Haber61 Ajandası 30.07.2016

Haber61 Ajandası 30.07.2016

Haber61 Ajandası 30.07.2016

DEMOKRASİ NÖBETİNDE ORTAHİSAR’A TAM NOT!

15 Temmuz sonrası halk sokaklarda demokrasi nöbetine devam ediyor.Trabzon’da da alanlar boş kalmıyor,halk gece geç saatlere kadar meydanda hem tepkisini dile getiriyor hem de milli irade ve demokrasiye sahip çıkıyor.Her görüşten vatandaşın destek verdiği eylemlere siyasi partiler,dernekler ve kurumlarda katılım gerçekleştiriyor.AK Parti Ortahisar teşkilatları ise 15 Temmuz’dan bu yana tam kadro görev başında.İlçe Başkanı Temel Altunbaş,başkan yardımcıları Hasan Basri Hatipoğlu,Hüseyin Öztürk ve Halim Egeli üzerlerine düşeni yapıyor.AK Partinin gençlik ve kadın kolları da aktif görevlerini başarıyla yürütüyor.AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş “Gerekirse 365 gün bu alanda sabahlarız-terk etmeyiz.Halkımıza çok teşekkür ediyoruz.15 günden beri alanlardayız.Türkiye 15 Temmuz gecesinin izlerini silecek Allah’ın izniyle.Yeter ki birlik ve beraberliğe sonuna kadar sahip çıkalım yeter ki içimizdeki hainlere bir daha geçit vermeyelim.Bugünleri atlatacağız,Türkiye hedeflerinden asla sapmayacak daha güçlü olacağız.Kimsenin bundan endişesi olmasın”

6 MİLYON KİŞİYE AF GELİYOR!

Meclis, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen varlık barışı teklifiyle gelir testi yaptırmayan yaklaşık 6 milyon kişiye ceza ve faizleri silinerek 12 ay taksitli ödeme imkânı getirildi. Bu kişilerde 10 milyar 35 milyon lira alacak bulunuyor.Komisyon görüşmeleri sırasında SGK Sigorta Primleri Genel Müdür Yardımcısı Özge Songül SSK prim payını ödemeyen şirketlere ilişkin tabloyu anlattı. Songül, 1 milyon 750 şirketten 1 milyon 250 bininin yani üçte ikisinin SSK prim borçlarını ödemediğini açıkladı. Songül, "Toplam alacağımız 67 milyar. Bunun 17. 6 milyarı da gecikme cezası olmak üzere 85.3 milyar alacağımız söz konusu" diye konuştu.Yine Songül'ün verdiği bilgiye göre; genel sağlık sigortasını yaptırmamış 5 milyon 950 bin 394 kişiye yeniden yaptırma imkanı da getiriliyor. Bu kişilere prim borçlarını taksitlendirme imkânının yer verildiği düzenlemede, gelir testine girmek istemeyenlerin borçlarının faiz ve gecikme cezası silinerek ana parasını 12 ay taksitle ya da peşin olarak ödeme imkânı veriliyor.

O ÖĞRENCİLER HANGİ ÜNİVERSİTEDE OKUYACAK!

Kapatılan üniversitelerde öğrencilerin yerleştirileceği üniversitelerin belirlendi.Buna göre, İpek Üniversitesi öğrencileri Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesine, Bursa Orhangazi Üniversitesi öğrencileri Bursa Teknik Üniversitesine, Canik Başarı Üniversitesi öğrencileri Ondokuz Mayıs Üniversitesine, Selahaddin Eyyubi Üniversitesi öğrencileri Dicle Üniversitesine, Melikşah Üniversitesi öğrencileri Erciyes Üniversitesine, Mevlana Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri Necmettin Erbakan Üniversitesine, Mevlana Üniversitesinin diğer bölümlerdeki öğrencileri Selçuk Üniversitesine, Şifa Üniversitesi öğrencileri Ege Üniversitesine, Turgut Özal Üniversitesi öğrencileri Yıldırım Beyazıt Üniversitesine, Zirve Üniversitesi öğrencileri Gaziantep Üniversitesine, İzmir Üniversitesi öğrencileri Dokuz Eylül Üniversitesine, Murat Hüdavendigar Üniversitesi öğrencileri İstanbul Üniversitesine, Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri Dokuz Eylül Üniversitesine, Gediz Üniversitesinin diğer bölümlerdeki öğrencileri İzmir Katip Çelebi Üniversitesine, Süleyman Şah Üniversitesi öğrencileri İstanbul Medeniyet Üniversitesine yerleştirilecek. Er, Fatih Üniversitesi.YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Er, "YÖK’ün bünyesinde OHAL Komisyonu oluşturuldu. Üniversitelerimizdeki sürece ilişkin görevden almalar ve soruşturmalarla ilgili süreçleri koordine ediyor ve yakından takip ediyoruz. Dün itibarıyla, devlet üniversitelerimizde 440'ı profesör, 525'i doçent, 654'ü yardımcı doçent olmak üzere toplamda 2 bin 239 akademik personel ile 654 idari personel, vakıf üniversitelerimizde ise 79'u akademik, 18'i idari olmak üzere toplam 97 personel hakkında işlem başlatılmış ve yürümektedir."

KAMUDA ŞOK BİR DALGA DAHA GELİYOR!

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında kamuda yürütülen temizlik operasyonunun ikinci adımı şube müdürü ve üstü kadrolara yöneldi. 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından kamudan 66 bin personel görevden alınırken, Emniyet, İçişleri'nden gelen bilgiler de dikkate alınarak kendilerini gizleyen isimlerin ortaya çıkarılması için yönetici personel yeniden taranıyor. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de, "Ciddi temizlik yaptık. Açığa çıkmamış olanları tespit etmek için çalışıyoruz. Borsa İstanbul dahil tüm kurumlar için tarama yapılıyor" diye konuştu. İstihbarat ve Emniyet'in yaptığı araştırma sonuçlarına göre çıkarılan riskli isimler listesi dikkate alınırken, taramalarda, FETÖ'cü sivil toplum örgütlerince yapılan toplantılara katılanlar, örgüte himmet adı altında para aktarılmasına katkı sağlayanlar tek tek belirleniyor. 17-25 Aralık süreciyle birlikte yargı, Emniyet ve Maliye'ye özel olarak sızma girişiminde bulunanlar da görevden uzaklaştırılıyor. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kamu kurum ve kuruluşlarından alınan personel sayısı 66 bini geçti.

YÜZÜMÜZÜ KARA ÇIKARAN TRABZONLU!

Cumhuriyet tarihinin ilk hain başyaveri ne yazık ki Trabzon’dan çıktı.Trabzon Sürmeneli başyaver Ali Yazıcı’nın kahpeliği ne yazık ki Trabzon’un yüzünü kara çıkardı.Yazıcı’ya Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan(yaşam ölüm bağı) kordonunu kendi elleriyle takmıştı.Cumhurbaşkanı'nın Başyaveri Albay Ali Yazıcı’nın FETÖ'nün Erdoğan’a yönelik suikast planlarında aktif rol oynadığı ortaya çıkınca, 'yaverlik' uygulamasının kaldırılması gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da artık yaver kullanmak istemediği öğrenildi. Ortaya çıkan büyük hainliğin ardından ise yaverlik uygulamasının tamamen kaldırılması gündeme taşındı. Bu öneriyi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da desteklediği ve talimatı doğrultusunda adımlar atılacağı bildirildi. Savunma Bakanı Fikri Işık yaverlik uygulamasının kaldırılacağı yönündeki iddialara da açıklık getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaver kullanmak istemediğini açıklayan Bakan Işık, "Bazen askeri törenlerde ihtiyaç oluyor ama asker askerlik işine odaklansın. Yaver olsun mu olmasın mı noktasına gelemedik. Muhafız Alayı da fiilen kapatıldı" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler