Haber61'in Ajandası 12.02.2016

BİZ AK PARTİDE KİRACI DEĞİL EV SAHİBİYİZ! AK Parti’nin kuruluşundaki çekirdek kadroda yer alan aralarında Bülent Arınç, Hüseyin Çelik’in de bulunduğu isimler, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün geçen hafta davet üzerine görüştüğü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğ

Haber61'in Ajandası 12.02.2016

BİZ AK PARTİDE KİRACI DEĞİL EV SAHİBİYİZ!

AK Parti’nin kuruluşundaki çekirdek kadroda yer alan aralarında Bülent Arınç, Hüseyin Çelik’in de bulunduğu isimler, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün geçen hafta davet üzerine görüştüğü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kendisine iletilen rahatsızlık konularında hiçbir geri adım atmaması üzerine, “parti içinde etkin muhalefet” kararı aldı.

Muhalif kanattan önemli bir isim, Gül-Erdoğan görüşmesinden bir sonuç çıkmasa da “Biz uyarılarımızı, eleştirilerimizi, dinlenene kadar söylemeye devam edeceğiz. Çünkü biz partiye kimileri gibi sonradan eklemlenmedik, kiracı değil, ev sahibiyiz. Bizim genel başkanlık, kongrede şunu getirelim gibi hesaplarımız yok. Amacımız AK Parti’yi kuruluşundaki çizgisine getirmek ve hükümetin sorumluluk alanındaki konuların hükümet tarafından uygulamaya konulmasını sağlamak” görüşünü dile getiriyor. Ancak kulislerde, muhaliflerin parti içinden yeterli destek görmez veya Erdoğan ile muhalifler arasında yeniden bir “uzlaşma” sağlanmazsa, yeni parti oluşumunun da son çare olarak gündeme geleceğine dikkat çekiliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşmede Gül’e ‘’Arınç ile konuş, ne yapmak istiyor?’’ dediği ileri sürülmüş ve bu basına da yansımıştı. Böyle bir ifadenin kullanılıp kullanılmadığı net olarak teyit edilmese de, muhalifler temel rahatsızlık alanlarını, “başta Suriye olmak üzere izlenen dış politika hataları, alarm vermeye başlanan ekonomi, buzdolabındaki çözüm, bozulan toplumsal barış ve olarak ifade ediyorlar. Bu sorun alanları düzelmedikçe, Türkiye’nin “normalleşmeyeceği”ni belirten muhalifler, Erdoğan’ın geri çekilip, inisiyatifi hükümete bırakması ve üslup olarak da daha “kucaklayıcı” bir dil kullanmasını talep ediyor. AK Parti  grubu içinde destek bulacaklarını hesaplayan muhalifler, “başkanlık” için anayasa değişikliğinin AKP grubundan geçmeyeceği görüşünde.

TRABZON VEKİLİNDEN SERT TEPKİ!

TRABZON VEKİLİNDEN SERT TEPKİ!

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta bazı basın yayın organlarında ve televizyon programlarında AK Parti’nin içinde bir bölünme ve muhalefet kaosu yaşandığına yönelik kasıtlı haberler yapıldığına dikkat çekerek şunları söyledi:

”Kimse boş-yere heveslenmesin, avuçlarını ovalayıp sevinmesin. Milletimiz 13 yıldır istikrar-huzur ve kalkınmanın adresi olan AK Parti’ye her zaman desteğini göstermiş son 1 Kasım seçimlerinde bu destek katlanarak artmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun tek bir gündemi vardır. O da ülkenin bölünmez bütünlüğü-güvenliği ve reformlar için gece-gündüz çalışmaktır. Bu davaya gönül verenlerin yüzü her zaman millete dönük olmaya devam edecek birlik ve beraberliğimiz her zaman sürecek. Kimse yalandan yere kendine iş çıkarmasın kafaları karıştırmaya kalkmasın ” 

KILIÇDAROĞLU’NA BAŞKAN GENEL DANIŞMAN!

KILIÇDAROĞLU’NA BAŞKAN GENEL DANIŞMAN!

Ankaragücü Spor Kulübü eski başkanı ve iş adamı Cengiz Topel Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başdanışman kadrosuna dahil oldu.

Kılıçdaroğlu, Cengiz Topel Yıldırım’ı Başdanışmanı olarak görevlendirdi. Yıldırım, CHP’nin 35. Olağan Kurultayı’nda Kılıçdaroğlu tarafından 52 kişilik anahtar PM listesinden aday gösterilmiş ancak seçilememişti. Adı 2014 Yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığıyla gündeme gelen Yıldırım’ın, parti nezdinde gerekli çalışmaları yapmak üzere, Genel Başkan Başdanışmanı olarak görevlendirildiği belirtildi. 1964 doğumlu Cengiz Topel Yıldırım, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu. Cengiz Topel Yıldırım, 17 Ağustos 1964 tarihinde Ankara’da doğdu. 28 Mart 2009 tarihinde delegelerin tamamının oyunu alarak AnkaragücüBaşkanlığına seçildi. Ankaragücü Kulübünün 39.Başkanı olarak görev yaptı. 30 Ağustos 2009 tarihinde yapılan kongrede başkanlığı Ankara Büyük Şehir Belediye başkanı Melih Gökçek'in oğlu Ahmet Gökçek'e devreden Cengiz Topel Yıldırım, Gökçek yönetiminin seçildiği kongrenin 2.5 yıl süren yargı sürecinin ardından Yargıtay kararı ile iptal edilmesi ile 24 Ağustos 2011 tarihinde tekrar başkanlık koltuğuna oturdu. Yıldırım, 18 Kasım 2011 tarihinde yapılan Ankaragücü kongresinde aday olmayarak başkanlığı bıraktı.

KRİZ DAHA DERİNLEŞİYOR!

KRİZ DAHA DERİNLEŞİYOR!

Rusya, Türkiye'ye turizm ile ilgili yeni yaptırımlar uyguluyor. Rusya, bu çerçevede durakları arasında Türkiye limanlarının da bulunduğu gemi turlarının satışını yasakladı.

Rusya, daha önce tur şirketlerinin Türkiye turları düzenlemesini yasaklamış ve sitelerinden Türkiye reklamlarının bile kaldırılmasını istemişti. Seyahat acentelerinin Rus RATA-News sitesine verdiği bilgiye göre Rusya Tüketici Hakları Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor), durakları arasında Türkiye limanları olan gemi turlarının satışını da yasakladı. Tur şirketlerine Türk limanlarının bulunduğu turların satışının uygun olmadığını bildiren Rospotrebnadzor, yasağa uymayanlara da ceza verileceğini iletti.Ancak Rus acenteleri RATA-News’e tur programlarını kendilerinin hazırlamadığını, uluslararası gemi turu şirketleri tarafından hazırlandığını, kendilerinin sadece pazarlamasını yaptıklarını belirtti. Bu yüzden de kendilerinin Türkiye’yi programdan çıkarmalarının mümkün olmadığını aktardı. Ocak ayında birçok uluslararası tur şirketi, güvenlik sebeplerinden dolayı Türkiye limanlarını seyahat programlarından çıkarmıştı. Cruise Line, Oceania Cruises, Regent Seven Seas Cruises, MSC Cruises, Crystal Cruises, Celebrity Cruises, AIDA Cruises and Disney Cruise Line gibi gemi turu operatörleri, 2016 yılında Türkiye’ye uğramayacaklarını açıklamıştı. 

MHP’DE ARTIK SON KARAR VERİLİYOR!

MHP’DE ARTIK SON KARAR VERİLİYOR!

MHP'li muhaliflerin avukatlarının, "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi talebiyle açtığı davanın hazırlık tutanağı ve dava dilekçesi partiye ulaştı. Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, MHP'li 16 il başkanının açtığı davanın duruşmaya hazırlık tutanağını geçen cuma günü tamamladı. Hazırlık tutanağına göre mahkeme, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından MHP Büyük Kongre Üst Kurul güncel delege listesinin onaylı suretini ve "çağrı heyeti" olarak görevlendirilmesi talep edilen isimlerin partiye üye olup olmadığını sordu.

Çankaya İlçe Seçim Kurulundan, Mart 2015'te yapılan MHP kongresindeki üst kurul delege listesini talep eden mahkeme, Ankara 17. Noterliğinden de kongre isteğine ilişkin talepnamelerin onaylı suretlerinin gönderilmesini istedi. Muhaliflerin talepleri: MHP'li 16 il başkanının açtığı davanın dilekçesinde, 543 büyük kongre delegesinin, "Partinin büyük kongresinin olağanüstü toplantıya çağrılması hususunda noter vasıtasıyla talepte bulunduğu, talebin, "kongrede tüzük değişikliğini de içerdiği" belirtilmişti. Dava tarihine kadar olağanüstü kongre toplanması kararı alınmadığı gibi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin farklı tarihlerdeki açıklamalarında, "Talebin yerine getirilmeyeceğini" beyan ettiği anımsatılan dilekçede, büyük kongreyi toplantıya çağırmak üzere Aksaray İl Başkanı Ayhan Erel, MHP Kurucular Kurulu üyesi Ali Sağır ve Bursa Üst Kurul Delegesi Mehmet Bilgiç'in "çağrı heyeti asil üyesi", MYK Yedek Üyesi Turan Yaldır'ın ise "yedek üye" olarak belirlenmesi istenmişti.

BAKAN SOYLU İŞSİZLİK FONUNU AÇIKLADI

BAKAN SOYLU İŞSİZLİK FONUNU AÇIKLADI

işsizlik Sigortası Fonu, uygulanmaya başlandığı 2002 yılından bu yana işsize toplam 10 milyar 630 milyon 622 bin lira ödeme yaptı.

Fon, işsizlik sigortasının yürürlüğe girdiği 1 Haziran 2000'den 31 Aralık 2015'e kadar toplam 65 milyar 285 milyon lira prim geliri elde etti. Fon'a 13 yılda işsizlik maaşı almak için başvuran kişi sayısı ise 6 milyon 344 bin 784 oldu. Bunlardan 4 milyon 318 bin 974 kişiye işsizlik maaşı ödendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, İşsizlik Sigortası Fon'unun 2015 yılsonu itibariyle toplam varlığını 93 milyar 74 milyon lira olarak açıkladı. Bakan Soylu, 2002-2015 yılsonu arasını kapsayan 13 yıllık dönemde işsizlik maaşı ödemesi miktarının ise 10 milyar 630 milyon 622 bin lira olduğunu bildirdi. Soylu, İşsizlik Sigortası Fonu'ndan daha fazla işsizin yararlanabilmesi için mevzuat dışında herhangi bir harcama yapılmadığını kaydetti. Soylu, işsizlik maaşı ödemelerinin yanı sıra "Kısa Çalışma Ödeneği uygulamasının başladığı 2005'ten 2015 sonuna kadar 227 bin 265 kişiye 210.2 milyon lira ödeme yapıldığını, ücret garanti fonu kapsamında 2015'in sonuna kadar 59 bin 157 kişiye yaklaşık 125 milyon lira ödendiğini kaydetti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler