Haber61'in Ajandası 30.12.2015

” BAŞKANLIK”  DAMGASINI VURACAK! 2015 yılında Türkiye acı olaylara sahne oldu!Terör olayları,göçmen sorunu ve kazalar yine yürekleri dağladı ocaklara ateş düşürdü. Siyasette ise ilkler yaşandı.Aynı yıl 2 genel seçim yaşayan Türkiye’de ilk kez bir yılda 3

Haber61'in Ajandası 30.12.2015

” BAŞKANLIK”  DAMGASINI VURACAK!

2015 yılında Türkiye acı olaylara sahne oldu!Terör olayları,göçmen sorunu ve kazalar yine yürekleri dağladı ocaklara ateş düşürdü.

Siyasette ise ilkler yaşandı.Aynı yıl 2 genel seçim yaşayan Türkiye’de ilk kez bir yılda 3 hükümet ve yine ilk kez bir seçim hükümeti oluştu.Türkiye 2019 yılına kadar çok büyük bir gelişme yaşanmazsa sandığa gitmeyecek.2019 yılında ise hem yerel hem genel hem de Cumhurbaşkanlığı seçimin aynı gün yapılma ihtimali var.2016 yılına damgasını vuracak en önemli gelişme ise bana göre başkanlık sistemin artık karara bağlanması olacak.Yeni yılın ilk üç ayında bu konunun çok daha farkı bir şekilde gündeme gelerek karara bağlanacağı düşüncesindeyiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son dönemde bu konuyu daha açık ve net bir şekilde gündeme taşıyor. Artık kaçış yok!Muhalefetin tepkisine rağmen bu sistem Türkiye’nin gündemine oturacak.Bu tartışmaların odağında olan halkın ise “başkanlık sistemine” bakış açısında önemli değişimler var. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bu anlamda destek giderek artıyor

KANLI BANKA SOYGUNU ÇÖZÜLEMEDİ!

KANLI BANKA SOYGUNU ÇÖZÜLEMEDİ!

Trabzon’da 31 Aralık 2000 tarihinde  Sümerbank’tan Merkez Bankası’na para taşıyan para nakil aracının önü Kuran-Kursu Elkafdere mevkiinde kar maskeli 3 kişi tarafından kesilmiş, güvenlik görevlisi Ali Köse (26) öldürülmüştü.

Kanlı Banka soygunu gerçekleşen ve üç kişi oldukları tespit edilen hırsızlar  banka güvenlik görevlisi Ali Köse’yi öldürdükten sonra 273 bin TL’yi alıp kayıplara karışmıştı.Öldürülen güvenlik görevlisi Ali Köse’nin Baba Ahmet Köse 16 sene geçti,hiçbir gelişme olmadı diyerek tepkisini koyarak şunları söyledi:”Oğlumu öldürenler hala aramızda elini kolunu sallayarak geziyor.Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davuoğlu’na mektup yazarak bu olayın aydınlatılmasını istedim.Annesi,eşi,kardeşleri hepsi perişan.16 yıldır yaşadıklarımızı ancak Allah bilir”. Oyak- Bank soygunu ile birlikte Trabzon'da hafızalardan silinmeyen bir soygun olayında 1995 yılında yaşanmıştı. Hala faili meçhul olan ve 1995 yılında gerçekleştirilen iki soygundan birinde Atapark’ta bulunan SSK İl Müdürlüğünün 13 milyarı çalınmış, Aksu sokakta bulunan Şekerbank’ta soyulmak istenmiş ancak kalabalık yüzünden soygun gerçekleştirilememişti.

KAŞIKLA VER KEPÇE İLE AL!

KAŞIKLA VER KEPÇE İLE AL!

2015 yılında yüzde 20’lik vergi dilimine ekim ayında giren asgari ücretliler, gelecek sene ağustos ayından itibaren yüzde 20’lik vergi dilimine tabi olacaklar.

Mevzuatta bir değişiklik yapılmadığı takdirde, asgari ücretlilere gelecek yıl yapılacak 3 bin 600 lira ilave artışın 448 lirası vergi olarak devlete gidecek. Maliye Bakanlığı 2016 yılı gelir vergisi tarifelerinde artış oranını düşük tuttu. Tarife dilimlerinin düşük artırılması, verginin daha yüksek alınacağı anlamına geliyor. Yüzde 15 oranında vergi uygulanan kazançlar yüzde 5 oranında artırılarak 12 bin liradan 12 bin 600 liraya; yüzde 20 vergi uygulanan ikinci dilim ise yüzde 3.4 oranında artırılarak 29 binden 30 bin liraya çıkartıldı. 2015 yılında asgari ücretlilerden eylül ayına kadar yüzde 15 oranında vergi alındı. Ekim ayında ise brüt ücretlerin 300 liralık kısmı yüzde 20 vergi dilimine girdi ve kasım-aralık aylarında yüzde 20 oranında vergi ödediler. Asgari ücretin net bin 300 lira olacağı 2016 yılında, brüt ücret de bin 645.77 TL’ye yükselecek. Asgari ücretle çalışanların temmuz ayına kadar elde edecekleri brüt 11 bin 520 liralık kazançları yüzde 15 oranında vergiye tabi olacak. Ağustos ayı kazançlarının ise bin 80 lirası yüzde 15, 566 lirası da yüzde 20 oranında vergilendirilecek.

O SİYASETÇİ 17 YILDIR DİNLENİYORMUŞ!

O SİYASETÇİ 17 YILDIR DİNLENİYORMUŞ!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Paralel Devlet Yapılanması soruşturmasındaki gizli tanığın ifadeleri medyaya sızdı.

Gizli tanığın Deniz Baykal'ın kaset skandalıyla ilgili açıklamaları hayli şaşırtıcı.Fethullah Gülen cemaati içinde uzun yıllar üst düzey görev yapan gizli tanık savcıya Baykal’ın 17 yıl dinlendiğini anlattı.Fetullah Gülen’in bizzat kaset kumpası için talimat verdiğini anlatan gizli tanık, “Baykal’ı yanlış yönlendirerek ‘kaset işini çözeceğiz’ diyerek kandırdılar ve yanlarına çekmeye çalıştılar” iddiasında bulundu. Gizli tanık, “9 Eylül 1992’de CHP'nin yeniden açıldığı kurultayda Deniz Baykal, Erol Tuncer'e karşı 1346 delegeden 1150'sinin oyunu alarak genel başkan seçilmişti. Bu tarihten Mayıs 2010'daki kaset operasyonuna kadar olan süre zarfında Baykal,  FETÖ mensubu emniyetçiler tarafından dinlendi. Baykal’ı kaset olayından sonra AK Parti’ye karşı doldurarak yanlış yönlendiren ve farklı açıklamalar yaptıran Cemaat’tir” dedi.Bilindiği üzere, kaset olayından sonra Baykal yaptığı açıklamada, “Beni aradılar ve biz yapmadık dediler. Pensilvanya'dan aldığım mesajın samimiyetine inanıyorum” demişti.

BAKAN SOYLU TEŞKİLATLARA NE MESAJ VERDİ?

BAKAN SOYLU TEŞKİLATLARA NE MESAJ VERDİ?

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi yönetim kurulu üyelerini,kadın ve gençlik kolları başkanını yanına alarak dün Ankara çıkarması yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ve AK Parti Trabzon Milletvekilerini ziyaret eden heyet diğer bazı bakan ve bürokratlarda görüşme fırsatı buldu. Bakan Soylu Trabzon heyetine ziyaretlerinden ötürü teşekkür ederek ‘Sizleri burada ağırlamak bizleri mutlu etmenin yanında önemli de bir sorumluluk yüklemektedir. Siz siyasi bir heyetsiniz. Ortak bir amacınız var. Ortak bir amacı olan bir siyasi partinin önemli bir şehrini yönetiyorsunuz. Trabzon ile ilgili sorumluluklarımız var. Geçen gün geldiğimizde bir seri toplantılar gerçekleştirdik. Bunun oradaki takiplerini bizim heyetimiz yapmalı. Turizm bizim için önemli. İstihdam bizim için önemli. Yatırımlar bizim için önemli. Devam eden projeler bizim için önemli, Ulaştırmada, sağlıkta, eğitimde, Ticarette projelerimiz var. Bunların sürdürülmesi lazım. Şehrin, biz kentsel dönüşümünden de sorumluyuz. Neticede kentsel dönüşümü yapan da TOKİ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yani siyasi irade. Hepsinden sorumluyuz, sokağa çıktığımızda bunların hepsini bize top yekun soruyorlar. Bunların hepsini birlikte değerlendirmeliyiz” dedi.

CANALİOĞLU PM ÜYESİ OLARAK KALACAK MI?

CANALİOĞLU PM ÜYESİ OLARAK KALACAK MI?

CHP’de büyük kurultay öncesi 79 ilde il kongreleri tamamlandı.

Başını Muharrem İnce,Umut Oran ve Mustafa Balbay’ın çektiği Parti içi muhalefet 79 ilin sadece bir kaçında başarılı oldu.16-17 Ocak 2016 tarihinde gerçekleşecek CHP 35.Olağan Genel Kurultayında mevcut başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden Genel başkan seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.Olağan Genel Kurulda asıl yarış Parti Meclisi(PM) üyeliği için yaşanacak.İstanbul’da özellikle Cemal Canpolat’ın listesinin kazanması PM’nin yeniden yapılanmasında etkili olacak.Kılıçdaroğlu’na destek veren bir çok il yönetimi delegeleri PM’de köklü değişim taleplerini dile getiriyorlar.Bu yüzden PM’nin önemli ölçüde değişmesine kesin gözüyle bakılıyor.CHP Trabzon eski Milletvekili Volkan Canalioğlu’nun PM üyeliğinin devam edip-etmeyeceği de merak konusu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem