Haber61'in Ajandası 17.10.2016

Ajanda 17.10.2016

Haber61'in Ajandası 17.10.2016

TRABZON GÜNLERİNE HAZIRIZ

İstanbul’da 250 Trabzon derneğini temsil eden Trabzon Dernekler Federasyonu(TDF) her yıl geleneksel olarak düzenlediği Trabzon Günlerini gerçekleştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Trabzon'un Fethi'nin 555. yıldönümü Kutlamaları ve Her Yönüyle Trabzon Tanıtım Günleri bu yıl 10-13 Kasım 2016 tarihleri arasında Maltepe’de yapılacak.

Sadece Trabzonlu hemşerilerimiz değil yurdun dört bir yanından katılım gerçekleşmesi beklenen etkinliklerle ilgili TDF Genel Başkanı Mustafa Demir, “15 Temmuz sonrası oluşan birlik ve beraberlik anlayışına uygun bir şekilde bu yıl  etkinliklerimizi  demokrasi şöleni havasında gerçekleştireceğiz” dedi.Trabzon’da bürokrasi- yerel yönetim temsilcileri sivil toplum kuruluşları ve dernekleri ziyaret ederek etkinlik davetiyelerini dağıtan TDF Genel Başkanı Mustafa Demir “İstanbul’da yaşayan hemşerilerimizin Trabzon özlemimi gidermesi, tarihine-kültürüne sahip çıkması noktasında gerçekleştireceğimiz etkinliğe geçen yıllarda olduğu gibi sahip çıkacağına ve katkı sunacağına inancımız tamdır” şeklinde konuştu.TDF yöneticisi aynı zamanda Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Bayraktar ile Trabzon ziyaretleri ile ilgili haber61.net siyaset ajandasına konuşan TDF Genel Başkanı Mustafa Demir “Sayın Bakanımız Süleyman Soylu başta olmak üzere sayın Trabzon Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza,Ortahisar Belediye başkanımıza,ilçe kaymakamlarımız ve belediye başkanları ile sivil toplum kuruluşları ve derneklerimize yapacakları katkıdan dolayı teşekkür ediyorum.Maltepe’de Trabzon’a yakışır şekilde güzel bir etkinlik yapacağız” şeklinde konuştu.
**
VEKİL İLE VALİ TRABZON HAVALİMANINDA!

CHP Artvin Milletvekili aynı zamanda Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Av. Uğur Bayraktutan, Trabzon Valisi Yücel Yavuz'un, Trabzon’da Ağustos ayında düzenlenen “Madenlerin Ekonomiye Katkısı ve Artvin’de Madencilik’ konulu konferanstaki, 'Türkiye’de bakır üretiminin artırmanın önündeki tüm engellerin kafasını koparacağız bu kadar açık ve net” sözlerine TBMM Genel Kurulu'nda sert çıkmış “O zannediyor ki ben Fransız Devrimi'nde Bastille Hapishanesi'nde giyotin cellatlığı yapıyorum. Kimin kafasını kopartacaksa Sayın Vali önce benden başlasın bakalım gücü yetiyor mu?'' şeklinde karşılık vermişti.Bu açıklamadan bir gün sonra Artvin’e gitmek için Trabzon’a gelen CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ile Trabzon Valisi Yücel Yavuz havalimanında tesadüfen bir-arada oldu.Hem vekil hem vali birer dakika arayla havalimanından ayrıldı ve karşı-karşıya gelmedi.

**
MÜLAKATI GEÇEN ÖĞRETMEN OLACAK!

Öğretmen atamaları için en doğru usulün mülakat yöntemi olduğunu belirten Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Eğitimdeki en önemli unsur öğretmen, Öğretmen eğitimin kilit taşıdır. Dolayısıyla öğretmenin niteliğini arttırmalıyız. Daha önce KPSS'den en yüksek puanı alan atanıyordu. Peki bu doğru bir atama usulü müdür? Geleceğimizi teslim ettiğimiz öğretmenler için doğru bir yöntem değildir. Bundan sonra bütün öğretmenler mülakatla alınacak.Öğretmenlere her yıl sözleşme yapılacak. 4 yılın sonunda performansı yeterliyse kadroya alacağız."dedi.Öğretmen mülakatlarında siyasi soruların sorulduğu iddialarına da değinen Bakan Yılmaz, "Kardeşimiz dahi olsa bu işi başaramıyorsa işi teslim edemeyiz. En nitelikli insanları almak ve başarılı olmak en önemli unsurumuzdur. Siyasi görüşü dikkate alınarak puan verilmiyor. Bu soruların sorulduğu iddia ediliyor. Bu soruların sorulduğu iddia ediliyor ama bunlar soru havuzumuzda kesinlikle yok" dedi.18 ilde 300 komisyon ve bine yakın görevli ile mülakatlar yapıldığını belirten Bakan Yılmaz 53.000 kişinini mülakata alındığını ve sadece 3.392 kişini itiraz ettiğini açıkladı. Yılmaz, 17 kişinin yapılan maddi hatandan dolayı itirazının kabul edildiğini söyledi.Milli Eğitim Bakanı (MEB) İsmet Yılmaz, Bakanlık'tan  ihraç edilen personele ilişkin, "Şu anda ihraç edilenlerin 156'sı gözaltında, 2  bin 635'i tutuklanmış. 2 bin 237 kişi de adli kontrol şartıyla serbest  bırakılmış. Bizim ihraç ettiklerimizden 313 kişi de aranıyor, yani firari." dedi. 
**
PKK’YI BİTİRECEK BEŞ HAMLE!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajını verdiği terörle mücadelede yeni stratejinin ayrıntıları belli oldu. 30 yıllık mücadele deneyiminden yararlanılarak oluşturulan 5 maddelik strateji, STK’lardaki uzantılar, lojistik desteğin kesilmesi, kamu kurumlarındaki uzantılar, ekonomik desteğin kesilmesi ve sınır ötesi mücadeleyi öngörüyor. Yeni stratejide terörün yurtdışı unsurlarına ilişkin önlemler de alınacak. Sınır ötesinde de 5 maddelik yöntem uygulanacak. Bu yöntemler; yurtdışına yapılacak askeri harekatlar, özel kuvvet operasyonları, komando operasyonları, istihbarat operasyonları, yüksek bilişim teknolojileriyle mücadele olarak sıralanıyor: İşte o beş madde:
1-Sivil toplum içine yuvalanmış
unsurlarla mücadele.
2-Halkın içine gizlenmiş, örgüte lojistik ve istihbari destek veren kripto unsurlarla mücadele.
3-Belediyeler ve kamu kurumları içine sızmış unsurlarla mücadele.
4-Teröre, hangi sebeple olursa olsun ekonomik destek verenlerle mücadele.
5-Terör örgütlerine karşı sınır ötesi mücadele.
**
ERKEN SEÇİM ARTIK KAÇINILMAZ!
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yakınlığıyla bilinen gazeteci-yazar Yusuf Ziya Cömert, “nisanda erken seçimin”konuşulduğunu, başkanlık için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın erken seçimi bir “zaruret” olarak gördüğünü yazdı.Yusuf Ziya Cömert, bugünkü yazısında “Nisanda seçim görünüyor.’ Bu cümleyi oturup kalktığım yerlerde devlet muhitlerinden alınmış bir izlenim olarak işitiyorum. Nisandaysa bir erken seçimden bahsediliyor demektir” dedi.“Neden böyle bir şey icab etsin ki? Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim dönemi bitmeden seçime giden Anasol-M iktidarını eleştiriyordu. Aynısını kendisi niye yapsın?” sorusunu soran Yusuf Ziya Cömert, şöyle yanıt verdi: “Ez-zarurat, tubihu’l mahzurat. Bu bir fıkıh kaidesi. Aman kimse erken seçime fıkhi delil getirmeye uğraştığımı düşünmesin. Ben Arapça cümleyi deyim olarak kullandım. Zaruretler sakıncalı olan şeyleri mubah kılar. Seçimde ne gibi bir zaruret olabilir? Hah! İşte mevzumuz bu. (…) Seçim ihtiyacı hangi ‘zaruret’ten kaynaklanıyordu? Fiili olarak idrak ettiğimiz başkanlık sisteminin mevzuata dökülmesi zaruretinden. Muhtemel bir erken seçimde AK Parti’nin Meclis’te Anayasa’yı değiştirmek için ihtiyaç duyduğu yeterli çoğunluğu sağlayabileceği varsayılıyor. Bu varsayım bugünkü verilere göre gerçekçi bir varsayım. AK Parti’nin getireceği Anayasa teklifi Meclis’ten geçerse ardından yapılacak referandumda kabul edilirse seçimi gerekli kılan ‘zaruret’ ortadan kalkmış olur mu? Herhalde kalkmış olur. Yani, eğer işler aksamazsa önümüzdeki bahar Anayasa gözle görülür bir şekil alır.”
**
OTOMOTİV SANAYİDE REKOR!
Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen, 2016'da otomotiv sanayisinde ardı ardına ikinci kez rekor üretim ve ihracat rakamlarının gerçekleştirileceğini belirterek, "Katma değeri yüksek ürünlerle üretim ve ihracatta yeni rekorlara koşuyoruz." dedi.OSD tarafından hazırlanan "2016 Ocak-Eylül Dönemi Değerlendirme Raporu"na göre, 2015 yılındaki üretim ve ihracat rekoru rakamlarının aşılması ve 2016'da rekorların yukarıya çekilmesi bekleniyor.
Raporun tanıtım töreninde konuşan Önen, 2016 yılı ocak-eylül dönemine ilişkin görüşlerini dile getirerek, "İç pazarda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 daralma olmasına karşın, ihracatın ivme kazanarak adet bazında yüzde 13 artması ile otomotiv sanayinin üretimi de yüzde 6 büyüdü. Hatırlanacağı gibi 2014 ve 2015 yıllarında yapılan yatırımlarla sanayimiz üretim kapasitesi 1 milyon 750 bin adede ulaşmıştı." diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam