Haber61'in Ajandası 8 Mayıs 2016

AK PARTİ'DE NELER DEĞİŞECEK? 22 Mayıs’ta ikinci olağanüstü büyük kongresini yapacak olan AK Parti’de kongreyle birlikte 3 koldan yenilenme süreci başlayacak. Önce Genel Başkanlık ve parti yönetiminde bayrak değişimi yapılacak, ardından bu değişim Başbakan

Haber61'in Ajandası 8 Mayıs 2016

AK PARTİ'DE NELER DEĞİŞECEK?

22 Mayıs’ta ikinci olağanüstü büyük kongresini yapacak olan AK Parti’de kongreyle birlikte 3 koldan yenilenme süreci başlayacak.

Önce Genel Başkanlık ve parti yönetiminde bayrak değişimi yapılacak, ardından bu değişim Başbakan ve kabineyle devam edecek. Süreç Meclis grubundaki revizyonla tamamlanacak. Sürecin hızla tamamlanması ve 5 Haziran’da başlayacak Ramazan ayı öncesi bayrak değişiminin büyük ölçüde yapılması hedefleniyor.- Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nun (MKYK) 50 asıl ve 25 yedek üyesi seçilecek. MKYK’ya daha önce ‘Erdoğan-Davutoğlu dengesi’ gözetilerek giren isimlerin de aralarında bulunduğu en fazla 10 ismin değişmesi bekleniyor. Edinilen bilgilere göre MKYK’da değişiklik talimatı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Erdoğan’ın “Madem kongre toplanıyor, tüm kurullar değişsin” dediği belirtildi. MKYK’nın yeniden şekillendirilmesi sürecinde üyelerin son yaşanan süreçteki tavırları, çalışmaları ve Külliye ile olan ilişiklerinin de göz önünde bulundurulacağı iddia ediliyor.Ayrıca, kabine ve parti yönetimindeki değişikliğin daha büyük olacağı ve son yaşanan sürecin dikkate alınacağına dikkat çekiliyor. Nihat Zeybekçi, Nurettin Canikli, Mustafa Şentop, Abdulhamit Gül ve Mehmet muş gibi isimlerin öncelikli olarak değerlendireceği belirtiliyor. Bu isimler son süreçte de Külliye ile yakından çalışan isimler.-Merkez Disiplin Kurulu’nun (MDK) 11 asıl ve 5 yedek üyesinin seçimi yapılacak.- Genel Merkez Parti İçi Demokrasi ve Hakem Kurulunun (GMPDH) 3 asıl 2 yedek üyeliği için seçim olacak.- Siyasi Erdem ve Etik Kurulu’nun 5 asıl ve 2 yedek üyesi de belirlenecek. 

AK PARTİ'DE EN ŞANSLI İSİM BELLİ OLDU!

AK PARTİ'DE EN ŞANSLI İSİM BELLİ OLDU!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu kongreye gidip aday olmamasını sağlaması ardından gözler kimin AK Parti'nin başına getirileceğine odaklanmış durumda.

"3B" formülünden söz edilirken, bu 3 isimden biri olarak sayılan Binali Yıldırım'ın adının kulislerde öne çıktığı konuşuluyor. AK Parti’nin yeni genel başkan adayının kim olacağı partide merakla beklenirken CumhurbaşkanıTayyip Erdoğan’ın son anda düşüncesini değiştirmezse Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ı işaret edeceği belirtiliyor. Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göre, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na yakın kaynaklar, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Enerji ve Tabii Kaynaklar BakanıBerat Albayrak’ın isimlerinin özellikle “Ahmet Davutoğu emanetçi değildi, bunlar emanetçi olacak” algısı yaratılmak için yıpratma amacıyla öne sürüldüğünü kaydederken Yıldırım için“emanetçi değil ama uyumlu” tanımlamasını yapıyor. Yeni genel başkan adayının nasıl açıklanacağı da merak edilirken bir basın toplantısıyla adaylığın ilan edilebileceği belirtiliyor

MAÇKA NE OLACAK?

MAÇKA NE OLACAK?

Turizm sektöründen ekmek yiyen binlerce insanın gözü-kulağı hem hava durumunda hem de gelecek yerli ve yabancı turistlerde.Havaların bozuk gitmesi sektörde derin bir kriz yaratmış durumda.Umarız düzelme olur.

Trabzon’da en büyük sorunlardan biri de her yıl binlerce turistin akın-akın ziyaret ettiği Sumela Manastırının kapalı olması.Manastır restorasyona tabi tutulacak!Bu işlem ne zaman başlayacak ne zaman bitecek kimse bilmiyor.Bilinen tek şey Sumela’nın turizme bu yıl hizmet vermeyecek olması. Gelecek yıl da Allah kerim!.Trabzon turizmi bu anlamda ciddi sıkıntı yaşayacak. Hele Maçka ilçesi resmen  ölmüş!. Onca tesis sahibi başlamış kara-kara düşünmeye!Kimi ağırlayacaklar kime ne satacaklar belli değil. Esnaf bitmiş-bütün tesisler sinek avlıyor,pansiyon ve oteller boş!. Maçka’nın geleceği turizm diyenler şimdi bu mağduriyetin ne anlam taşıdığını çıkıp vatandaşa izah etmeli

MAYIS AYINI SİYASET ISINDIRACAK?

MAYIS AYINI SİYASET ISINDIRACAK?

Türkiye’de gözler mayıs ayının son iki haftası siyasete kilitlenecek.Yağışlı geçen Mayıs ayını siyaset ısıtacak adeta.

1-Yargıtay’dan iptal kararı çıkmaması halinde 15 Mayıs’ta MHP kurultayı toplanacak. Bahçeli’nin yönetimde kalması durumunda MHP’nin barajı aşamayacağı ileri sürülüyor 2-Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişiklikleri 16 Mayıs’ta Meclis Genel Kurulunda görüşülecek.Referandum sınırı olan 367’nin üzerinde oy alınırsa dokunulmazlıklar kalkacak.Oylar 367 ile 330 arasında kalırsa referanduma gidilecek.3-22 Mayıs’ta AK Partide Olağanüstü Kurultay toplanacak.Yeni Genel Başkan başbakanlık koltuğuna oturacak

YOKSUL KESİM  FENA EZİLİYOR!

YOKSUL KESİM  FENA EZİLİYOR!

Başta et olmak üzere gıda fiyatlarına gelen zamlar,doğalgaz ve elektrik fiyatlarındaki artış,konut ve kiradaki sert yükseliş yoksulu ezdi.

Zorunlu tüketim grubunda yer alan bu kalemlere gelen zamlar zengin ve yoksul kesim arasındaki enflasyon makasının açılmasına neden oldu.Yapılan araştırmaya göre yoksul enflasyonu gıda, konut ve enerjiye, zengin enflasyonu ise daha çok ulaştırma, eğlence, eğitim mobilya gibi tüketimlere duyarlı.13 yılı kapsayan araştırmada özellikle son 8 yıllık sürede zengin kesiminden yoksul kesime gidildikçe enflasyon endeksinin yoksulun aleyhine geliştiği ifade edildi. Buna göre en zengin yüzde 20’lik kesim ile en yoksul yüzde 20’nin enflasyonu arasındaki fark yüzde 21.4’e çıktı.

YENİ BAŞBAKAN'IN İŞİ ÇOK ZOR!

YENİ BAŞBAKAN'IN İŞİ ÇOK ZOR!

AK Parti hükümetinin yıllarca uyguladığı gayrimenkul rantına dayalı ekonomi programı kaynakların üretim ekonomisine akmasını engelledi.

Üretim çarkının yavaş çalışması nedeniyle işsizlik oranı bir türlü çift hanelerden aşağı düşürülemiyor. Resmi verilere göre, halen 3 milyon 290 bin işsiz iş aradığı halde iş bulamıyor. Umudunu yitirdiği için iş aramaktan vazgeçenler başta olmak üzere iş olsa çalışacak durumda olan diğer işsizler de eklendiğinde toplam işsiz sayısı 5 milyon 946 bine ulaşmış durumda.Yeni başbakan koltuğa oturduğunda 6 milyonluk bu işsizler ordusu tablosuyla karşı karşıya kalacak. Ekonomideki durgunluk nedeniyle başta küçük esnaf olmak üzere tüm sektörlerde ciddi nakit sıkıntısı yaşanıyor. Devasa şirketler birbiri ardına iflas erteleme kararı aldırıyor. Yeni başbakanın ekonomiyi yeniden canlandıracak, son dönemde siftahsız dükkan kapatan esnafın iflasını önlemek için yeni ekonomi paketleri açması gerekiyor.Hükümet başta köprü, havalimanı, otoyol ve kamu hastaneleri olmak üzere dev yatırımları bütçe kaynaklarıyla kendisi yapmak yerine yap-işlet-devret modeliyle özel sektöre yaptırıyor.

Özel sektörün bu yatırımların altından kalkabilmesi için yurt dışından ucuz kredi bulması gerekiyor. Yeni başbakan, ekonomide güveni sağlayıp milyarlarca dolarlık krediyi ülkeye çekemezse mega yatırımlar durabilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem