Haber61 Ajandası - 3 Mayıs

GAZETECİLERİ TEK TEK DAVET EDİYOR Haziran ayı içinde gerçekleşecek Karadeniz Teknik Üniversitesi rektörlük seçimleri öncesi rektör adaylarından Prof.Dr Orhan Aydın 4 Mayıs Çarşamba günü saat 10.00’da Zorlu Otel’de basın toplantısı düzenleyerek adaylığını

Haber61 Ajandası - 3 Mayıs

GAZETECİLERİ TEK TEK DAVET EDİYOR

Haziran ayı içinde gerçekleşecek Karadeniz Teknik Üniversitesi rektörlük seçimleri öncesi rektör adaylarından Prof.Dr Orhan Aydın 4 Mayıs Çarşamba günü saat 10.00’da Zorlu Otel’de basın toplantısı düzenleyerek adaylığını  resmen açıklayacak.

Aydın neden aday olduğu noktasında açıklamalar yapacak ve üniversitenin geçen 4 yılını değerlendirecek.Bir önceki seçimleri kaybeden Orhan Aydın bu sefer işi sıkı tutuyor.Oldukça önemli bir adaylık sürecinden geçen ve her şeyi ince eleyip-sıkı tutan Aydın basın açıklamasına katılmaları noktasında gazetecileri bizzat kendi davet ediyor.Orhan Aydın hem KTÜ camiasında hem de Trabzon kamuoyunda  sevilen sayılan bir isim.Rektörlük seçim yarışında şu aşamada  ibre Orhan Aydın’dan yana.Bakalım üç aşamalı rektörlük seçim yarışında Orhan Aydın bu avantajını iyi kullanabilecek mi?

 ADAY OLMADIM Kİ SEÇİM KAYBEDEYİM!

 ADAY OLMADIM Kİ SEÇİM KAYBEDEYİM!

1 Mayıs Pazar günü oldukça gergin bir ortamda geçen Doğu Karadeniz Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 15.Bölge Birliği seçimleri sonrası bir açıklama yapan TESK Başkanı Metin Kara seçimlerde aday olmadığını adaymış gibi haberlerin doğruyu yansıtmadığını belirterek şunları dile getirdi:

”Bazı yerel basın ve yayın organlarında seçime sanki iki listenin girdiğini,benim aday olduğumu ve dört oy aldığımı belirten asılsız uydurma ve gerçeği yansıtmayan maksatlı haberler yapılmıştır.Bu haberler tamamen gerçek dışı ve asılsız olup kamuoyunu yanıltmaya ve kendilerince beni toplum önünde küçük düşürmeye çalışan beyhude gayretlerdir.Yönetim kurulunun,faaliyet ve denetleme kurulunun,raporlarının görüşülmesinden sonra yapılan oylamada ben dahil dört kişi mevcut yönetimi faaliyetlerinden ötürü ibra etmedik.İbra oy çokluğu ile alınmıştır” Kara,seçimlerde tek liste yeniden başkan seçilen 15.Bölge Birliği Başkanı Murat Gümrükçü’nün “100 sene daha ömrüm olsa 100 defa seçim alırım” açıklamasına yönelik ise “Esnafın hakkını yemeyi meşru gören bir başkan bu sözleri nasıl söylüyor aklım almıyor.Bir kez daha söylüyorum hiç-bir iş yapmadan esnafın emeğini gasp edenlere hakkımızı asla helal etmiyoruz” dedi.

KIDEM TAZMİNATINDA YENİ DÖNEM

KIDEM TAZMİNATINDA YENİ DÖNEM

Kıdem tazminatıyla ilgili yeni düzenleme geliyor. Milyonlarca çalışan için büyük önem taşıyan Kıdem Tazminatına ilişkin yeni düzenleme ile birlikte artık kıdem tazminatları, bireysel emeklilik benzeri fonlu sistemde değerlendirilecek.

Emeklilik şirketleri, kıdem tazminatı fonlarını yönetmeye talip. Yeni düzenlemeye gidilecek kıdem tazminatında, tazminatların fonlu sistemde değerlendirilmesi planlanırken, masadaki seçeneklerden biri de kurulacak fonların Bireysel Emeklilik Sisteminde (BES) olduğu gibi emeklilik şirketleri tarafından yönetilmesi. Bu kapsamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı ve emeklilik şirketleri arasında temaslar sürüyor. Şirketleri ise kıdemde fon uygulamasına geçilmesi halinde yeni sistemde etkin rol oynamak istiyor.

MHP’DE MUHALİFLERE SÜRPİZ DESTEK!

MHP’DE MUHALİFLERE SÜRPİZ DESTEK!

MHP’de en son iki mahkemeden alınan “olağanüstü kurultaya ihtiyati tedbir” kararının ardından partinin Meclis Grubu’ndan da farklı sesler gelmeye başladı

.Balıkesir Milletvekili İsmail Ok’un partiyi olağanüstü kurultaya çağırmasının ardından partinin önemli isimlerinden olan Grup Başkanvekili Oktay Vural’dan da “Partimize, dava arkadaşlarımıza zarar vermesine müsaade etmeden ‘sorumluluk ahlakı’ içinde hareket edilmesi, ‘Ben MHP’liyim diyen herkesin üstlenmesi gereken vebaldir” açıklaması geldi. Vural’ın bu açıklaması “Vural da mı saf değiştiriyor? Genel Başkan adayı Meral Akşener’in yanında mı yer alacak” sorusunu akıllarla getirdi.

BAKAN SOYLU MÜJDEYİ VERDİ!

BAKAN SOYLU MÜJDEYİ VERDİ!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, bir ayda yapılan emeklilik işlemlerinin bir güne düşürüleceği müjdesini verdi.

Bakan Soylu; Bağ-Kur, Emekli Sandığı, SSK'nın birbiriyle ilişkilendirildiği yeni bir sistem kuracaklarını belirterek, 1 ayda yapılan emeklilik işlemlerini 1 güne düşüreceklerini söyledi. Halen Bağ-Kur kapsamında çalışan emeklilerden yüzde 10'luk kesintinin kalkması ile beraber aylıklarda reel olarak yüzde 11'in üzerinde artış sağlandığını kaydeden Soylu, "Gelirlerde aylık 63 ile 345 lira arasında değişen artış oldu" dedi. Bakan Soylu, şunları söyledi: "2002-2016 yılları arasında Emekli Sandığı kapsamındaki aylıklarda nominal olarak yüzde 329.7, reel olarak yüzde 35.2 artış yaşandı. SKK emeklilerinde 2002-2016 nominal artış oranı yüzde 402.6, reel artış oranı yüzde 58.1 oldu.".

İŞ KAZALARINDA TABLO VAHİM!

İŞ KAZALARINDA TABLO VAHİM!

Üç ayda iş kazalarında 415 işçi hayatını kaybetti. İş kazalarında caydırıcı tazminat talepleri ise ‘sebepsiz zenginleşmeye yol açar’ diye reddediliyor.

2016 yılının ilk üç ayı, 2012 yılından bugüne iş kazaları sonucu ölümün en fazla meydana geldiği bir dönem olarak tarihe geçti. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin yayınladığı rapora göre, ocak, şubat ve mart aylarında iş kazaları sonucu en az 415 işçi yaşamını yitirdi.  Her 5 işçiden biri inşaat sektöründe çalışıyordu. Son 4 yılda işçi ölümlerinin en çok yoğunlaştığı işkolu ise inşaat sektörü oldu. 2014 yılında inşaat işkolunda ölen işçi sayısı oranı, aynı yıl ölen toplam işçi sayısının yüzde 22’sini, 2015 yılında inşaat işkolunda ölen işçi sayısı oranı, aynı yıl ölen toplam işçi sayısının yüzde 24’ünü oluşturdu. Nitekim, 1 milyon 614 bin 501 işçinin çalıştığı inşaat işkolunda sadece 43 bin 530 sendikalı işçi bulunuyor. Yüzde 97.29’unun sendikasız olduğu inşaat işkolunda 7 sendika bulunuyor.

AKŞENER’E KARADENİZ’DEN TAM DESTEK

AKŞENER’E KARADENİZ’DEN TAM DESTEK

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener'e bir büyük destek daha geldi. MHP Giresun il ve ilçe teşkilatları "Akşener'in yanındayız" açıklaması yaptı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 25. Dönem Giresun Milletvekili Dr. Orhan Erzurum, "Ülkücü hareketin içerisinde bulunduğu bu durumdan çıkışın tek yolu ülkücü iradeye başvurmaktır. Bunun için diyoruz ki, MHP’de Olağanüstü Genel Kurul mutlaka toplanmalıdır" dedi. Partisinin il binasında bir basın açıklaması yapan Dr. Orhan Erzurum, il yönetimi, Keşap, Dereli, Espiye, Yağlıdere, Görele, Güce, Tirebolu, Bulancak, Piraziz, Çanakçı, Şebinkarahisar, Doğankent ve Çanakçı ilçe yönetimleri ile il kadın kolları, Meral Akşener’e tam destek verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem