Haber61'in Ajandası 03.10.2016

Haber61'in Ajandası 03.10.2016

Haber61'in Ajandası 03.10.2016

SIRA GELDİ BYLOCK KULLANAN SİYASETÇİLERE!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ‘siyasi ayağını' merak ederken, gözler bakan, milletvekili ve belediye başkanlarına çevrildi. Siyasetteki FETÖ'cü tartışması sonrası güvenlik birimleri kritik bazı bilgilere ulaştı. Şifresi kırılan ByLock sisteminden AKP'li iki bakan da çıktı. Her iki bakanın kullandığı telefon cihazlarına bu programın yüklendiği bilgisi kesinleşti. Bakanlardan birinin kardeşi FETÖ'ye yakın bir isim. Bu bakan, AKP'nin ilk yıllarından beri aktif ve önemli görevler üstlendi. Telefonunda ByLock tespit edilen ikinci bakan ise siyasette iniş-çıkışlar yaşayan bir isim. 2007'den sonra yıldızı parladı. Oğlu da halen FETÖ'den tutuklu bir isimle aynı büroda çalıştı.FETÖ soruşturmaları sırasında gizli tanık olan bir hakim, ByLock programı konusunda önemli itiraflarda bulunmuştu. Kendi cep telefonuna da bir örgüt üyesi tarafından programın yüklediğini belirten gizli tanık, bu programın 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarından sonra geliştirildiğini söyledi. Örgüt üyeleri, 2014'ten sonra kendi aralarında gizli yazışma için, bu programı kullanmaya başladı.

**
ALKIŞLAR ÖZDEMİR HOCA’YA

Bu yıl 179 katılımcının 563 eserle yer aldığı yarışmada elemelerin ardından TRT sanatçılarının seslendirdiği finaldeki 10 eser arasından birinciliği bestesi Burhan Durucu, güftesi Güler Turan’a ait ‘Gösterip bir lahza olsun aşka dair bir vefa’ adlı eser kazandı.

Amasya Belediyesi Kültür Merkezi Şehzade Salonu’nda gerçekleşen ve Türkiye’nin önde gelen jüri, bestekar ile güftekarlarını bir araya getiren yarışmada ikinciliği bestesi Yaşar Abrur, güftesi Sevinç Atan’a ait ‘Gözlerinin rengi nedir’, üçüncülüğü ise bestesi Özdemir Hafızoğlu, güftesi Hüseyin Balkancı’ya ait ‘Yağma yağmur yağma, boşa uğraşma’ adlı eser elde etti.Ödüller, Vali Salih Işık, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Zafer Uğur ve Belediye Başkanı Cafer Özdemir tarafından verildi.Yarışmanın Türk sanat müziğine yeni eserler kazandırmasından memnuniyet duyan Vali Işık, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, belediye çalışanları ve TRT yetkililerine teşekkür etti.KTÜ Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü öğretim görevlisi ve Trabzon’da Türk Müziği adına güzel başarılara imza atan Artvinli hemşerimiz Özdemir Hafızoğlu başta Trabzon olmak üzere tüm sevenlerinin gururu oldu.
**

GÖZYAŞLARI ALTINTAŞ İÇİN

Maçka dün gözyaşları arasında Ergin Altıntaş’ı son yolculuğuna uğurladı.Bir çok sivil toplum kuruluşunda görev alan Altıntaş ilçede sevilen bir simaydı. TESOB Trabzon Yöneticiliği ,3 dönem Yukarıköy Muhtarı olarak Maçka Şöförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı - Köylere Hizmet Götürme Birliği Üyeliği - SS1 nolu kooperatif başkanlığı - Ortaköy Grup Suyu Başkanlığı Anavatan Partisi ilçe Başkan yardımcılığı Ak Parti kuruluşundaki desteği ile Maçka,’a her alanda hizmeti olan Sıkıntı çözmek için mücadele eden kapısını çalan herkesin işine koşan Maçka'daki bir çok evde ekmeği olan Ergin Altıntaş dün son yolculuğuna uğurlandı.Kalp krizi geçiren Altıntaş uzun zamandır tedavi görüyordu
**

BİNLERCE DAVA YENİDEN AÇILABİLİR!

FETÖ operasyonları kapsamında 3 bin 392 hakim ve savcı meslekten men edildi. Ayrıca 10 bin Emniyet mensubu da görevlerinden el çektirildi. Danıştay'da 48 üye, Yargıtay'da 140 üye, HSYK'da 7 üye, Anayasa Mahkemesi'nde 2 üye hakkında gözaltı kararı çıktı. FETÖ'nün yargı içindeki yapılanması özelikle siyasi davalarda verilen kararları gündeme getirdi. Hakim ya da savcının yanlı davrandığı, polisin delil yarattığı gibi olgular delillendirilebilirse mağdurların yeniden yargılama hakkını talep edebiliyor. Ancak ‘delillendirme' sorunun da bir çok mağduriyet yarattığı gerekçesiyle CHP harekete geçti.CHP'li Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Grup Başkanvekili Özgür Özel ve Muğla Milletvekili Nurettin Demir Meclis Başkanlığı'na sundukları kanun teklifi ile Ceza Muhakemesi Kanunu'nda değişiklik talep etti. Kanun teklifi ile terörle mücadele kapsamında ceza alan hakimlerin karar verdiği davalarda hüküm giyenlere yeniden yargılanma hakkı verilmesi öngörülüyor. Kanunun gerekçesinde ise şunlar kaydedildi:“Adalet sistemini ele geçiren FETÖ, bir çok kumpas davası tezgahlamış, masum insanları, örgütün hakimleri eliyle verdikleri kararlarla cezaevlerine göndermiştir. Kendi üyelerinin önünü açıp, kadrolaşmayı hızlandırmak amaçlı bu davalar, gerek TSK, gerek Emniyet, gerekse tüm kamu kuruluşlarında çalışan vatanseverleri hedef almıştır. 15 Temmuz hain darbe girişiminde rol oynayan isimlerin bir çoğu, bu kumpas davaları sonucu görevden alınan ve cezaevine gönderilen masum insanların yerine getirilen kişiler olmuştur.Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk gibi kamuoyunda çok bilinen kirli kumpas davalarında yüzlerce insanımız mağdur edilmiştir. Örgütün savcıları tarafından suçlanan, hakimleri tarafından mahkum edilenler bu davalarla sınırlı değildir. Adaletle değil, terör örgütünden gelen emirler doğrultusunda iddianameler hazırlayan savcılar ve karar veren hakimlerin baktığı davalar, bu nedenlerle yeniden görülmelidir.”

**
BAŞBAKAN’DAN BAŞKAN’A MEKTUP!
Karabük’e 4-0’lık yenilgi Trabzon’da bardağı taşırdı.Trabzonspor’a gönül veren milyonlar yenilgi sonrası tepkilerini sosyal medya aracılığı ile gösterdi.O tepkilerden biri de “Başbakan” lakaplı Trabzonspor ve Türk futbolunun efsane futbolcusu Lemi Çelik’e ait.Çelik Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta’ya yönelik şu paylaşımı yaptı: “Sayın Başkanım Bu Günleri Ben Size Anlattım Keşke Haklı Çıkmasaydım da Takımımız Başarılı Olsaydı 6 maç 4. Mağlubiyet Tarihimizde böyle Başarısız Süreç yok . Yok .Yol Yakınken Bize Mövenpıck Otelde Söylediğiniz dedinizki bu takımı ne siz tek Başınıza Ne biz tek başımıza şampiyonluğa taşıyabiliriz El , ele vereceğimizi Söylediniz . Evet doğru Ama siz o günden sonra biz TS ruhunu , kimliğini , felsefesi taşıyan Bu Kulübe Büyük Hizmetler vermiş Bilgisi ile Eğitimi ile büyük Başarılara Takımı Taşıyacak Bizlerden Faydalanmayı Bırak bizi Dinlemediniz , Söylemleriniz Başka Eylemleriniz Başka Oldu . Hep TS Başkalaştırıp Sıradan Bir Anadolu Takımı Yaptınız . TS yaşamayanlarla , TS Yaşatmaya Çalışmakla Bir yere bir başarıya ulaşmak olanaksız ..Trabzonlu bir iş Adamı Olarak Sizinle Gurur Duyduk . Fakat Futbol Başka bir Şey.. Birlikte Başarabiliriz , yazık Bu Camiaya. eminim .. HERAKLES İN. DEDİĞİ GİBİ AKAN GİDEN SU İLE 2 DEFA YIKANILMAZ ...SİZ ÜÇÜNCÜ SEFER YIKANMAYA. ÇALIŞIYORSUNUZ TABİKİ OLMUYOR ......SEVGİLERİMLE.”
**

RUSYA İLE VİZE KALKIYOR MU?

Ekonomik Kalkınma Bakan Yardımcısı Aleksey Lihaçev, bakanlığın Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan Türkiye Dışişleri Bakanlığı ile iş sektörü için vizesiz rejim konusunda anlaşılmasını talep ettiğini bildirdi. Lihaçev Tass haber ajansına yaptığı açıklamada, "Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan girişimcilerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımızın Türkiye'yi vizesiz rejim ile ziyaret etmelerini öngörecek eşit kararların alınması için Türkiye Dışişleri Bakanlığı ile anlaşılmasını talep etti" ifadelerini kullandı. Lihaçev, Ağustos ayı başında bakanlığın ülke yönetiminden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den hem ticaret hem hizmet alışverişi hem de turizm sektörünün gelişmesi işbirliği prensiplerine dönüleceğine ilişkin kesin sinyaller aldığını hatırlattı. Lihaçev, "Bu çalışmayı birbirimize doğru attığımız ortak adım olarak algılıyoruz. İş sektörü için Türkiye'ye vizeler pahalı ve alması o kadar da kolay değil" diye ekledi.Eylül ayı sonunda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlı Rusya Ekonomik Kalkınma Bakan Yardımcısı ile görülmesi çerçevesinde Türk işletmeciler için vizesiz rejim talep etti ve ülkelerin eski ticari hacmine ulaşmalarını ümit ettiğini belirtti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler