Haber61'in Ajandası 09.06.2016

ERKEN SEÇİM İHTİMALİ GÜÇLENDİ!   Adalet Bakanlığı ve TBMM’de, dokunulmazlıklarının kaldırılması için haklarında çeşitli suçlardan 800 fezleke bulunan 152 milletvekili için teröre yardım ve yataklık dışında ilginç iddialar öne sürülüyor. Tayyip Erdoğan’a 2

Haber61'in Ajandası 09.06.2016
ERKEN SEÇİM İHTİMALİ GÜÇLENDİ!

Adalet Bakanlığı ve TBMM’de, dokunulmazlıklarının kaldırılması için haklarında çeşitli suçlardan 800 fezleke bulunan 152 milletvekili için teröre yardım ve yataklık dışında ilginç iddialar öne sürülüyor. Tayyip Erdoğan’a 24 Mayıs’ta gönderilen Anayasa değişikliği ile ilgili karar yürürlüğe girer, milletvekillikleri düşerse erken seçim bile gündeme gelebilir.

Milletvekillerinin dokunulmazlığını düzenleyen Anayasa’nın 83. maddesinde geçici madde ile yapılan değişiklik Meclis Başkanlığı tarafından Cumhurbaşkanlığı’na 24 Mayıs’ta gönderildi. Anayasa’nın 78. maddesine göre, Meclis’teki milletvekili sayısının yüzde 5’i kadar koltuk (28) boşalırsa 3 ay içinde ara seçime gidiliyor.

Adalet Bakanlığı’na ulaşan ve TBMM’de bekleyenlerle birlikte “dokunulmazlıklarının kaldırılması” istemiyle hakkında fezlekesi olan biri bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, 29’u AKP, 57’siCHP, 55’i HDP, 10’u MHP milletvekili
olmak üzere toplam 152 milletvekili bulunuyor. Bakanlık ve TBMM’de bulunan dosyaların partilere göre dağılımına bakıldığında HDP 511, CHP 211, AKP 50 ve MHP 23 fezlekeye sahip. Bağımsız Milletvekili Nazlıaka’nın ise 5 fezlekesi var. Fezlekelerden 57’si HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a, 37’si CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, 5’i ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye ait. Hakkında fezleke bulunan 138 milletvekilinden 1 yıl veya daha fazla hapis cezası alanlar, en az 1 dönem milletvekili olmak için başvuramayacak.

Anayasa’ya göre, “taksirli suçlar hariç, toplam bir yıl veya daha fazla hapis ile ağır hapis cezasına hüküm giymiş olanlar” milletvekili seçilemiyor.


“BÜYÜKŞEHİRDEN YAZ OKULU PROJESİ” 2. SAYFADA

BÜYÜKŞEHİRDEN YAZ OKULU PROJESİ

Çocukların sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından 8-14 yaş grubu Yaz Okulu Kayıtları başladı.13 Haziran ile 30 Haziran arasında başlayacak kayıtlar sonrası kurslar 1 Temmuz’da start alacak.

12 Ağustos’a kadar sürecek kursların branşları ise şu şekilde oluştu:”Kur’an-Kerim,Değerler Eğitimi, İngilizce, Halk Oyunları, Yaratıcı Drama, Resim, Satranç, Görsel Sanatlar, Origami, Hızlı Okuma, Bağlama, Keman, Gitar, Ney, Tiyatro. Trabzon Büyük Şehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Başkanlığı tarafından organize edilecek kurslar İskenderpaşa Mahallesindeki TRAMEK’te, Kalkınma Mahallesindeki, Kalkınma Gençlik Merkezinde, Kanuni Mahallesindeki Kent Konağı Kurs Merkezinde, Esentepe Mahallesindeki Esentepe Çocuk ve Gençlik Eğitim Merkezinde ve 3 Nolu Erdoğdu Mahallesindeki Erdoğdu Gençlik Merkezinde yapılacak

“YAZ KARARNANESİMİ VE BÖLGEDEKİ ETKİSİ!” 3. SAYFADA

YAZ KARARNANESİMİ VE BÖLGEDEKİ ETKİSİ!

2014’te göreve başlayan Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu(HSYK) bugüne kadar hazırladığı en kapsamlı kararnameyle,adli yargıda 3 bin 228,idari yargıda 518 hakim ve savcının görev yeri değişti.Doğu ve batıda görev yapan hakim-savcılar arasında değişim yaşanırken,dokunulmazlık dosyalarının önemli bir kısmının gideceği Diyarbakır ve Van başsavcıları da değişti.

Yargıdaki büyük yaz kararnamesinden bölgemizde etkilendi.Trabzon’da Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Recep Yılmaz Korkmaz dahil 36 ismin görev yeri değişti.MİT TIR’larını durduran savcılar Aziz Takçı, Özcan Şişman, Süleyman Bağrıyanık ve Ahmet Karaca ile Alay Komutanı Özhan Çokay hakkında dava açan Tarsus Başsavcısı Mustafa Çelenk Rize’ye başsavcı olarak atandı.Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit Van Cumhuriyet Başsavcısı oldu. HSYK seçimlerinde YARSAV’dan aday olan Karşıyaka hakimi Murat Aydın  ise Trabzon hakimliğine atandı


“MHP’DE SİNAN OĞAN ŞOKU!” 4. SAYFADA

MHP’DE SİNAN OĞAN ŞOKU!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sinan Oğan'ın MHP Genel başkanlığına aday olamayacağı tartışmalarını değerlendirmesi istenen Bahçeli, "O tartışma değil, gerçektir. Sinan Oğan MHP'den ihraç edilmiştir.

İhraç kararını bozmuştur.  Yargıtay'da henüz bir inceleme yapılmadığını duyuruyoruz.  Bize göre ihraç kararı verilmiştir. Yargıtay'dan herhangi bir cevap alınmadığına göre partimizin üyesi, sayılamaz. Yargıtay MHP'nin kararına uygun 5 sıfırlık bir uygulamayı Sinan Oğan için de yaparsa Yargı yoludur açıktır.

Partiye yeniden üye olarak kabul edilir. 10Temmuz'a kadar Yargıtay'ın bir karar vermesi gerekir" diye konuştu. Dokunulmazlıklara ilişkin Bahçeli, "Bize de yüce yargının mensupları davet çıkartırlarsa hangi fezlekede hangi suçu işlemiz öğrenir sonra da savunmamızı yaparız" dedi. 

“DÜNYADA AB KARŞITLIĞI ARTIYOR!” 5. SAYFADA

DÜNYADA AB KARŞITLIĞI ARTIYOR!

Pew Araştırma Merkezi'nin düzenlediği bir ankette, 10 Avrupa Birliği ülkesinde AB karşıtlığının yükselişte olduğunu öne çıktı. Araştırma, İngiltere'de seçmenlerin, Avrupa Birliği üyeliğinden çıkıp çıkmayacaklarını oylayacakları referandumun iki hafta öncesinde yapıldı.

Ancak sonuçlara göre ankete katılanların yüzde 51'i Avrupa Birliği'ni tercih ettiğini söyledi. Yüzde 42'si, ulusal yönetimlerinin AB karşısında daha fazla iktidar sahibi olmasını arzuladığını söylerken, Yunanistan'daki katılımcıların yüzde 71'i, Fransa'da ise katılımcıların yüzde 61'i Avrupa Birliği'ne karşı olumsuz bakıyor.

Rakamlar, önceki kamuoyu araştırmalarıyla kıyaslandığında ciddi bir düşüşü ifade ediyor. Fransız kamuoyu araştırma şirketi TNS ise İngiltere'de düzenlediği kamuoyu yoklamasında, katılımcıların yüzde 41'înin AB'yi desteklerken Araştırmanın yapıldığı diğer ülkeler ise, Almanya, Hollanda ve İsveç. Almanya'da AB'den yana olanların oranı yüzde 50 iken karşı olduğunu beyan edenlerin oranı ise yüzde 48


“DOLGU ALANLARINI ÇÖP TESİSİ Mİ YAPACAĞIZ?” 6. SAYFADA

DOLGU ALANLARINI ÇÖP TESİSİ Mİ YAPACAĞIZ?

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz, deniz üzerine taş dolguyla inşa edilen Avrupa’nın ve Türkiye’nin ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı için kullanılan taş ocağının yüklenici firmadan 20 yıllığına kiraladıklarını belirterek, "Yaklaşık 300 dönümlük alanın bir bölümüne 19 ilçenin Katı Atık Depolama Tesisini yapacağız. Çevreye de hiçbir zararı olmayacak” dedi.

Ordu’nun Gülyalı İlçesi’nde, Avrupa ve Türkiye’de deniz üstüne taş dolgu yöntemiyle ilk kurulan, pist uzunluğu 3 bin metre, genişliği ise 45 metre olan Ordu-Giresun Havalimanı inşası için 36 milyon ton taş kullanıldı. Başkan Enver Yılmaz, daha önce yaptıkları ihale ile Ordu’dan çıkan günlük 270 ton evsel atık çöpün, Altınordu ve Ünye ilçesindeki ayrıştırma merkezlerinde işlemlere tabi tutulduktan sonra, proje ortağı olan Ünye Çimento tesislerinde yakıt olarak kullanıldığını, buraya teslim edilen çöpün her tonu için belediyenin 5 TL gelir elde edeceğini ekledi.*

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem