Haber61'in Ajandası / 20 Nisan

TRABZON'DA EN ÇOK HANGİ MESLEK TERCİH EDİLİYOR? Mahalle esnaf ve sanatkarın  haksız rekabete karşı ayakta kalma savaşı verdiğini belirten Trabzon Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara “Halkımız sağ olsun bu noktada duyarlı olup

Haber61'in Ajandası / 20 Nisan

TRABZON'DA EN ÇOK HANGİ MESLEK TERCİH EDİLİYOR?

Mahalle esnaf ve sanatkarın  haksız rekabete karşı ayakta kalma savaşı verdiğini belirten Trabzon Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara “Halkımız sağ olsun bu noktada duyarlı olup esnafımızı destekliyor ve sahip çıkıyor” şeklinde konuştu.

Yılın ilk üç ayında Türkiye genelinde açılan 42 bin 723 işyerinde 8 bin 48 ile en çok bakkallık mesleğinin tercih edildiğini belirten başkan Kara “Esnaf yaşarsa esnaf ayakta kalırsa kazanan ülkenin geleceği olur” mesajını verdi. Kara, Trabzon'da 2016 yılın ilk üç ayında bin 48 işyeri açıldığını 539'unun ise kapandığını belirtdi.Trabzon’da vatandaşın mahalle esnaflarını korumasında en büyük etkenin bakkalcılık mesleğini yapanların kendilerini yenilemesi ve işlerine sahip çıkması olarak değerlendiren TESOB Başkanı Kara şunları söyledi: “ Bakkallarımız,büfelerimiz ve bayilerimiz Trabzon’da esnaflığın yüz akılar.Çok şükür şikayetler almıyoruz onlardan. Halkımız ne kadar çok mahalle esnafına sahip çıkarsa, özellikle kaybolmaya yüz-tutmuş meslekleri yapan esnafımızda büyük alışveriş merkezleri ile rekabete devam edecektir. Her bir esnafımızın en az beş kişiye ekmek kapısı olduğunu unutmayalım”

MHP'DEKİ GELİŞMELER CHP'YE KORKU SARDI

MHP'DEKİ GELİŞMELER CHP'YE KORKU SARDI

Meral Akşener’in MHP’ye Genel Başkan olması ya da yeni bir parti kurması halinde, tüm kesimlerden oy alabileceği belirtilirken, CHP’nin ise yüzde 5 oy kaybına uğrayacağı endişesi var.MHP’deki kongre tartışması siyasi kulislerde yeni senaryoları gündeme getirdi.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “toplanamaz” çıkışı, “Bahçeli yeni bir partinin kurulmasına zemin  hazırlıyor” diye yorumlandı. Siyasiler MHP’de kongre zora girdikçe pozisyon belirlemeye başlıyor.MHP’nin Genel Başkan adaylarından Meral Akşener’in MHP’ye Genel Başkan olamadığı taktirde başında olacağı yeni bir partinin sadece MHP’yi değil tüm partileri etkileyeceği görüşü ağır basıyor. CHP kulislerinde oy kaybının yüzde 5 olabileceği değerlendiriliyor. Yeni oluşuma milletvekili ve belediye başkanlarından da geçiş olabileceği belirtiliyor.Kurulacak beşinci partinin tüm partilerden belli isimleri yan yana getireceğine de işaret ediliyor. İşçi Partisi’nden MHP’ye, CHP’den AKP’ye kadar pek çok ismin yeni partide buluşabileceği vurgulanıyor. AKP’nin ilk kurulduğu dönemdeki pozisyonunu alacağı belirtilen yeni bir partiye, AKP’nden de geçiş olacağı beklentisi yüksek.Bu arada  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli mahkemenin kurultay kararını değerlendirdi. Bahçeli, Akşener'in suçlamasına ise tek cümle ile yanıt verdi. Bahçeli; "Baş paralelci gibi bir edepsizliği yapamazlar" diye konuştu.. MHP Genel Başkan adaylarının toplantısında 8 Mayıs olarak belirlenen ve açıklanan olağanüstü kurultay tarihi değişti Mahkeme tarafından atanan çağrı heyeti kurultay tarihini 15 Mayıs Pazar olarak belirledi. Başkanlık yarışının kızıştığı MHP'de gözler şimdiden kurultay tarihine çevrildi. 

ERKEN SEÇİM OLURSA HDP VE MHP ŞOK YAŞAR!

ERKEN SEÇİM OLURSA HDP VE MHP ŞOK YAŞAR!

Hükümete en keskin muhalif araştırma şirketi olan Gezici Araştırma son yaptırdığı anketi yayınladı.Son ankete göre AK Parti tarihi rekor elde ederken, HDP ve MHP ise baraj altında kalıyor. CHP'ninse oy oranını koruduğu görülüyor.AK Parti: % 56 CHP: % 25.8 MHP: % 8.9 HDP: % 7.3Millet başkanlık sistemine de yüzde 56 oranında destek veriyor. Murat Gezici Kasım ayında iki sandıklı bir referandum olacağını bunun Anayasa ve başkanlık olacağını söylüyor.

Anket kapsamında "başkanlık sistemini destekliyor musunuz" sorusu da soruldu. Katılanların yüzde 55.2'si olumlu yanıt verirken desteklemeyenlerin oranı ise yüzde 35,5 oldu.

AKILLI DEVLET MODELİ YAŞAMA GEÇİYOR!

AKILLI DEVLET MODELİ YAŞAMA GEÇİYOR!

Hükümet, günlük yaşamdan kamu yönetimine, ekonomiden sağlığa, eğitimden şehirleşmeye kadar tüm alanlarda yapay zekaya dayalı 'akıllı devlet' modelini yaşama geçiriyor.

Dijital Türkiye Projesi ile kamudaki bütün alanlarda günlük yaşamı kolaylaştırmak için dijital teknolojiyi hakim kılacak bir yapı oluşturuluyor.Ulusal veri santrali üzerinden hizmetlerin otomatik olarak sunumunu sağlayacak 'yapay zeka' uygulaması ile kamu hizmetleri paket halinde tek seferde sunulacak. Yeni bir eve taşınan vatandaş, tapu kayıt işlemini gerçekleştirdiği anda; nakil, elektrik, doğalgaz, su, telefon aboneliği işlemleri de aynı anda otomatik olarak yapılacak. Üniversiteyi kazanan öğrencilerin de kayıtla beraber burs, yurt işlemleri anında yapılacak. Hükümet; açık veri, siber güvenlik, internet altyapısının zenginleştirilmesi ve sanayide robotik üretim modellerini dikkate alarak kapsamlı bir yol haritası hazırladı. Hizmetlerin e-devlet kapısına entegre edilmesi konusunda da yönetmelik taslağı hazırlanıyor. Proje 3 aşamadan oluşuyor. Buna göre; tüm kamu kurumlarının tek bir kurum şekilde çalışmasını sağlayacak entegre bir yapı oluşturulacak. Ardından 'ulusal veri santrali' üzerinden hizmetlerin otomatik olarak sunumunu sağlayacak yapay zeka uygulamasına geçilecek. Üçüncü aşamada da vatandaşlar tarafından birlikte talep edilen kamu hizmetlerinin paket halinde tek seferde sunumu sağlanacak.
 

AK PARTİ'DE FİRE OLUR MU?

AK PARTİ'DE FİRE OLUR MU?

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin partiler arasındaki polemik ve tartışmalar sürerken AK Parti’nin anayasa önerisiyle ilgili süreç bu hafta başlıyor. Önerinin, perşembe günü TBMM Anayasa Komisyonu’nda görüşülmesi bekleniyor.

Anayasa değişikliğinin genel kurulda reddedileceğine göre hesaplarını yapan AK Parti, CHP ve MHP’nin destek açıklaması üzerine şimdi referandum riski üzerinde duruyor.CHP ve MHP’den ne kadar fire ve destek olacağını kestiremeyen AKP yönetimi, genel kuruldaki oylamada önerinin referandum aralığında kabul edilmesi durumunda nasıl bir tavır izleyeceğini değerlendiriyor. Parti yöneticileri, ikinci turda madde üzerindeki oy sayısına göre bir durum değerlendirmesi yapılacağı ve buna göre devam edilip edilmeyeceğine karar verileceğini belirtiyor. Partide, önerinin referandum aralığında kabul edilmesi durumunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, referandumdan yana tavır koyacağı değerlendirmesi yapılıyor.AK Parti yöneticileri, önerinin 316 milletvekilinin imzasıyla verildiği, vekillerinin imzalarına sahip çıkacağını savunsa da, parti kulislerinde “hayır” oyu olmasa da “boş” ya da “geçersiz” oy kullanabilecek az sayıda milletvekili çıkabileceği konuşuluyor. Firenin önlenmesi için milletvekillerinin sıkı takibe alınacağı, oylama sonrasında “ret, geçersiz ve boş” pullarının parti yöneticilerine gösterilmesi gibi taktiklerin uygulanabileceği belirtiliyor.

PİYASALAR BUGÜN NEFESİNİ TUTTU!

PİYASALAR BUGÜN NEFESİNİ TUTTU!

Piyasalar nefesini tuttu, Merkez Bankası'nın yeni başkan Murat Çetinkaya yönetiminde bugün gerçekleştireceği, nisan ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısını bekleniyor. Toplantıdan faiz indirimi kararı çıkmasına kesin gözüyle bakılırken, tartışmalar daha çok faiz koridorunun üst bandında 0.50 puan mı yoksa 0.75 puan mı olacağı yönünde.

Hatta “Üst bantta 1 puanlık indirim olmalı" diyenler bile var. Başta inşaat olmak üzere reel sektör temsilcileri Merkez Bankası'nın olası faiz indiriminin ticari kredilere nasıl yansıyacağını merakla beklerken, tüketiciler de indirimin özellikle konut kredilerinde ne kadarlık bir düşüş sağlayacağını merakla bekliyor.Çünkü konut kredisi faizleri bir süredir ortalama yüzde 1.20-1.25 gibi son yıllara göre yüksek bir oranda seyrediyor. Hal böyle olunca, vatandaş konut alımını ötelerken inşaat sektörü temsilcileri de satışların düşmesinden şikâyet ediyor. Gayrimenkul sektörü temsilcileri konut kredilerinde yüzde 1 faizin psikolojik sınır olduğunu ve faizlerin bu oranın altına düştüğü dönemlerde konut satışlarının arttığını söylüyor. Peki Merkez Bankası'nın yarın yapacağı beklenen faiz indirimi konut kredisi faizlerini nasıl etkileyecek?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem