Haber61'in Ajandası 13 Mayıs 2016

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ ŞART! Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun görevi bırakma kararın ardından,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hükümeti n icra yetkisini ela alacağı ve yeni başbakanında buna uyum sağlayacağı konuşuluyor. Anlayacağınız “Güçlü başbakan-güçlü

Haber61'in Ajandası 13 Mayıs 2016

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ ŞART!

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun görevi bırakma kararın ardından,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hükümeti n icra yetkisini ela alacağı ve yeni başbakanında buna uyum sağlayacağı konuşuluyor.

Anlayacağınız “Güçlü başbakan-güçlü Cumhurbaşkanı” anlayışından vazgeçiliyor.Türkiye adım-adım başkanlık sistemine gidiyor.Türkiye yeni anayasası değişikliğini tartışıyor.Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık sisteminin sinyalini genel seçim arifesinde vermişti.Yüzde 52 halkın desteği ile seçilen Cumhurbaşkanı Erdoğan yetkilerini sonuna kadar kullanma ve ipleri eline alma noktasında kararlı.Cumhurbaşkanı Erdoğan için bazı kararlar artık hayati önem taşıyor.Aldığı sorumluluk itibarıyla geriye dönüşü olmayan bir yolda çünkü.Güçlü olmanın ve güçlü duruşun yanında çok ciddi kaygılar içinde olduğunu söyleyebiliriZ.Terör-ekonomi-Avrupa Birliği-paralel yapı ile mücadele ve komşu ülkelerle ilişkiler yumağının etrafını sardığını hesaplarsak bu kaygıyı anlamak gerek.Cumhurbaşkanı Erdoğan hem içerde hem dışarıda ülkenin itibarı ve istikrarı için alınacak her türlü kararın ve uygulamanın altına imza atarken “gözüm arkamda kalmasın” istiyor.İşte bu noktada çevresindeki insanlar tarafından ne kadar doğru bilgilendirildiği de büyük önem arz ediyor.Önüne gelecek bilgilerin çok sağlam çok emin kaynaklı ve çok güvenilir olması şart.Bu saatten sonra bazı hataların telafisi yok!

SULTAN İLE KÖKSAL BABA BULUŞACAK!


SULTAN İLE KÖKSAL BABA BULUŞACAK!

Güneydoğu Anadolu’da tarihi –turistik bir il  olma özelliğini koruyan medeniyetlerin buluştuğu Mardin bütün güzelliklerini Trabzon’da sergileyecek. Eylül ayı başında Trabzon’da  Mardin Tanıtım Günleri düzenlenecek.

Mardin Valiliğin himayesi ile gerçekleşmesi beklenen Mardin Günlerinin en büyük sürpriz konuğu ise dünyanın en uzun boylu kişi olma unvanını kazanan Sultan olacak.Etkinliklerde “Mardinli Sultan Kösem”  ile Trabzon’un meşhur “Köksal babası “ buluşması da yaşanacak. Üstelik Sultan’ın Trabzon’a özel yapılacak Trabzonspor forması ile gelmesi bekleniyor.Bu arada Mardinli Sultan’ın birde mesajı var.“Boyuma göre ev ve araba istiyorum. Cumhurbaşkanımız talimat vermişti ama gereği yapılmadı”.Sultan bizi dünyanın bir çok yerinde yaptığı şovlarla temsil ediyor.Bir ev bir arabayı çok görmemek gerek!

ANKARA’DA ÜÇ TRABZONLU SANATÇI BULUŞMASI!


ANKARA’DA ÜÇ TRABZONLU SANATÇI BULUŞMASI!

Osman Zeki Demirkale,Evrensel Baş ve Ekrem Kutlu.Üçü de Trabzon’un değerli sanatçıları.

Tabloları ile bir-birinden güzel resme damgalarını vuran Demirkale-Baş ve Kutlu bugün Ankara’da birlikte resim sergilerini açacaklar.Ankara Çankaya’da Tagore Caddesi Şahinler Sitesinde gerçekleşecek sergi 4 Haziran’a kadar gezilebilecek.Bugün gerçekleşecek açılış kokteyli ise saat 17.30-20.00 saatleri arasında gerçekleşecek. Osman Zeki Demirkale,Evrensel Baş ve Ekrem Kutlu  haber61.net siyaset ajandası aracılığı ile Ankara’daki bütün Trabzonlu hemşerilerini sergilerine davet ettiler

ALBAYRAK’IN BAŞBAKANLIK ŞANSI VARMI?


ALBAYRAK’IN BAŞBAKANLIK ŞANSI VARMI?

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevi bırakacağını açıklamasının ardındanAnkara kulisleri hareketlenmiş, başbakanlık görevi için 6 AK Partilinin ismi öne çıkmıştı.

Gazeteci Abdulkadir Selvi'nin AK Parti kulislerinden aktardığı bilgiye göre ise partide "Yeni başbakan Binali Yıldırım olacak." diyenlerin oranı yüzde 90. Ancak Selvi'ye göre Binali Yıldırım, bu kez işi sıkı tutuyor.Selvi’nin adı kulislerde başbakan olarak dolaşan Beraat Albayrak için yorumu ise şöyle: Çok iyi bir eğitiminin olması, ekonomi ve enerjiye hâkimiyeti, özel sektör tecrübesinin bulunması ve akıcı İngilizcesi nedeniyle gelecek vaat eden bir isim olarak ön plana çıkıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı olmasını bir handikap olarak gösterenlerin yanı sıra, bu yakınlığın ileride çift başlılık yaşanmamasının garantisi olarak görenler de var. Siyasi birikimi, 'Erdoğan Üniversitesi'nden gelen vizyon sahibi, Türkiye'ye hizmet edebilecek bir beyin olarak gösteriliyor. Berat Albayrak için henüz erken diyenler de var, ismi yıpranmaması için ortaya atılmıyor ama başbakan adayı diyenler de

YENİ BAŞBAKAN’I DAVUTOĞLU DUYURACAK!


YENİ BAŞBAKAN’I DAVUTOĞLU DUYURACAK!

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun görevi devredeceği isim konusunda gözler Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yönelirken, AK Parti’de seri toplantılarla, 20 ay önce Davutoğlu’nun genel başkan seçildiği sürece benzer şekilde milletvekilleri, MKYK üyeleri, il ve belediye başkaları ile kadın ve gençlik kolları yönetimlerinden kapalı zarf içinde eğilim alınması gündemde...

Bu arada Yeni yönetimde görev almak istemediği belirtilen Mehmet Ali Şahin odasını boşaltmaya hazırlanıyor.AK Parti Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, “Genel başkan adayının belirlenmesinde temayül zannediyorum, yapılacak. Kolektif akla önem veren anlayışla siyaset yapıyoruz ” dedi.Yeni genel başkanı kamuoyuna kimin duyuracağı da merak konusu oldu. Geçmişte Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığı adaylığını Tayyip Erdoğan’ın, Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığını o tarihte partinin iki numaralı ismi Mehmet Ali Şahin’in, Davutoğlu’nun genel başkan adaylığını da Erdoğan’ın duyurduğuna dikkat çekildi. Parti kaynakları, “Partinin geleneği, yeni genel başkanı görevi devreden genel başkanın duyurmasını icap ettirir” dediler.Bu sürecin, gelecek hafta yapılacak MKYK ya da MYK’da netleşeceği de belirtildi. Yeni genel başkanın büyük olasılıkla 20 Mayıs’ta açıklanması bekleniyor. Yeni yönetimde görev almak istemediği belirtilen Mehmet Ali Şahin odasını boşaltmaya hazırlanıyor. Şahin, önceki kongre sürecinde de Davutoğlu’nun ısrarıyla görevinde kalmıştı.

HALA KURULTAY TOPLANACAK DİYENLER VAR!

HALA KURULTAY TOPLANACAK DİYENLER VAR!

MHP’de kurultay toplanması sorunu Yargıtay’ın da kararını ötelemesiyle kangrene dönüştü.

Genel Merkez ve muhalifler, Yargıtay’dan kendi lehine karar beklerken kararın bu ay içinde ancak belirsiz bir tarihte kararın çıkacak olması muhalifleri pek de etkilemişe benzemiyor. Zira MHP’de parti içi muhaliflerle birlikte hareket eden ve geçen hafta 20 kadar eski milletvekili ile Bahçeli’ye karşı ültimatom niteliğinde bir bildiri yayınlayanlardan eski Genel Başkan Yardımcısı Nazif Okumuş, “15 Mayıs’ta kurultay toplanacak. Eğer kurultayımızı topladıktan sonra Yargıtay, kurultayın olmayacağı yönünde karar verirse vay o MHP’nin haline” diyerek partide kaos olacağına dikkat çekti.Saadet Partisi kongresi’nde de yerel mahkemelerden alınan kararlar uygulanmadığını ve siyasi tarihimizde bu yönde örnekler bulunduğunu anımsatan Nazif Okumuş, Bahçeli’nin son günlerde güçlü hükümet olması için hukuki destek verecekleri yönündeki açıklamasını da Bahçeli’nin koltuğunu korumak uğruna yaptığı manevralardan biri olarak değerlendirdi.


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem