Haber61'in Ajandası 19.01.2016

PEKŞEN’İN PM KAZANIMI VE TRABZON AYAĞI! Hafta-sonu gerçekleşen CHP 35.Olağan Genel Kurultayında rakipsiz olarak yeninden Genel Başkan seçilen Kemal Kılıçdaroğlu parti vitrin kadrosuna  30 kişilik anahtar listesi sundu. Kılıçdaroğlu’nun 30 kişilik kadrosun

Haber61'in Ajandası 19.01.2016

PEKŞEN’İN PM KAZANIMI VE TRABZON AYAĞI!

Hafta-sonu gerçekleşen CHP 35.Olağan Genel Kurultayında rakipsiz olarak yeninden Genel Başkan seçilen Kemal Kılıçdaroğlu parti vitrin kadrosuna  30 kişilik anahtar listesi sundu.

Kılıçdaroğlu’nun 30 kişilik kadrosunda Trabzon’dan hiçbir isim yoktu! Parti Meclisine bağımsız aday olan Ali Türen Öztürk, Güzide Önsel Uzun ile Ferda Kudunoğlu  listeye giremezken önceki dönem PM üyesi eski CHP Trabzon eski Milletvekili Volkan Canalioğlu ise Parti Meclisine yeniden aday olmadı.CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde yer almamasına rağmen Parti Meclisine(PM) girmeyi başardı. Haluk Pekşen için Parti Meclisi hedefi vekil olduktan sonra önüne koyduğu hedeflerden biriydi. Ve bu hedefinde başarılı oldu.Haluk Pekşen hem Milletvekili hem de PM üyesi olarak eli  daha güçlendi. Bu güç  Trabzon’da teşkilatlara nasıl yansır bunu hep beraber göreceğiz.CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen ve CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör’ün uyum içinde olması şart. CHP’nin  Trabzon’da hedefini yükseltmesi ve başarılı olması için bunu mutlaka hayata geçirmesi gerekiyor

CANALİOĞLU’NUN YOL HARİTASI NE OLUR?

CANALİOĞLU’NUN YOL HARİTASI NE OLUR?

CHP Trabzon eski Milletvekili Volkan Canalioğlu Parti Meclisine yeniden aday olmadı.Canalioğlu yeni dönemde artık partinin sade bir üyesi olarak görev yapacak.

Trabzon’da “Volkan ağabeyi” imajı ile oldukça önemli bir potansiyele sahip Canalioğlu’nun CHP çatısı altında siyasete devam edip-etmeyeceği noktasında ise ortaya atılan bazı iddialar var.Canalioğlu’nun önümüzdeki dönem MHP’den Trabzon Milletvekili adayı olacak iddiaları söz konusu.Elbette bu iddiaların şu aşamada aslı-astarı yok.Emekliliğin keyfini çıkaran zaman-zaman il dışında dostları ve hemşerileri ile buluşan Volkan Canalioğlu partisinin  35.Olağan Genel Kurultayına yönelik yaptığı değerlendirmede ise ülkenin içinde bulunduğu şartları göz önüne alındığında daha güçlü muhalefete ihtiyaç duyulduğunu belirterek CHP’nin yeni dönemde bunu başaracağını dile getirdi

BAYRAKTUTAN’IN BAŞARISI!

BAYRAKTUTAN’IN BAŞARISI!

CHP 35. Olağan Kurultayının Yüksek Disiplin Kurulu üyeliği seçiminde;Uğur Bayraktutan 539, Saniye Barut 519, Ahmet Ersen Özsoy 484, Şehrazat Mercan 464, Gülsüm Filorinalı 434, Ali Hikmet Akıllı 422, Turan Aydoğan 421, Mahir Polat 404, Selahattin Emre 360, Mustafa Serdar Soydan 345, Hüseyin Aydoğdu 332, Sezgin Kaya 321, Ahmet Zeytünlü 312, Süleyman Bülbül 308 ve Celal Çelik 292 oy aldı.

Bu sonuçlara göre, mevcut CHP YDK Başkanlığını yürüten Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan en fazla oyu alan isim oldu.CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan önceki dönem Mecliste en çok soru önergesi veren vekil arasında yıldızı parlamıştı.1 Kasım seçimlerinde CHP’nin Karadeniz’de oylarını artırdığı tek il Artvin’di.Bayraktutan’ın bu başarıda da imzası var.Artvin’de yaşanan maden ve HES sorunlarını Mecliste taşıyan bu noktada oldukça duyarlı olan Bayraktutan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da her dönem güvendiği isimler arasında yerini almayı başardı.

TERÖR İŞSİZLİĞİ SOLLADI!

TERÖR İŞSİZLİĞİ SOLLADI!

Terör sadece ülkemizi değil dünyayı tehdit etmeye devam ediyor.Canımız yanıyor,ocaklara ateş düşüyor!

Dünya bu gerçeği ne zaman kabul edip gereken güç-birliğini samimi bir şekilde yerine getirecek.Ne zaman terör belasına karşı insanlık ayağa kalkacak.Ne zaman bu işlerin sonu gelecek? Cevap çok ama ortada uygulama yok. Son İstanbul ve Diyarbakır’daki patlamalar gösteriyor ki ülke olarak bu bela yakamızdan kolay-kolay düşmeyecek.Kadir Has Üniversitesi Türkiye Sosyal ve Siyasal Araştırmalar Merkezi’nin Trabzon dahil 26 ilde bine yakın kişiyle yüz-yüze yaptığı araştırma sonucu da gösteriyor ki terör artık ülkenin bir numaralı gündemi. Artık insanlar en büyük sorunlar yumağı haline gelen  işsizliğin ve yoksulluğun  önüne terörü koymaya başladı. Korku-kaygı ve gelecek endişesi artık ön planda. Ama ne olursa her şeye rağmen kendi içimizdeki birlik ve beraberliği sonuna kadar korumalı,terörün ekmeğine yağ sürmemeliyiz. Hepimize çok büyük sorumluluklar düşüyor.Terör kadar tehlikeli yangına benzinle gidecek kadar gözü-dönmüş provokatörler olduğunu unutmayalım. Onlarda eli silahlı maşalar kadar acımasızdır. Ülkede kaos ortamı çıkması için ellerinden geleni yaparlar.Sözde hepsi vatan-severlerdir ama içlerindeki kin-nefret ve intikam duyguları terörün çirkin yüzü kadar kötüdür. İşte tam bu noktaya çok dikkat etmeliyiz

TRABZON’DA BERBERLERİN PAZAR İSYANI!

TRABZON’DA BERBERLERİN PAZAR İSYANI!

Trabzon’da esnaf grupları arasında berberlerin ayrı bir yeri ve özelliği vardır.Her ne kadar son dönemde bu meslek fazlasıyla suistimal edilmiş olsa da berberlerin şehre katkısı oldukça önemlidir. Şehir merkezinde hemen-hemen her pasajda berber ve kuaför salonlarına rastlamak mümkün.

Aileleriyle birlikte onlarca insan bu meslekten ekmek yemekte.Berberlerin sık-sık karşılaştığı sorunların başında hafta-sonu mesaisi geliyor.2016 yılı itibarıyla Trabzon Berberler ve Kuaförler Odası ve Ortahisar belediye Meclisinin ortak kararı ile Pazar günleri tatil kararı alınmıştı.Uygulamaya geçen hafta geçildi ama bazı berberler buna uymayarak işyerlerini Pazar günü açtı.Uygulama ile ilgili odadan yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi. “Berber üyelerimizin  yüzde % 90′ ni pazar günü iş yerlerini açmayıp tatil yapmak istiyorlar bu görüş etrafında Trabzon Berberler Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı,Başkan Hayri Köksal başkanlığında yapmış olduğu toplantıda üyelerinin talepleri enine boyuna görüşülmüş,üyelerinin hafta tatili yapmaları uygun bulunmuştur. Konu ;Trabzon Esnaf Odaları Birliğince Trabzon Ortahisar Belediye Başkanlığımıza yazı ile bildirilmiştir.Alınan kararlar doğrultusunda Pazar günleri işyerleri kapalı tutulacaktır” Büyük çoğunluk Pazar günleri işyerini kapamadan kararlı ama bazı berberler kurala uymayacak gözüküyor

ÇALIŞAN KADINLARA MÜJDE!

ÇALIŞAN KADINLARA MÜJDE!

Meclis, çalışan anne adaylarının merakla beklediği, doğum yapanlara yeni haklar getiren düzenleme için bu hafta mesai yapacak.

Önemli düzenlemeler içeren tasarı, kadın memur ve işçilere, doğum yapmaları halinde analık izni sonrasında birinci doğumda 2 ay, ikinci doğumda 4 ay, sonraki doğumlarda ise 6 ay günlük çalışma süresinin yarısı kadar, mali ve sosyal haklarda kesinti yapılmaksızın çalışma imkanı tanıyor. Çoğul doğumlarda söz konusu sürelere birer ay ilave edilecek. Bebeğin engelli doğması halinde ise her halükarda 12 ay süreyle çalışan kadın memura yarı zamanlı çalışma imkanı getiriliyor. Doğum sonrasında kadın memurların analık izni bitiminde başlayan 24 ay aylıksız izin, istekleri halinde 2, 4 ve 6 aylık yarı zamanlı çalışma süresinin bitiminde de başlatılabilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler