Haber61'in Ajandası 19.02.2016

ALÇAKLARA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ! Türkiye'deki kanlı terör saldırıları son yıllarda hızla artış gösteriyor. Son 5 yılda gerçekleşen 15 saldırıda 266 kişi hayatını kaybederken, 765 kişi de yaralandı. Son yıllarda artan saldırılar daha çok Türkiye'nin büyük

Haber61'in Ajandası 19.02.2016

ALÇAKLARA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ!

Türkiye'deki kanlı terör saldırıları son yıllarda hızla artış gösteriyor.

Son 5 yılda gerçekleşen 15 saldırıda 266 kişi hayatını kaybederken, 765 kişi de yaralandı. Son yıllarda artan saldırılar daha çok Türkiye'nin büyükşehirlerinde gerçekleşiyor. Yüzlerce insanının hayatını kaybettiği terör saldırılarının en sonuncusu dün akşam Ankara’da Türkiye’nin en stratejik bölgesinde gerçekleşti. İlk belirlemelere göre 28 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda 61 kişi yaralandı. Bu saldırının bir benzeri 4 ay önce yine Ankara’da olmuştu. Daha çok terör örgütü PKK ve IŞİD'in yaptığı Türkiye'deki kanlı saldırılar ağırlıklı intihar bombacıları vasıtasıyla gerçekleşiyor. Saldırılarda İstanbul, Ankara, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa ve Diyarbakır gibi büyükşehirler ilk sıralarda yer alıyor. İstanbul Sultanahmet, Ankara Garı, Hatay Reyhanlı ve Şanlıurfa Suruç saldırıları hala hafızalardaki yerini koruyor. Saldırıları gerçekleştirenlerin büyük bir kısmının Suriye sınırından geçerek Türkiye’ye geldiği biliniyor. Ülkemizde bir kargaşa ortamı yaratma emelleri içindeki şer odakları, bin yıldır bu topraklar üzerinde kardeşçe yaşayan vatandaşlarımız arasına nifak sokmaya, şiddet ve terör eylemleriyle, hepimizin üzerinde yılgınlık psikolojisi oluşturmak için uğraşıyor. Milletimiz, kendi varlığına yönelen  her tehdidi, birliği ve beraberliğini kalkan yaparak bertaraf etmeyi bilmiştir. Bugün de üzerine düşeni yapmıştır yapmaya devam edecektir. Hiçbir milliyet ve köken ayırt etmeden terör eylemlerine verilecek en güzel yanıt, milletimizin tek yürek olmasıdır

TDF BAŞKANI TERÖRÜ KINADI

TDF BAŞKANI TERÖRÜ KINADI

250 Trabzon Derneğinin bir araya gelerek oluşturduğu Trabzon Dernekler Federasyonu(TDF) Başkanı Mustafa Demir Ankara-Diyarbakır ve Şırnak’ta yaşanan terör olayları ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada alçakça ve haince bir şekilde işlenen terör olaylarını şiddetle kınadıklarını belirterek şunları söyledi: “Türk milletinin başı-sağ olsun. Şehitlerimizin ve vatandaşlarımızın kanı yerde kalmayacaktır. Terör çirkin yüzünü gösterdikçe biz daha çok yüzümüzü bir-birimize dönmeliyiz. Kardeşliğimize ve huzurumuza göz diken alçaklar yaptıklarına çok pişman olacaklar. Türkiye Cumhuriyeti asla bölünmeyecek, kirli oyunların hepsi tek-tek bozulacak” dedi. Bu arada Bursa Atatürk Kültür Merkezinde  18-21 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek “Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 98.yıldönümü”  etkinliklerinin ilk günündeki konserler yaşanan terör olayları sonrası iptal edildi. Trabzon Günlerinin resmi açılışı bugün saat 15.00’te Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşecek. Etkinlik 21 Şubat’a kadar sürecek

AKÇAABAT GECESİ İPTAL!

AKÇAABAT GECESİ İPTAL!

Ankara Akçaabatlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Ankara’da yaşanan terör olayları nedeniyle Akçaabat’ın Kurtuluşunun 98. Yılı münasebetiyle 21 Şubat’ta organize ettikleri geceyi bir bildiri yayınlayarak iptal ettiklerini duyurdu.

Dernek yöneticileri tarafından yayınlanan bildiride şu görüşe yer verildi.” Değerli Hemşerilerimiz Ankara Akçaabat Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Olarak Akçaabat’ın Kurtuluşunun 98. Yılı Münasebetiyle Hazırlamış Olduğumuz Gecemizi Dün Ankara’da Yaşanan Menfur Terör Saldırısında Yaşamını Yitiren Şehitlerimizden Dolayı Ertelediğimizi Duyururuz. Terörü En Şiddetli Şekilde Lanetlediğimizi Bildirir Ve Planlanan Gecemizde Belirleyeceğimiz Yeni Bir Tarihte Yapacağımızı Siz Değerli Dostlarımıza Ve Hemşerilerimize Bildiririz.”

TRABZONLU BAŞKANIN ZOR ANLARI!

TRABZONLU BAŞKANIN ZOR ANLARI!

Dün  Meclis Genel Kurulu’nda büyük bir karmaşa yaşandı. Genel Kurulda CHP grup önerisi görüşülürken söz alan Şamil Tayyar konuşmasını tamamladıktan sonra CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve Eren Erdem sataşmadan dolayı söz aldı.

Özgür Özel’in konuşmasına AK Parti sıralarından tepki gösterilince gerginlik başladı. Eren Erdem, Şamil Tayyar’ın kendisine İran ile ilgili yaptığı açıklamaları üzerine sataşmadan dolayı söz aldı. Eren Erdem, kürsüye gelince gerginlik tavan yaptı. Konuşmaya başlamadan AK Parti milletvekilleri masalara vurarak ’yuh’ diye bağırdı. Araya giren Trabzonlu Meclis Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "Ne konuşacağını bilmeden kendisine tepki gösteriyorsunuz. Genel Kurul’un tansiyonunu kürsüdeki hatipler belirler. Dün acı bir olay yaşandı. Bugün şehit haberleri geldi. Kürsüdeki konuşmacılar böyle davranırsa acıyı hiçe saymış olursunuz" dedi. Eren Erdem konuşmasının başında cümlesini tamamlamadan elinde cep telefonuyla AK Parti İstanbulMilletvekili Ahmet Hamdi Çamlı kürsüye doğru yürüdü. Bu sırada CHP Grup Başkanvekili ve CHP’liler araya girerek Çamlı’nın ilerlemesini engelledi. Gerginliğin devam etmesi üzerine Meclis Başkanvekili Akif Hamzaçebi birleşime 15 dakika ara verdi. Arada ayağa kalkan AK Parti ve CHP milletvekilleri yüksek sesle tartışmaya başladı. Bu sırada CHP’li bir kadın milletvekillerinin sesinin yükseldiği duyuldu.  AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, CHP sıralarına yürümek istedi ancak mevkidaşları tarafından engellendi. Sakinleştirilmeye çalışılan Zeyid Aslan’ın sık sık masaya vurarak bağırdığı görüldü. Zeyid Aslan daha sonra milletvekilleri tarafından sakinleştirilerek dışarıya çıkarıldı. Genel Kurulun tekrar başlamasının ardından MHP; HDP; CHP ve AK Parti Grup Başkanvekilleri söz alarak yaşanan olayı eleştirdi. Eren Erdem daha sonra tekrar kürsüye çıkarak attığı tweetlerle ilgili daha önce onlarca kez açıklama yaptığını söyleyerek yineledi.

HEMŞEHRİMİZDEN ZEHİR-ZEMBEREK AÇIKLAMA

HEMŞEHRİMİZDEN ZEHİR-ZEMBEREK AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı hemşerimiz Yalçın Akdoğan, "Terör örgütlerine silah, bize taziye mesajı gönderenlerin ikiyüzlülüğü son bulmalı. Teröre karşı net tavır ve samimi dayanışma bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu. Akdoğan, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından Ankara'daki terör saldırısına ilişkin açıklamalar yaptı. Yalçın Akdoğan, "Terör örgütlerine silah, bize taziye mesajı gönderenlerin ikiyüzlülüğü son bulmalı. Teröre karşı net tavır ve samimi dayanışma bekliyoruz. Kandil, Ankara saldırısını savunmuş, PYD ise üstlenmemiş. Bunlar hem terörist, hem yalancı" ifadesini kullandı.

BAYKAL İHRAÇ MI EDİLECEK?

BAYKAL İHRAÇ MI EDİLECEK?

CHP üyesi Av. Volkan Hüseyin Ertem, CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın bir televizyonda  katıldığı canlı yayında "Halep sünni bir İslam kentidir" şeklindeki açıklamalarının tüzüğe göre parti suçu olduğunu belirterek, ihraç istemiyle disipline sevkinin Parti Meclisi gündemine alınmasını talep etti.

Ertem, Baykal'ın yaptığı açıklamaların parti içi huzursuzluklara neden olduğunu ve partinin tüm program ve görüşlerine ters düştüğünü kaydederek, partiden kesin ihraç edilmesi talebini dilekçe ile genel merkeze iletti. Noter kanalıyla CHP Genel Başkanlığı makamına gönderilen dilekçede, Deniz Baykal'ın Halep ve PYD konusundaki açıklamaları hatırlatılarak, "Bu beyanlar parti tüzüğümüzün 2. maddesinde belirtilen 'Siyasal ilkeler ve değerler' ile 3. maddesinde belirtilen 'Amaç' başlıkları altında düzenlenen parti ilke ve değerleri ile amacına aykırıdır. Parti programımızda belirtilen 'Hiç kimse din, dil, ırk ve mezhep yönünden herhangi bir ayrımcılığa tabii tutulamaz' ile 'Yurtta barış, dünyada barış' ilkeleriyle çelişiyor" denildi. Deniz Baykal'ın milletvekili olmasından dolayı, Atatürk posteri tartışmaları sonrası disipline sevkedilen Aylin Nazlıaka örneğinde olduğu gibi, Baykal'ın disiplin talebinin CHP Parti Meclisi'nde görüşülerek karara bağlanması gerekiyor. PM'ye direk başvuru yapılamayacağı için, Genel Başkanlık makamına iletilen dilekçeyi, başkanlığın PM'ye havale etmesi gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler