Haber61'in Ajandası - 11 Mayıs

EYVAH ARAPLAR GELMEKTEN VAZGEÇEBİLİR! Petrol fiyatlarının düşmesi, ekonomisi petrole dayalı ülkeleri etkilemeye devam ediyor. Dünyanın en önemli petrol ekonomisi olan sahip olduğu rezervlerle 90 yıl petrol gelirlerini sürdüreceği tahmin edilen Suudi Arabi

Haber61'in Ajandası - 11 Mayıs

EYVAH ARAPLAR GELMEKTEN VAZGEÇEBİLİR!

Petrol fiyatlarının düşmesi, ekonomisi petrole dayalı ülkeleri etkilemeye devam ediyor. Dünyanın en önemli petrol ekonomisi olan sahip olduğu rezervlerle 90 yıl petrol gelirlerini sürdüreceği tahmin edilen Suudi Arabistan'ın da petrol fiyatlarının gerilemesiyle kriz yaşayacağı konuşuluyor.

Petrol fiyatları 100 dolar iken krizi haber verip, doğru öngörüsü sonucunda şirketine 1 milyar dolar kazandırmayı başaran Schreiber’ın tahmin ettiği gibi petrol, geçtiğimiz şubat ayında 26 dolara kadar geriledi ve petrol üreticisi ülkelerin başını ağrıttı. Suudi Arabistan bu durumun sonucunda harcamalarında kesintiye gitmeye başladı ve 21 yıldır görevde olan petrol bakanı Ali Naimi’yi kovdu. Schreiber’e göre durum giderek kötüleşecek. Suudi Arabistan’ın duvara çarpmasına 2-3 yıl var diyen Schreiber, Suudi Arabistan’ın yapısal olarak iflas edeceğini aktardı. Suudi Arabistan’ın çifte tehditle yüz yüze olduğunu aktaran Schreiber yüksek harcama taahhütleri ile ucuz petrolün ülkenin yüksek borçlarla uğraşmak zorunda kalacağının altını çizdi.Arabistan'daki kriz derinleşirse turizmde araplara yönelik yatırım yapanlar büyük şok yaşayabilir.Trabzon'da ise şu anda bütün tesisler arapların gelmesini sezonun canlanmasını bekliyor

MEMURLAR AMAN DİKKAT!

MEMURLAR AMAN DİKKAT!

Türkiye'de devlet memurlarının herhangi bir siyasi partiye üye olması hukuken yasak. Kendi isteğiniz dışında bir parti tarafından üye olarak gösterilirseniz işinizi kaybedebilirsiniz. Muhtemel bir disiplin soruşturmasında, 125. maddedeki c fıkrası işletilip memuriyetiniz bitebilir.

Bir partiye üye olup olmadığınızı aşağıdaki internet sitesinden kontrol edebilirsiniz.

http://vatandassipar.yargitaycb.gov.tr/proxyYargitay/portal_baslangic.uyap

Üye görünüyor olmanız halinde ise beş ayrı yöntemle siyasi partiden istifa edebilirsiniz.Partiden ayrılmak için hukuki yollar şöyle: - Kayıtlı göründüğünüz partiye başvurabilir, parti yönetimi tarafından SİPARWEB programına istifanızı işlettirebilir ve onay için savcılığa müracaat edebilirsiniz.- Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Partiler Bürosu'na dilekçe verebilirsiniz, yanınızda kimliğiniz mutlaka olsun.- Memurlar çalıştıkları kurumdan alacağı görev belgesini dilekçelerine ekleyip posta ile başvurabilir.- Yine kimliğinizle İlçe Seçim Kurulu başkanlıklarına müracaat edebilir, alacağınız yazıyı dilekçe ve kimlik fotokopisini ekleyerek Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderebilirsiniz.

- Herhangi bir notere giderek alacağınız istifa belgesini Yargıtay Cumhuriyet Başsacılığı'na iletmeniz yeterli olacaktır.Türkiye'de daha önce bazı partilerin insanları haber vermeden üye yaptığı saptanmıştı.

KREDİ KARTI BORCUNDA ŞOK RAKAMLAR

KREDİ KARTI BORCUNDA ŞOK RAKAMLAR

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi’nin verilerine göre yılın ilk üç aylık döneminde, bireylerin kredi kartı ve bireysel kredi borçları nedeniyle açılan dava sayısı, geçen yılın aynı dönemindeki 466 binden, yüzde 6.0 artışla 494 bine yükseldi.

Aynı dönemler itibarıyla dönemde, bireysel kredi borçları nedeniyle açılan dava sayısı yüzde 18.3 artışla 175 binden, 207 bin kişiye ulaşırken, kredi kartı nedeniyle açılan dava sayısı yüzde 1.4 azalışla 291 binden 287 bine geriledi.TBB'den yapılan açıklamada, bir kişiye ait farklı zamanlarda yasal takibe düşen birden fazla kredi ve/veya kredi kartı borcu bulunabildiği için, aynı dönemde bireysel kredi veya kredi kartı borcudan dolayı yasal takibe alındı

HASAN SELİM KORKUTTU!

HASAN SELİM KORKUTTU!

Göreve geldiği süreçten bu yana oldukça yoğun bir tempo ile çalışan Ortahisar Belediye başkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Selim'in kalbi daha fazla dayanamadı.

Kalbinden ciddi bir rahatsızlık yaşayan Selim'in şu andaki durumu ise iyi.Evinde istiharat eden Hasan Selim'in sağlık durumunun iyiye gittiği önümüzdeki hafta içinde tekre görevine döneceği belirtiliyor.Selim'i başta Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç olmak üzere çalışma arkadaşları bir-an olsun yanlız bırakmıyor.Bizlerde kendisine geçmiş olsun diliyoruz

UZUNGÖL KONUSUNDA UYARMIŞTIK!

UZUNGÖL KONUSUNDA UYARMIŞTIK!

Çaykara Belediyesi’nin yaptığı çalışmanın ardından bin 500 kişinin yaşadığı Uzungöl’de 862 kişi hakkında “İmar Kanunu’na muhalefet” suçundan 2 ile 5 yıl arasında hapis istemiyle dava açıldı. Davalar sürerken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın şikâyeti üzerine aynı kişilere bu kez “Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet” suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Bu kişilere 1.5 yılla 4 yıl arasında hapis cezaları verildi. 150’yi aşkın kişinin cezası kesinleşti. Bazılarınınki para cezasına çevrilirken, bazılarınınki de ertelendi. Kimi vatandaşlarsa hapse girdi. Ceza alan 700’ü aşkın kişi, Yargıtay sürecini bekliyor.20 ay hapis cezasına çarptırılıp 7 ay cezaevinde kalan İhsan Özkan, “Fıkra gibi olay! Biz bunun suç olduğunu bile bilmiyorduk. Evimizi apart yaptık, ceza yedik. Şimdi de ‘Yıkın’ diyorlar” dedi.Baba toprağı üzerinde bulunan evlerini ticaret yapmak için apart otele dönüştürdüklerini belirten 73 yaşındaki Mustafa İnan ise “Ben bu işin yasalara aykırı olduğunu bilseydim yapmazdım, kimse de bir şey demedi. Bu yüzden mahkemelik olduk, 20 ay hapis cezası aldım. Daha sonra evin arka kısmına bir ek yaptık. Bu yüzden de eşim Emine (73) davalık oldu, halen onun mahkemesi devam ediyor” diye konuştu.Haber61.net siyaset ajandası geçen hafta Uzungöl konusunda çarpık yapılaşmadan kaynaklı vatandaşlara ciddi cezalar geleceği noktasında uyardıda bulunmuştu.

ESNAFI MAĞDUR ETMEYİN YAZIKTIR!

ESNAFI MAĞDUR ETMEYİN YAZIKTIR!

Trabzon Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği(TESOB) Başkanı Metin Kara Trabzon’un turizm ve ekonomisi açısından kilit iki ilçesi olan Çaykara ve Maçka’da esnafın yaşadığı sorunların çözümü için ilgili kurumları göreve davet etti.

Başkan Kara Çaykara’da yaşanan ihaleler sorunun onlarca esnafı mağdur ettiğini belirtirken Maçka’da ise Sümela Manastırının restore edilmemesinden dolayı turizm sektöründeki işletmelerin ciddi kriz yaşadığını ve adeta iflasın eşiğinde olduklarını belirtti.Uzungöl’ün Doğu Kıyısı Park alanının birinci ve ikinci kısım olarak ayrı-ayrı ihale edilmesinin esnafı perişan ettiğini belirten başkan Kara “İhaleler burada haksız rekabete yol açar.Dünyaca ünlü bir turizm cennet bölgesi Uzungöl’ün her-yeri rant olarak görülmemeli.Zaten bilinçsiz bir yapılaşma yüzünden adeta delik-deşik ettiğimiz Uzungöl’ü şimdi de ticari kazanç uğruna harcamayalım.Bu karardan bir an önce vazgeçilmeli” dedi.Maçka’nın Trabzon turizminde önemli bir yeri ve değeri olduğunu belirten TESOB Başkanı Metin Kara şunları söyledi: “Tarihi zenginliklerimize ne yazık ki yeterli önemi veremiyoruz.Yerli ve yabancı turist sadece sizin doğanıza gelmiyor,onların en çok merak ettiği şeyin başında tarihi mekanlar var.Bunların başını ise Sumela Manastırı çekiyor.Her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği manastırın hala restore çalışması kapsamında olması ve bu yaz kapalı kalacak olması Maçka esnafını fena halde etkileyecek” 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler