Haber61'in Ajandası - 11.10.2016

Haber61'in Ajandası - 11.10.2016

Haber61'in Ajandası - 11.10.2016

DÖRT BAKAN TRABZON’DA!

Bugün Trabzon dört bakanı birden ağırlayacak.Akçaabat ilçesinde gerçekleşecek 12 tesisin  temel atma törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,Maliye Bakanı Naci Ağbal,Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi katılacak.270 Milyon değerinde 12 tesisin temel atma ve açılış törenine bütün halkı davet eden AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi “Trabzon’a bölgemize ve ülkemize kazandırılan bu güzel tesislerde emeği olan herkese minnettarız.Türkiye’nin böylesine büyük ve güçlü projelerle yoluna devam ediyor olması gelecek adına hepimize umut ve gurur vermektedir” dedi.Açılışa bakanların yanı sıra Trabzon Milletvekilleri belediye başkanları,bürokrasi ve iş ve sanayi camiasından bir çok ismin katılması bekleniyor.

**

AYVAZOĞLU’DAN FATİH TERİM TEPKİSİ!
AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu yerel ve ülke gündemine dair düşüncelerini zaman-zaman sosyal medya üzerinden paylaşıyor.Ayvazoğlu Hakkari Şemdinli’de yaşanan hain terör saldırısını hedef alan paylaşımında ise tepkisini şu şekilde dile getirdi:”18 canın toprağa düştüğü gün terörü lanetlemek, kahrolsun demek en azından bireysel ve duygusal bir eylemdir. Peki bu eylemi küçümseyip Fatih Terim diye bir adamı bu canlardan daha fazla konuşmak da neyin nesi?Benim bildiğim savaşta yalnızca cephedekiler varlık göstermez. Çorap yamatmıyoruz, ekmek yoğurmuyoruz, buğday da yollamıyoruz ama en azından bir adamın pantolon paçasına da bu kadar zaman ayırmayalım.Futbol afyon değildir, olmamalı.”

**
REKTÖRLER NEREDE NİÇİN TOPLANACAK?
Üniversitelerin ayrı-ayrı yaptıkları akademik yıl açılış törenleri bu yıldan itibaren Cumhurbaşkanlığı Sarayında yapılacak.18 Ekim’de tüm rektörlerin katılımıyla gerçekleşecek adli yıl açılış için hazırlıklar tamamlandı.Devlet ve vakıf üniversitelerinin rektörleri başta olmak üzere idari kadro ile başarılı olan öğrencilerin de katılacağı törene 2 bin akademisyen davet edildi.YÖK Başkanı Prof.Dr.Yekta Saraç “akademik” yıl açılışları bir şölen haline gelecek.Adli yıl açılışı töreni bu yıl ilk kez Saray’da yapılmış CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu,yargı bağımsızlığına darbe vuracağı gerekçesiyle törene katılmamamıştı.
**

ÖĞRETMENLERE KPSS ŞOKU!
FETÖ darbe girişimi sonrası Milli eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 27 bin 715 öğretmen ihraç edilmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma bürosu İstanbul'daki öğretmenlerin diplomalarını incelemeye aldı.  Liste oluşturan ve isimleri tek tek tespit eden savcılık İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yazı yazarak 1999 yılı ve sonrasında ataması yapılan öğretmenlerin diplomalarını istedi.İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü de 3 Ekim 2016 tarihli yazı ile ilçelerden diplomaları istedi. İlçe milli eğitim müdürlükleri tarafından okullara gönderilen yazıda şöyle denildi: “Ülke çapında birçok savcılık tarafından aleyhine soruşturma yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü yapılanmasının askeri, idari, siyasi ve bürokratik alanda olduğu gibi milli eğitim alanında da kadrolaşmaya çalıştığına dair bulgulara ulaşıldı. Bu kapsamda 1999 yılından sonra ataması yapılan ve ekli listede ismi bulunan öğretmen ve personellere ilişkin öğrenim belgesinin onaylı örneğinin Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderileceğinden onaylı örneklerinin müdürlüğümüze gönderilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde ilgili görevliler hakkında idari soruşturma başlatılacaktır.” Diplomaların müdürlüklere teslim tarihi olarak 13 Ekim verildi. Soruşturma kapsamında diplomaların istendiği tarih olan 1999 yılının KPSS’nin başlangıç yılı olması dikkat çekti.
**

FETÖ’NÜN SİYASETLE İŞİ OLMAZMIŞ!
15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanlık Divanı’nın tamamen AKP’li üyelerden oluşmasının siyasetteki FETÖ’cü yapılanmanın ortaya çıkarılmasına engel teşkil edeceği tartışmaları sürerken AK Partili Mustafa Şentop çarpıcı bir iddia ortaya attı. Kendilerine, “FETÖ, asker içerisinde bu kadar örgütlenmiş, poliste, yargıda örgütlenmiş, siyasette yok mu? AK Parti’de yok mu?” diye sorulduğunu aktaran Şentop, şunları söyledi: “Siyasette FETÖ’cüler var mı? Muhakkak, tabii ki vardır. Ancak ’Asker içerisinde var, polis içerisinde var, burada niye o kadar yok?’ demek yanlış. Niye? Çünkü öyle bir hedefleri yok. FETÖ’cülerin siyaset içerisinde örgütlenme, parti kurma ya da partiler içerisine adam sokmak sayesinde siyasette etkili olmak gibi bir niyetleri yok, çünkü onlar siyasi mücadeleyi bir yol, bir tercih olarak benimsemiş değiller. Onlar bürokratik iktidarı elde etmek istiyorlardı.” Türkiye’deki sağ, muhafazakar ve dindar kesimlerin de1960’lıyıllarınsonunda“Siyasi iktidar mı, bürokratik iktidar mı?” sorusunu sormaya başladığına dikkati çeken Şentop, şu değerlendirmeyi yaptı: “Tabii kendi görüşlerimiz iktidar olsun, Türkiye’yi bu görüşler istikametinde yönetelim ama nasıl iktidar olacağız? Bir kısmı ’Bunun yolu siyasettir’ diyor. Bu yolun sembolü, öncüsü rahmetli Necmettin Erbakan Hoca’dır. Ama sağ, muhafazakar ve dindar çevrelerde başka görüşler de var. Bunlar içerisinde öne çıkan da FETÖ’cüler. Bunlar da ’Bu iş siyasetle olmaz. İktidar olsan ne olacak? Bir şey yapamıyorsun ki. Biz bürokrasiyi ele geçirirsek bu ülkede iktidar oluruz’ diyorlar ve 40 yıldır emek harcadıkları bütün mücadele bu. FETÖ’cüler 40 yıldır bürokratik iktidarı ele geçirmek için o kadar çalıştılar, gayret gösterdiler ve tam bürokratik iktidarı ele geçirdiler.

**
ELEKTİRİKTE İNDİRİM OLACAK MI?

Doğalgazda 1 Ekim'den itibaren geçerli olmak üzere yapılan yüzde 10’luk indirim, zincirleme etki ile elektrik fiyatlarına da yansıyacak. Enerji sektörü temsilcilerinden edinilen bilgilere göre doğalgazdaki indirim, elektrik fiyatlarında en az yüzde 3-4'lük oranda indirim getirecek. Dağıtım şirketleri, yılbaşından itibaren geçerli olması beklenen indirimin yüzde 5’i bulabileceğine dikkat çekiyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak geçtiğimiz günlerde katıldığı Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (EPDK) toplantısında "Elektrikte zam öngörmüyoruz, inşallah bu maliyetlerin düşmesine dayalı önümüzdeki dönemde tam tersine elektrik maliyetlerinde düşüş olması yönünde bir hareket de olması muhtemel" demişti.Enerji Bakanlığı yetkilileri, elektrik fiyatlarında ne zaman bir indirim olabileceğine yönelik olarak yaptıkları değerlendirmede, doğalgazdan kaynaklı olarak indirimin ilk etkisini toptan elektrik tüketenler ile serbest tüketicilere yansıyabileceğini kaydettiler. Nihai tüketiciye olası bir indirimin ise 2017 yılının başını bulacağı dile getirildi. Elektrik fiyatları üç ayda bir gözden geçiriliyor. Üç ayda bir tarifeler belirleniyor.Elektrik dağıtım sektörü yetkilileri, tüketicinin kullandığı nihai elektrik fiyatının içerisinde enerjinin bedelinin yüzde 50 civarında olduğunu belirterek, enerji bedelinin içinde de doğalgazın maliyetinin yüzde 30-40'lar civarında olduğunu söyledi. Elektrikteki üretim maliyetinin ise yüzde 40-50'sinin doğalgazdan olduğunu belirten uzmanlar, basit bir hesapla yüzde 3-4'lük bir indirimin söz konusu olabileceği görülüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler