Haber61'in Ajandası 21.12.2015

TRABZON DAYANIŞMASI! TBMM çatısı altında 64.dönem AK Parti Trabzon Milletvekili olarak görev yapacak olan Muhammet Balta,Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar ve Salih Cora güzel bir dayanışma örneği sergiliyor.AK Parti Trabzon Milletvekillerinin dayanışması v

Haber61'in Ajandası 21.12.2015

TRABZON DAYANIŞMASI!

TBMM çatısı altında 64.dönem AK Parti Trabzon Milletvekili olarak görev yapacak olan Muhammet Balta,Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar ve Salih Cora güzel bir dayanışma örneği sergiliyor.AK Parti Trabzon Milletvekillerinin dayanışması ve birlikteliği gerçekten çok anlamlı.

Gelen misafirleri en iyi şekilde karşılama noktasında önemli  bir gayret var.Kalabalık grupları ve heyetleri 4 vekil birlikte karşılamak istiyor.Bu durum Trabzon dışından gelenlerin bile dikkatini çekiyor ve takdir topluyor. Umarız bu anlayış aynen devam eder.Trabzon dayanışması ne kadar güçlü olursa kazanan elbette Trabzon olur. Bu güzel dayanışma ile ilgili AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar ve Salih Cora şu açıklamayı yaptı: AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar:”Halkımızın ve teşkilatlarımızın sorunlarına çözüm noktasında AK Parti Trabzon Milletvekilleri olarak güzel bir dayanışma içindeyiz.Sayın bakanımız Süleyman Soylu ile birlikte Trabzon’un ve ülkemizin emrindeyiz.Bizden beklentilerin ve taleplerin farkındayız.Sorumluluğumuzu yerine getirmek için çalışmaya devam edeceğiz”AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora:”Gençlerin ve kadınların siyasette her dönem önünü açan bir anlayışın kazanımı olarak bu çatı altındayım.Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başbakanlığı döneminde başlattığı gençlerin siyasete kazandırılması ve yetki verilmesi süreci aynen sayın başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile birlikte devam etmektedir.AK Parti çatısı altına siyaset yapmaktan büyük gurur ve mutluluk duymaktayım”

EMEKLİNİN DE YÜZÜ GÜLECEK!

EMEKLİNİN DE YÜZÜ GÜLECEK!

Asgari ücretteki artışın yanında emeklilerin de yüzünü güldürecek zam haberleri arka arkaya geldi. SSK ve Bağ - Kur emeklilerine 100 TL seyyanen zam konusu netleşti. Memur emeklileri de toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı alacaklar.

Ucuz konut sağlamaya ve sosyal güvenlik destek primini kaldırmaya yönelik düzenlemeler de hayata geçtiğinde, emekli aylıklarının ciddi oranda artması söz konusu olacak. Kim ne kadar zam alacak? SSK ve Bağ - Kur emeklilerine seyyanen 100 TL zam yapılması konusundaki düzenleme Meclis komisyonundan geçti. Ocak ayından itibaren SSK ve Bağ - Kur emeklilerine 100 TL zam yapılacak. Bu zam sonrası aylığı 1400 TL olan bir emeklinin aylığı ocakta 1500 TL olacak ve temmuz ayına kadar bu şekilde devam edecek. Temmuz ayında enflasyon farkı bu rakam üzerinden hesaplanacak ve maaşlara eklenecek. SSK ve Bağ - Kur emeklilerine 2015 yılının ikinci altı ayında gerçekleşen enflasyon oranında da zam yapılacak. Aralık ayı enflasyon rakamı netleştiğinde ikinci altı aylık enflasyon oranı belli olacağı için bu oran doğrultusunda emeklilerin aylıklarında artış olacak. Enflasyon farkının maaşlara yansıması ile emeklinin aylığının enflasyona kurban gitmemesi sağlanacak. Özellikle asgari ücretteki artışın enflasyon üzerinde olumsuz etki yapması bekleniyor. Bu nedenle, söz konusu artıştan emeklilerin etkilenmemesi için 100 TL’lik seyyanen zam çok önemli. Memur emeklileri ocak ayında toplu sözleşme çerçevesinde yüzde 6’lık zammı alacaklar. Bunun yanında, 2015 yılı enflasyon oranından kaynaklanan bir fark olursa bu da maaşlara yansıtılacak. Memurlardan emekli olmayı bekleyenler dilekçelerini bugün ve sonrasında verseler bile ocak ayında gerçekleşecek zamlardan faydalanabilecek.

TRABZONLU BAŞKAN ÇITAYI YÜKSELTTİ

TRABZONLU BAŞKAN ÇITAYI YÜKSELTTİ

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), piyasa koşullarında ev sahibi olması zor olan dar ve orta gelirli vatandaşlar için başlattığı kampanya yurt genelinde büyük ilgi görüyor. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, az katlı, yatay mimariye yöneldiklerini ve sosyal konutta kaliteye önem verdiklerini söyledi.

Turan, “TOKİ Yerel Mimari konseptiyle yeni üretim felsefesinde binlerce konutu uygulama sürecine geçtik, üretime sadece nicelik olarak bakmıyoruz. Sosyal ve kültürel açıdan da değer katmasını önemsiyoruz” diye konuştu. Trabzonlu hemşerimiz  Turan, 2023 hedeflerini 1 milyondan 1 milyon 200 bine çıkardıklarını belirterek “Bu, 8 yılda 500 bin sosyal konut yapacağımız anlamına geliyor. 2023’te nüfusun 5.5 milyonu TOKİ konutlarında yaşayacak. TOKİ olmasaydı bizden ev alanların yüzde 85’i ev sahibi olamayacak vatandaşlardı” diye konuştu.

MHP’DE ORTALIĞI KARIŞTIRACAK AÇIKLAMA!

MHP’DE ORTALIĞI KARIŞTIRACAK AÇIKLAMA!

Önce tüzük değişikliği ardından da Olağanüstü Kongre için düğmeye  basan aralarında MHP Trabzon eski Milletvekili Koray Aydın ile birlikte Meral Akşener ve Sinan Oğan’ın da aralarında olduğu parti içi muhalefete yönelik MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin’den şok çıkış geldi.

Çetin’in partiyi olağanüstü tüzük kurultayına götürmek isteyen muhalif kanat ile imza veren delegelere yönelik tweetleri MHP kulislerini karıştırdı. Çetin’in resmi twitter hesabından paylaştığı mesajlar kulislerde “tehdit” gibi algılandı. Çetin, mesajında “Milliyetçi-Ülkücü Hareketin siyasi organizasyonu MHP’yi, mensuplarını ve yöneticilerimizi bu işlerle meşgul etmeyin. Yaktığınız fitne ateşinde ilk yanan siz olursunuz. Öksürün, aksırın, mevsimlik ateşi yükseltenler. Fitne virüsünün her zaman panzehri dava arkadaşlığı ve ülküdaşlık hukukumuz olmuştur. Teşkilatımız, fitne virüsüne, şok tedavi uygulayacak birikime ve tecrübeye sahiptir. Geçmişte yaşananlardan sizler de bilirsiniz” dedi.Çetin, “İhanetin telafisi, kahpeliğin bahanesi olmaz” sloganının yer aldığı bir fotoğrafı da paylaştığı tweet’in de “Yürütmeciler, çalmaya, bölmeye devam ediyor. Saray güdümlü değişimciler de içe dönük fitne ateşi ile iktidarı ısıtıyor” diye yazdı.

HABER61.NET GÜNDEME TAŞIMIŞTI!

HABER61.NET GÜNDEME TAŞIMIŞTI!

Haber61 net siyaset ajandasının ısrarla gündeme taşıdığı Tüketicinin korunmasına yönelik para cezaları arttı. Her türlü dolandırıcılık ve ayıplı mal satışını içeren cezalarda alt sınır 232 lira üst sınır ise 116 milyon 254 bin 138 lira oldu.

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun hükümlerine aykırı hareket edenlere uygulanan idari para cezaları, 2016 yılından itibaren geçerli olmak üzere yüzde 5,58 arttırıldı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın, "6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un 77. Maddesi'ne Göre 2016 Yılında Uygulanacak? Olan İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ"i Resmi Gazete'de yayımlandı.Buna göre, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun hükümlerine aykırı hareket edenlere uygulanan idari para cezaları, yeniden değerleme oranı olan yüzde 5,58 yükseltildi. Bu orana göre, 232 lira ile 116 milyon 254 bin 138 lira arasında değişen cezalar, malın iadesinin kabul edilmemesi, sözleşme nüshasının tüketiciye verilmemesi ve tüketici kredilerine ilişkin bankalara kesilen cezalar gibi konuları kapsıyor. Öte yandan Bakanlığın, "6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 68. ve Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliğinin 6. Maddelerinde Yer Alan Parasal Sınırların Artırılmasına İlişkin Tebliğ"i de Resmi Gazete'de yayımlandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler