Haber61'in Ajandası 22.02.2016

TÜRK FUTBOLU ÇÖKTÜ.. SOSYAL MEDYA YIKILDI! İstanbul’daki Galatasaray karşılaşmasında hakem Deniz Ateş Bitnel’in yönetimine tepki gösteren bordo-mavili taraftarlar adeta çıldırdı. Sosyal medya hesapları üzerinden tepkilerini  sürdüren taraftarlar “hakemin

Haber61'in Ajandası 22.02.2016

TÜRK FUTBOLU ÇÖKTÜ.. SOSYAL MEDYA YIKILDI!

İstanbul’daki Galatasaray karşılaşmasında hakem Deniz Ateş Bitnel’in yönetimine tepki gösteren bordo-mavili taraftarlar adeta çıldırdı.

Sosyal medya hesapları üzerinden tepkilerini  sürdüren taraftarlar “hakemin rezil yönetimi” sonrası çileden çıktı.İşte o yorumlardan bazıları: Deniz Coşkun: “Ayıp-günah hakem resmen operasyon yaptı. Salih Dursun’un gösterdiği kart Türk futbolu için yeni bir başlangıç olacak”  Yılmaz Yıldız:” Bizim sabrımızı zorlayanları oyuna gelmeyiz. Herkes aklını başına alsın” Metin Topçu: “Evde çocuğuma maçı anlatmaya utandım. Hakemde varsa vicdanı kendi çocuğuna eşine akrabasına arkadaşına anlatsın bakalım bu maçı nasıl anlatacak”” Spor yorumcusu ve eski hakem Ahmet Çakar, Galatasaray - Trabzonspor karşılaşmasında yaşanan olaylar hakkında çok çarpıcı bir iddia ortaya attı. Ahmet Çakar, Galatasaray maçı sonrasında attığı tweetle bir anda sosyal medyanın en çok konuşulan isimleri arasına girdi. Çakar twitter adresinden yazdığı mesajda, "Interpol göreve. Eğer bu maçta uluslararası bahis baronlarının parmağı yoksa ben de adam değilim"

1.5 MİLYON KİŞİYE MÜJDE!


1.5 MİLYON KİŞİYE MÜJDE!

Maliye Bakanı  Naci Ağbal, "Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi"nin kapsamının genişletildiğini belirterek, mükelleflerin, internet üzerinden işlemlerini tamamlayabileceğini bildirdi. Maliye Bakanı Ağbal, bunun için oluşturulan ve hesaplamalara göre, 1,5 milyon kişiyi ilgilendiren Hazır Beyan Sistemi’ni uygulamaya 1 Mart itibarıyla başlayacaklarını bildirdi. Beyanname de ödeme de internetten Söz konusu sistemle artık ilgili alanlardaki vergi hesaplamalarının otomatik olarak yapılacağını belirten Ağbal, sistemden yurt dışında yaşayan vatandaşların da yararlanabileceğini söyledi. Ağbal, “Bu sayede vatandaşlarımız, vergi dairesine veya mali müşavir, muhasebeci gibi bir uzmana ihtiyaç duymadan, internete girerek, beyannamelerini kolayca verebilecek, vergilerini de yine internetten kredi kartı ile ödeyebilecek” ifadesini kullandı.

HABER61.NET GÜNDEME TAŞIMIŞTI


HABER61.NET GÜNDEME TAŞIMIŞTI

Haber61.net’in gündeme taşıdığı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekli ve yaşlılık aylıklarından yapılan yüzde 10'luk sosyal güvenlik destek primi kesintisi konusunda önemli bir gelişme yaşandı. Bakanlık yüzde 10'luk sosyal güvenlik destek primi kesintisini kaldırıldığını açıkladı. 

SGK’dan yapılan açıklamada, ''Yaşlılık veya emekli aylığı bağlandıktan sonra çalışmaya devam edenlerin aylıklarından kesilen sosyal güvenlik destek primi kesintisi kaldırılmıştır" denildi. SGK, emekli sandığı kapsamında, emekli aylıklarını 3 aylık dönemler itibariyle alanların aylıklarından yersiz olarak kesilen tutarların da ilgililerin hesabına yatırılacağını açıkladı.

BAKANLAR KÜLLİYE’DE TOPLANACAK


BAKANLAR KÜLLİYE’DE TOPLANACAK

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, Latin Amerika ziyareti dönüşü uçakta 29 Şubat'ta Bakanlar Kurulu'nu toplayacağını açıklamıştı.

Ancak 28 Şubat - 2 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek Afrika gezisi nedeniyle toplantı öne çekildi. Bakanlar Kurulu, Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde toplanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 64. Hükümetle ilk kez biraraya geleceği toplantının en önemli gündemi terörle mücadele olacak. Son olarak 28 kişinin yaşamını yitirdiği ve 61 kişinin yaralandığı bombalı saldırı sonrası atılacak adımlar kurulda ele alınacak.PYD-YPG ve Suriye'deki tüm terör gruplarına yönelik Türkiye'nin izleyeceği yol haritası başta olmak üzere uluslararası kuruluşlar ve uluslararası hukuk nezdinde izlenecek politikalar masaya yatırılacak. Ayrıca bölgede devam eden PKK'ya yönelik operasyonlar da gündemdeki konu başlıkları arasında.Erdoğan, Cumhurbaşkanı olduktan sonra ilk kez 19 Ocak 2015'te Bakanlar Kurulu'nu toplamıştı. Bugüne kadar Erdoğan başkanlığında 4 toplantı yapıldı. Cumhurbaşkanı son olarak 14 Aralık'ta Beştepe'de Bakanlar Kurulu üyelerini yemekte ağırlamıştı.

TRABZON’A GELECEKLER Mİ?


TRABZON’A GELECEKLER Mİ?

Birleşmiş Milletler verilerine göre ülkesini terk eden Suriyelilerin sayısı 4,7 milyon.Türkiye'ye sığınan mültecilerin sayısı ise 2,6 milyonu geçti.

15 ilin nüfusunun toplamına eşit bu sayı, 5. büyükşehri oluşturabiliyor. Bakan Eroğlu'nun açıkladığı rakama göre ise 4. büyükşehiri Suriyeliler oluşturuyor. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaptığı açıklamada Türkiye'nin şuan 3 milyon Suriyeli'ye baktığını, şu zamana kadar yaptığı yardımın 10 milyar doları aştığını söyledi. Türkiye’nin değişik illerine dağılan Suriyelilerin Karadeniz Bölgesinide tercih ettiklerini Trabzon’a yakın zamanda önemli sayıda sığınmacının şehre geleceği belirtiliyor

TRABZON GÜNLERİNDE ŞEHİTLERE SAYGI!

TRABZON GÜNLERİNDE ŞEHİTLERE SAYGI!

Trabzon Dernekleri Federasyonu ile Bursa Trabzon Kültür ve Yardımlaşma Derneği işbirliğiyle Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 98'inci yıldönümü kutlamaları kapsamında Bursa’da düzenlenen Trabzon Günleri dün sona erdi.

Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde 19 Şubat Cuma günü saat 15.00’deresmi açılışı yapılan etkinlik boyunca ülkemizde yaşanan terör olaylarında hayatlarını kaybeden şehitlerimizin anısına  konser ve müzik yayını yapılmadı. Alınan bu karar başta iki şehit veren Bursa halkı olmak üzere hemşerilerimizden  tarafından takdir gördü. Konserlerin iptallerine rağmen Trabzonlu ve Karadenizli hemşerilerimiz Merinosa akın ett. TDF Genel Başkanı Mustafa Demir ülkenin içinde olduğu hassas sürece dikkat çekerek “Elbette bu hüzünlü günleri birlik ve beraberlik içinde atlatacağız. Yeter ki ülkenin doğusu ile batısı Karadeniz  ile Akdenizi tek yumruk olduğumuzu dosta-düşmana göstermeye devam edelim” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem