Haber61'in Ajandası 10.02.2016

BURSA TRABZON'A HAZIR! Trabzon Dernekleri Federasyonu,  Bursa Trabzon Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Ruan Fuarcılık Limited  Şirketi iş birliği ile Trabzon’un Kurtuluşunun 98. Yıldönümü Kutlamaları ve Trabzon Günleri Etkinliği  18 - 21 Şubat tarihleri a

Haber61'in Ajandası 10.02.2016

BURSA TRABZON'A HAZIR!

Trabzon Dernekleri Federasyonu,  Bursa Trabzon Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Ruan Fuarcılık Limited  Şirketi iş birliği ile Trabzon’un Kurtuluşunun 98. Yıldönümü Kutlamaları ve Trabzon Günleri Etkinliği  18 - 21 Şubat tarihleri arasında Bursa Merinos Atatürk Kültür Merkezinde Yapılacak.

Trabzonlu Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve üst düzey bürokrasiyle gerçekleşecek olan etkinliğin resmi açılış  19 Şubat 2016 saat 15:00’de yapılacak.Ziyaretçiler etkinlik süresince Trabzon el sanatları, Trabzonlu sanatçıların sergileri,  yöresel ürünler ve Trabzon mutfağının eşsiz yemeklerine de ulaşma imkanına sahip olacak.Kemençenin şahlanacağı etkinlikte Kemençe virtüözü Tahsin Terzi şefliğinde Kemençe Korosu, Zeynep Başkan, Seyfettin Çakıral,Hayri Yaşar Karagülle, Cengiz Selimoğlu ve Filiz Yıldırım  Karadeniz müziğinin birbirinden güzel eserlerini seslendirecekler. Kısa adı TDF olan Trabzon Dernekleri Federasyonu, 250 Trabzon hemşeri derneğinin çatı kuruluşu olarak 2005 yılından bu yana hizmet vermekte. TDF bünyesinde bu derneklere üye toplam 600 bin Trabzonlu bulunuyor.

TARAFTAR İSYANDA SABIRLAR SINIRDA!

TARAFTAR İSYANDA SABIRLAR SINIRDA!

Trabzonspor taraftarları alınan başarısız sonuçlara ve takımın geldiği noktaya tepki koyma devam ediyor.

Sosyal medya üzerinden görüşlerini belirten taraftarlar “Trabzonspor’u sıradan bir takım haline dönüştürenlere yazıklar olsun. Artık Trabzonspor maçlarını izlemek bile istemiyoruz.İyi-günde kötü günde takımın yanında olmaya her zaman hazırız ama bizi hesaba katan yok.Futbolcuların aklı yöneticilerin aklı başka yerde!Olan biz taraftarlara oluyor” şeklinde tepkilerini dile getiriyorlar.Ziraat Türkiye kupasından elenen lige havlu atan Trabzonspor’da hedeflerin dibe vurduğunu dile getiren taraftarlar duygularını ortak mesajla şu şekilde açıkladılar “Artık tüm umudumuz önümüzdeki yıl için olacak.Yeni stat,yeni transferler ve yeni bir hoca ile inşallah toparlanırız.Yoksa bu gidişat hiç iyi değil”

TARIM SİGORTALISI İŞSİZ Mİ KALACAK?

TARIM SİGORTALISI İŞSİZ Mİ KALACAK?

Tarım sigortalısı iş garantisi olmadığı için her an işsiz kalma korkusu yaşıyor.

İşsiz kaldıklarında işsizlik parası ve sağlık yardımı alamayan tarım sigortalısı 113 TL artan primi ödemekte zorlanınca hükümet harekete geçti.Tarımda çalışanın sigorta primine indirim gelecek. Tarımda 5.6 milyon 825 bin kişi çalışıyor. Bunun 64 bini işveren,821 bini ücretli,2 milyon 804 bini ise ücretsiz aile işçisi.Tarım sigortalı sayısı ise sadece 833 bin 523.tarım sigortası ve tarım Bağ-Kur priminin ödenebilir miktarda olması sigortalı çalışan işçi sayısında artıracak

AKŞENER: "BU DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM"

AKŞENER: "BU DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) eski milletvekili Meral Akşener'e yönelik ‘kaset’ iddialarına yönelik Latif Erdoğan ve Cemil Barlas hakkında açılan davaya başlandı.

Duruşmada ifade veren Barlas “siyasette ‘kaseti olmak’ konusu olağan bir konu haline geldi, kastım cinsel içerikli kaset değildi” derken Latif Erdoğan ise “Kaset olayı var. Bu kaset komplodur, uydurmadır” dediğini belirtti. Mahkeme avukatların talebi üzerine Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in tanık olarak dinlenilmesine karar verdi. İstanbul 23. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada sanıklar Latif Erdoğan ve Cemil Barlas ile avukatları Burcu Ak hazır bulundu. Duruşmaya katılmayan şikayetçi Meral Akşener adına ise avukatları Meral Alemdar ve Aslıhan Aydın duruşmada yer aldı.Haber61.net siyaset ajandasına konuşan Meral Akşener sonuna kadar davanın takipçisi olacağını belirterek adalete olan güvenini her zaman koruduğunu dile getirdi.

TRABEL ÇALIŞANLARI KADRO BEKLİYOR!

TRABEL ÇALIŞANLARI KADRO BEKLİYOR!

Türkiye genel seçimleri sonrası kamuda çalışan binlerce taşeron işçisi kadroya alınmaları ile ilgili detayları merakla takip ediyor.

64. Hükümetin 2016 Yılı Eylem Planı’nda yer alan kamu kurumlarında asli işlerde çalışan taşeron işçilerin kadroya alınması ile ilgili Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Taşeron işçilerin kadroya alınması ile ilgili düzenlemeyi 21 Mart 2016’dan önce Meclis’e sevk etmiş oluruz” dedi. Bakan Ağbal yaptığı açıklamada, kamuda temizlik ve güvenlik hizmetleri gibi yan işler dışında asli işlerde çalışan taşeron işçilere kadro verilmesi için çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Maliye Bakanı Naci Ağbal ilk kez kamuda istihdam edilecek taşeron işçiler ile ilgili ilk kez rakam verdi. Ağbal katıldığı bir televizyon programında kamuda asıl işlerde çalışan 100-150 bin kişinin kadroya alınacağını açıkladı.Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren ve yaklaşık 900 kişinin çalıştığı Trabel çalışanlarıda büyük bir umutla kadro bekliyor

DOĞALGAZDA İNDİRİM HAYAL Mİ?

DOĞALGAZDA İNDİRİM HAYAL Mİ?

Türkiye'nin İran'a karşı açtığı tahkim davasını kazanmasının ilerleyen süreçte doğalgaz tüketicisinin faturasına da indirim olarak yansıyaması bekleniyor.

Tahkim davalarında uzman Kılıç & Partners Hukuk Bürosu Avukatı Dr. Harun Kılıç, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kazandığı İran tahkimine ilişkin değerlendirmede bulunarak, "Türkiye'nin gerek geriye dönük elde edeceği tazminat gerekse 2016 sonrasında doğalgaz alım fiyatlarında elde edeceği indirim dikkate alındığında, son tüketiciye doğalgaz birim satış fiyatında bir indirim sağlanabilir ve vatandaşların faturalarına bir düşüş olarak yansıyacaktır" dedi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın konuyla ilgili yaptığı açıklamaları da hatırlatan Kılıç, "Ancak son tüketiciye doğalgaz birim satış fiyatında indirim olup olmayacağı ve ne oranda olabileceği konusunda, İran gazı dışında Rusya gibi diğer ülkelerden alım fiyatları, petrol fiyatları ve diğer bir çok maliyet faktörleri de etkili oluyor" diye konuştu. Bu açıklamalara rağmen Ham petrolün varil fiyatı 120 dolardan 30 dolara, BOTAŞ ve ithalatçı özel şirketlerin alım maliyeti de 200 dolar seviyelerine geldi. Enerji Bakanı Berat Albayrak bu düşüşün faturalara yansıtılacağını belirtiyor ama herhangi bir indirim yapılmadı. Gazprom'un 2016 yılı ilk dönemi için açıkladığı 184 dolarlık gaz, abonelere 345 dolara ulaşıyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler