇKA ESKİ BELEDİYE BAŞKANI DANIŞMAN OLUYOR!

CHP Trabzon Milletvekili Av.Haluk Pekşen’in danışmanı olarak Maçka eski Belediye Başkanı Ertuğrul Genç’in ismi gündemde.7 Haziran Genel seçimleri öncesi Pekşen’in A takımında yer alan Ertuğrul Genç’in Ankara’da CHP’nin çiçeği burnundaki yeni vekili Haluk Pekşen’in danışmanlığını yapacağı ifade edildi.Ertuğrul Genç 2014 yerel seçimleri sonrası aktif siyasete son noktayı koyduğunu belirtmiş belediye başkanlığı yada milletvekilliği adaylığı noktasında bir düşüncesinin olmadığını ifade etmişti.Bu arada Haluk Pekşen’in 7 haziran Genel seçimleri sonrası Trabzon’da oluşan tablo ile derinlemesine bir rapor çalışması yaptığını İl ve Ortahisar dahil bazı ilçelerde radikal kararların uygulanması noktasında bayram sonrası çalışmalara hız verileceğini belirtti.CHP Trabzon’da eski ve yeni başkanlarla bir araya gelerek durum tespiti yapacak Pekşen’in CHP’yi Trabzon’da zirveye taşıma noktasında çok ciddi çalışmaların yapılması gerektiğinin altını çizdi.

TÜRK FUTBOLU BU AYIPTAN KURTULMALI!

TÜRK FUTBOLU BU AYIPTAN KURTULMALI!

Mardin Trabzonsporlular Derneği Başkanı İbrahim Aydın 3 Temmuz şike sürecinin Türk futbolunun üzerinde  kara bir leke olarak kaldığını belirterek “ Türk futbolu bu ayıptan bir an önce kurtulmalı. Kendini futbola adamış namuslu insanları ve de tertemiz alın teriyle alınan ve kazanılan 2010-2011 şampiyonluk kupası kendi tabirleriyle 25 milyon taraftarız diye bir takımın çalınmış ve gasp edilmiş bir kupayı hala müzesinde taşıyorsa Türk futbolu adına utanç vericidir..? Tarih bu kara lekeyi asla unutmaz 3 temmuz sürecini yıl dönümü olması nedeniyle başta TFF yı şikeye sahip çıkan Yıldırım Demirören’i Türk futbolunda mafyalaşan Aziz Yıldırım’ı kınıyoruz” dedi.Başkan İbrahim Aydın Trabzonspor Kulübünün  bu süreci iyi yönetemediğini camianın birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerektiğini de belirterek “Trabzonspor’un başarısı için herkesin samimi ve yürekli bir şekilde elini taşın altına sokması gerektiğini” söyledi.

ASGARİ ÜCRETTE ORTA YOL ARAYIŞI!

ASGARİ ÜCRETTE ORTA YOL ARAYIŞI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu hafta görevi vermesinin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni hükümeti kurma çalışmalarını dört aşamalı müzakere takvimiyle yürütmeyi planlıyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu, koalisyon kurma sürecini 4 kademede tamamlayacak. 1- Partilerin ilkeleri müzakere edilecek 2- Seçim vaatlerinde ortak paydada buluşulacak 3- Koalisyon protokolü yazılacak 4- Bakanlıkların dağılımı yapılacak. CHP'nin ve MHP'nin  seçim beyannamelerinde yer alan asgari ücret ve mazot desteğini 

En hararetli pazarlıklar vaatler bölümünde yaşanacak. Siyasi partilerin ekonomik, siyasi ve hukuki alandaki vaatlerindeki ortak paydaları çıkarılacak. Vazgeçilebilecekler ve vazgeçilmeyecekler belirlenecek. Müstakbel ortaklara, "Emeklilik, asgari ücret gibi konularda dışarıdan konuşmak kolay. Gelin koalisyona girin, mali tabloları görün ondan sonra bu konuyu değerlendirelim" denilecek. AK Parti, tüm muhalefet partilerin vaatleri arasında yer alan emeklilere ikramiye verilmesi konusundaki sıkıntının aşılmasına dönük de alternatifler gelişmeye çalışıyor. Bu kapsamda100 liralık seyyanen zammın tüm emeklileri kapsayacak şekilde genişletilmesi yönünde bir düzenlemenin gündeme gelebileceği belirtiliyor.

MHP KOALİSYONA EN YAKIN PARTİ!

MHP KOALİSYONA EN YAKIN PARTİ!

Koalisyon görüşmelerinde ibre AK Parti-MHP ikilisine dönmüş durumda.AK Parti ve MHP arasında koalisyon oluşturulmasına Trabzon’da vatandaş görüşlerini haber61.net siyaset ajandasına değerlendirdi.Erkan Karaağaç:”MHP’nin koalisyon görüşmelerinde anahtar parti konumunda olduğunu söylemek mümkün.Bence AK Parti MHP ile uzun vadeli bir koalisyon hükümeti kuracak” Bahtiyar Kaymaz:”Bence erken seçim ihtimali çok yüksek.AK Parti de bunu istiyor zaten. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da millet tercihini sürekli gündemde tutarak erken seçim mesajını açık ve net olarak veriyor” Aysel Gözaçan:”AK Parti’nin CHP ile değil MHP ile koalisyon kurma ihtimali daha yüksek.Fakat ben AK Parti-CHP ve MHP’nin içinde olduğu geniş tabanlı bir hükümet kurulmasını isterim” Özgür Keskin:” Meclis başkanlığında AK Parti’ye destek veren MHP’nin koalisyon görüşmelerinde AK Parti ile uzlaşacağını düşünüyorum”

Bu arada MHP tabanında da “iktidara ortak olma” talebi yükselirken, MHP Lideri  Devlet Bahçeli “Millet bize ana muhalefet görevi verdi” diyerek koalisyona mesafeli duruyor.Bahçeli’nin, başkanlık seçiminin son turları yapılmadan önce milletvekillerine “Türk milleti MHP’ye ana-muhalefet görevi vermiştir. Bu çok açıktır. Sandıktan çıkan sonucu etraflıca yorumladığımızda karşımıza bu yalın ve yakın gerçek çıkmaktadır” diye seslenmesi, MHP’yi koalisyondan biraz daha uzaklaştırdı. Bahçeli’nin aynı konuşmada, “Bize verilen ana-muhalefet görevi koalisyon arayışlarına kapalı durmak, peşinen ve önyargılı bir tavırla muhtemel görüşmelere yüz çevirmek demek değildir” vurgusu ise “koalisyon pazarlıklarına kapının aralanması” olarak algılandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem