Haber61'in Ajandası 02-06-2016

VALİ ÖZ’ÜN ARTILARI EKSİLERİ! Valiler kararnamesi çıktı.Sırada kaymakamlar ve emniyet müdürleri kararnamesi var. Valiler kararnamesinde 22 vali merkeze alınırken 26 ilin valisi kendi arasında yer değiştirdi.Merkeze alınan valiler arasında Trabzon-Artvin-G

Haber61'in Ajandası 02-06-2016

VALİ ÖZ’ÜN ARTILARI EKSİLERİ!

Valiler kararnamesi çıktı.Sırada kaymakamlar ve emniyet müdürleri kararnamesi var. Valiler kararnamesinde 22 vali merkeze alınırken 26 ilin valisi kendi arasında yer değiştirdi.Merkeze alınan valiler arasında Trabzon-Artvin-Gümüşhane ve Rize illeri var.

Merkeze alınan valiler arasında Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’de var.Öz’ün Trabzon’dan alınacağı noktasında bekleyiş hakimdi sürpriz olmadı. Göreve geldiği günden bu yana kendine göre bir çizgisi olan,kişiliği ve duruşu ile kısa sürede kendini şehirde kabullendiren Vali Öz son dönemde art-arta yaşanan olumsuzlukların bedelini merkeze alınarak ödemek zorunda kaldı. Fenerbahçe otobüsünün kurşunlanması olayının aydınlatılamaması, Trabzonspor-Fenerbahçe maçlarında yaşanan olaylarda yeterli güvenlik önlemlerinin alınmaması, şehrin asayişinde yaşanan bazı olumsuzluklar Vali beyin karnesine eksi yazıldı.Eğitim-sağlık-turizm ve kültür şehri hedeflerine ulaşılamadı. Trabzon Valisi Öz şehrin başta turizm olmak üzere bir çok noktadaki sorunlarına ise iyi niyetli ve akılcı çözümler getirmek için gayret gösterdi.Yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları ile diyaloglarını sağlam tuttu.Şehrin dinamikleri ile düzeyli bir ilişki kurmasına rağmen istenen başarı bir türlü sağlanmadı.

TRABZON’DA BAŞKANLARIN DOKUNULMAZLIK KAVGASI

TRABZON’DA BAŞKANLARIN DOKUNULMAZLIK KAVGASI

AK Parti-CHP ve MHP Trabzon İl Başkanları arasında “dokunulmazlık” tartışması alevlendi.Tartışmanın odağında ise CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’in dokunulmazlıkların genişletilmesi noktasında Anayasa Mahkemesine yaptığı başvuru var.

Her üç başkanda bu yaptıkları açıklamalarla bir-birlerini ağır ifadelerle suçluyor.AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi CHP ve MHP il başkanlarının her zaman olduğu gibi yeni anayasa-başkanlık ve dokunulmazlık tartışmalarında ortaya konuştuklarını bildik muhalefet yaptıklarını belirterek “ CHP Trabzon İl Başkanı Güngör’e sesleniyorum.Haddini aşma, haddini aşanlardan olma.Genel Başkanımızın yaptıklarını millet gayet iyi bilmekte” şeklinde konuştu.CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör ise Haydar Revi’nin CHP’yi terörle ilişkilendirmesine sert tepki göstererek “En hassas olduğumuz ve kırmızı çizgimiz olan bu konuda en ağır cevapları vermeye devam edeceğiz.Çünkü yıllardır kimin terörle,terör örgütleri ile ilişkide olduğu ortadadır” dedi.AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’ye tepki gösteren MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci ise yaptığı açıklamada “Sayın Revi Milletvekili Haluk Pekşen ve CHP’yi hedef alarak terör örgütü PKK uzantısı HDP ile beraber yol alıyor diye eleştirerek Haluk beyin milletle alay ettiği Yüce Türk Milletinin bunun hesabını sormalıdır diyerek vatana ihanetle suçlamaktadır.Sayın Revi yavuz hırsız ev sahibi bastırır misali konuşmakla ve Trabzon insanın aklı ve hafızası ile dalga geçmektedir” dedi.

AYDINLIKEVLER’DE DOLMUŞ İSYANI!

AYDINLIKEVLER’DE DOLMUŞ İSYANI!

Şehir-içi taşımacılık noktasında dolmuş esnaflığı Trabzon için büyük önem arz etmekte.Dolmuşlar Trabzon’un bu anlamda yükünü çekmekte.Kolay bir meslek değil Trabzon’da dolmuş esnaflığı.Aynı hat üzerinde günde defalarca turlamak ise işin en sıkıcı yönü.Hele yaz aylarında çekilmez hal alıyor.Trabzon’un ne yazık ki alternatif ulaşım hattı yok.Dolmuşlara el mecburuz bir anlamda. Vatandaşta bu durumdan rahatsız.Bazı duraklarda yaşanan aksaklıklar ise işin çileden çıkartıyor.

Sabah işe gitmek için yola çıkıyorsunuz,durakta dakikalarca dolmuş beklemek zorunda kalıyorsunuz? Gün içinde bazen dolmuş bulmak ise neredeyse imkansız.Keyfi bir sistem anlayışı hakim bazı duraklarda.İşte o duraklardan biri de Aydınlıkevler Mahallesi dolmuş hattı.Vatandaşlar mağdur.Duraktaki dolmuş sayısının yetersiz olduğunu öne süren vatandaşlar dolmuşların zamanında gelmemesinden oldukça rahatsız.Umarız yetkililer bu konuda bir çözüm üretir

BAĞ-KUR'LUYA ERKEN EMEKLİLİK MÜJDESİ!

BAĞ-KUR'LUYA ERKEN EMEKLİLİK MÜJDESİ!

Yargıtay,yüz binlerce Bağ-Kur’luya emsal olacak bir karar verdi.

Bu kararla 2000’den önce vergi kaydı, esnaf odası kaydı veya sicil kaydı bulunan veya bu dönemden önce belli bir süre kaydı olup silinenlere ikinci bir kapı araladı. 2000 yılında çıkan bir yasa esnaflık yapan vergi ve oda kaydı bulunan yüz-binlerce kişinin geriye dönük Bağ-Kur’lu olmasının yolunu kapatmıştı.1982-2000 arasında kaydı olanlar şu anda borçlanma hakkı tanınsa emekli olabilecek çok sayıda kişi var.Yasa mağduru bu kişilerin gözü-kulağı Mecliste.Ancak şu ana kadar geriye dönük Bağ-Kur borçlanmasının kapısını açacak bir düzenleme yapılmadı.Ancak yargıtaydan müjdeli bir haber geldi.Yargıtay açılan bir davada 2000’den önceki dönemlerin sigortalı sayılması yönünde emsal niteliğinde karar verdi.Yargıtay’ın kararı 1985’te çıkan 316 sayılı Kanuna dayanıyor.Bu kanun gelir vergisi mükellefi olanlar esnaf ve sanatkarlar siciline kayıtlı bulunanlar veya kanunla kurulu meslek kuruluşlarına kayıtlı bulunanların kayıtlı oldukları tarihten itibaren kendiliğinden sigortalı sayılacağına hükmediyor

3 MİLYON KİŞİYE İŞ İMKANI!

3 MİLYON KİŞİYE İŞ İMKANI!

Hazırgiyim sektörü 2023 yılına kadar ihracatını 60 milyar dolara yükseltmeyi, bu süreçte bir milyonu üretimde olmak üzere toplam üç milyon kişiye yeni istihdam imkânı yaratmayı hedefliyor.

Oluşturduğu geniş istihdam ile Türkiye’de işsizliğin azalmasına ve toplumsal refahın artırılmasına ciddi katkı sağlayan hazırgiyim ve konfeksiyon sektörü sadece üretim tarafında 490 bin kişiyi istihdam ediyor. Perakende ve ticaretle birlikte hazırgiyimden ekmeğini kazananların sayısı ise 1.5 milyon kişiye ulaşıyor. Hazırgiyimin imalat sanayi istihdamında yüzde 14, toplam istihdamda yüzde 4.2 payı bulunuyor.Hazırgiyim ve konfeksiyon sektörü Trabzon’un da aralarında olduğu Anadolu’nun her köşesinde sağladığı istihdam olanakları ve her eğitim seviyesinden bireylere çalışma olanağı tanımasıyla sadece ekonomik anlamda istihdam deposu olmakla kalmayıp, sosyal açıdan da sigorta ve güvence işlevi görüyor. İşçi-işveren uyuşmazlıklarının çözümünde arabuluculuk müessesesi hazırgiyim için hızlı ve ekonomik olması ve kişisel ilişkilerin korunmasına katkısı nedeniyle önem taşıyor. İstanbul’da 3 arabuluculuk bürosu mevcut. Sektörde az sermaye ile hızlı ve yaygın istihdam yaratılabiliyor. 2000 Euro’luk bir makine yatırımıyla 3 kişiye istihdam sağlanıyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler