Haber61'in ajandası (13.10.2014)

AK PARTİ’DE BÜTÜN GÖZLER DELEGE SEÇİMİNDE OLACAKAK Parti 5. Olağan Kongre sürecinin ilk ve en önemli aşaması köy ve mahalle delege seçimleri.Delege seçimleri parti içi demokrasinin temel taşı olarak gösteriliyor. Bunun için delege seçimleri köy, mahalle v

Haber61'in ajandası (13.10.2014)

AK PARTİ’DE BÜTÜN GÖZLER DELEGE SEÇİMİNDE OLACAK

AK Parti 5. Olağan Kongre sürecinin ilk ve en önemli aşaması köy ve mahalle delege seçimleri.Delege seçimleri parti içi demokrasinin temel taşı olarak gösteriliyor. Bunun için delege seçimleri köy, mahalle ve beldelerimize kayıtlı tüm üyelerin katılım ile mahallinde ve sandık konularak yapılacak. Delege seçimlerinin  her kesimini kucaklayan adil bir anlayış ile Tüzük ve Yönetmelikte belirtilen kıstaslar ve ilkeler göz önüne alınarak gerçekleşmesi bekleniyor. Trabzon’da Partiler bu yöndeki hassasiyete dikkat edilmesi noktasında kararlı bir tutum sergiliyor. 1 Kasım – 31 Aralık 2014 tarihleri arasında İlçe Kongreleri ve 22 Kasım 2014 – 22 Şubat 2015 tarihleri arasında da İl Kongreleri gerçekleşecek

İL BAŞKANLARINA VE İLÇE BAŞKANLARINA TALİMAT!

AK Parti Trabzon il, Ortahisar ve ilçe kongreleri öncesi kulislerde bir çok ismin adaylığı gündeme gelmeye devam ediyor. Şu aşamada AK Parti Trabzon İl Başkanlığına 6,Ortahisar ilçe başkanlığına da 3 aday var. Bu sayının önümüzdeki dönem nasıl şekilleneceği merak konusu. Genel Merkez 2015 Genel seçimleri de hesaplayarak kongrelerin birlik ve beraberlik içinde “tek liste” olarak yapılmasını istiyor ama Trabzon’da sürecin seçime doğru gittiğini söylemek mümkün. Bu arada AK Parti Genel Merkezi İl ve İlçe başkanlarına kongreler noktasında Genel Merkezin bilgisi olmadan açıklama yapmama yasağı getirdi.

HAKSIZ REKABETİN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 81 ilin Valiliğine bir yazı göndererek gayrimenkul projelerinde “net ve brüt tanımının” net olması gerektiğini bildirdi. Projesinde “net” olmayan suç işlemiş sayılacak.Bakan İdris Güllüce’nin imzası ile gönderilen yazıda müteahhitlerin gayrimenkul alımlarında vatandaşın “kandırılma” yoluyla kafa karışıklığına neden olduğu gerekçesiyle tanım dışı bilgilendirme yapmayan firmaların suç işleyeceği bildirildi.Net ve Brüt noktasındaki hassasiyet sayesinde haksız rekabet ortadan kalkmış olacak. İnşaat uzmanları hatta bütün konutların satışının net metrekare üzerinden yapılmasını teklif ederek “Vatandaş mağduriyetin yaşanmaması için hepsinin belirli standartlara getirilmesi gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde görüş belirttiler

HANGİ YÜZLE BAŞKANLIĞA YENİDEN ADAY OLACAK!

Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) Başkanı Yıldırım Demirören , Haziran ayındaki olağan kongre de  yeni bir liste ile tekrar Başkan adayı olacağını açıklamasına  Trabzon cephesinden büyük tepki var. “3 Temmuz şike süreci bizim için kapanmıştır” ifadesini kullanan Demirören’in Federasyona yeniden aday olacak olmasına taraftarlar tek kelime ile “Ar damarı çatlamış” ifadesini kullandılar.Demirören’e tepkileri siyaset ajandası ile dile getiren bazı taraftarların görüşü şöyle:

Mehmet Keskin(Arsin-emekli öğretmen):”Türk futbolu adaleti sağlamak istiyorsa adaletsizliğe prim verenlerle aynı yolda yürümemeli”

Fatih Şahin:(Trabzon merkez-Öğrenci):”Yıldırım Demirören’in yeniden aday olması demek zaten çöküşe geçen Türk futbolunun tamamen ortadan silinmesi anlamına gelir”

Vildan Sarı:(Yomra-ev kadını)”TFF Başkanı önce şikeyi kabul edip bizim  şampiyonluk kupamızı versin, ondan sonra kalksın başkan adayı olsun”

Turgay Kölemen:(Trabzon-Kalkınma esnaf):”Yazıklar olsun Türk futbolu kimlere emanet”

KARADENİZ FIRTINASI FESHANE’DE KOPACAK

Trabzon Dernekler Federasyonu’nun organize ettiği Trabzon’un Fethinin 553.Yıldönümü kutlamaları ve Trabzon Tanıtım Günleri 23-26 Ekim 2014 tarihlerinde İstanbul Feshanede gerçekleşecek. Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Demir 23 - 26 Ekim’de Feshane’de gerçekleşecek Trabzon’un Fethi’nin 553.Yıldönümü etkinlikleri ve Trabzon Tanıtım Günleri  için hazırlıkların tamamlandığını belirterek “Bütün hemşerilerimizi bu etkinliğe bekliyoruz. Ülkemizin şu sıkıntılı süreçte birlik ve dayanışmaya daha çok ihtiyacı var. Gelin bu dayanışmanın en güzel örneğini buradan verelim.Bütün Türkiye ve dünya Trabzon’un birlik ve beraberliğini konuşsun, paylaşsın”  dedi. Feshane’de gerçekleşecek etkinliğe Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak tam destek vereceklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu “4 bin yıllık kültür ve tarih şehri olan Trabzon’un böylesine anlamlı organizasyonlarda tanıtımı çok önemli. İlçe belediyelerimiz ve kurumlarımızla bizde orada yerimizi alacağız” dedi. Geçen yıl Feshanede gerçekleşen Trabzon Tanıtım günlerini 4 gün içinde 1.5 milyon kişi ziyaret etmişti.

TBMM’DE DE  BİZE HER YER TRABZON

AK Parti Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Mimar Hatice Öztürk ve işadamı eşi Hasan Öztürk  TBMM Genel Sekreteri  Trabzonlu hemşerimiz Dr. İrfan Neziroğlu’na  geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdikleri ziyareti  paylaşırken Trabzonlu olmanın haklı gururunu nasıl yaşadıkları anlattılar. Neziroğlu’nun Meclis çatısı altında önemli yenilikler yaptığını ve görevini başarıyla yerine getirdiklerini belirten Hatice Öztürk “Kendisine gösterilen ilgi ve sahiplenmeyi görünce bizde gurur duyduk. Meclise damgasını vurmuş, yürekten kutluyorum” dedi. Öztürk çifti aynı gün AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan yardımcısı  Trabzonlu hemşerimiz Süleyman Soylu’yu ziyaret etmiş. Yasama yılı açılış törenlerine denk düşen bu ziyarette sonrası ise Öztürk çifti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Prof.Dr.Ahmet Davutoğlu ile görüşme fırsatı bulmuş. Bir gün içinde gerçekleşen bu ziyaretler sonrası yoğun duygular içinde kaldıklarını belirten Öztürk çifti “Sayın Cumhurbaşkanımıza ve sayın başbakanımıza yeni görevlerinde hayırlı olması temennisinde bulunduk. Onlarda “Trabzon ekibi burada” diyerek  büyük sevgi ile bizi kabul ettiler kısa da konuşma fırsatı yakaladık. Trabzonlu olmanın ayrıcalığını bir kez daha yaşadık” şeklinde görüş belirtti.




 



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem