Haber61 Ajandası 28.07.2016

Haber61 Ajandası 28.07.2016

Haber61 Ajandası 28.07.2016

TRABZON SİYASETİNİN FETÖ SINAVI!

15 Temmuz akşamı alçakça bir saldırı gerçekleştiren darbecilere karşı halkın birlik ve beraberliği sokaklarda demokrasi nöbeti tutularak devam ediyor.Türkiye 78 milyon kenetlenmiş durumda.Bu süreçteki birlikteliğimizde elbet de siyasetin büyük önemi var.Mevcut iktidar partisi ve muhalefet anlamlı ve değerli bir sınav verdi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başından beri sürdürdüğü kararlılık çok önemliydi elbet de.Şimdi artık bu kanlı terör örgütü ile hesaplaşma zamanı.FETÖ ile ilişkisi olanlar tek-tek ayıklanmaya devam ediyor.Bu arada geçmiş dönemde paralel yapı ile birlikte hareket eden hakim-savcı-öğretmen-asker ve polis kim varsa tek-tek gözaltına alınıyor.Bu yapılırken elbet de suçlu ve suçsuz ayrımı yapılması ve sürecin cadı avına dönüşmemesi gerek.Operasyon ve gözaltı sürecine siyasetçilerin de dahil olacağı gelen duyumlar arasında.FETÖ ile mücadelede AK Parti Trabzon teşkilatlarının nasıl bir sınav verdiği konusu ise ortada.Trabzon yerelinden bu yönde Genel Merkeze rapor gönderildiği belirtiliyor. AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora FETÖ sempatizanı olan kişilerin parti içinde olmayacağını belirterek “Zerre kadar bağı olan kişilerin kalbimizde de aramızda da kesinlikle yeri yoktur” ifadesinde bulunmuştu.

GÖREVDEN ALINAN MEMURLAR NE OLACAK?

15 Temmuz darbe girişimi milli iradenin kararlılığı ve cesareti sayesinde engellendi. Ancak ne yazık ki, FETÖ’cü hainler sivil halkın üzerine ateş açma gibi canice eylemler gerçekleştirince çok sayıda şehit verildi. Şehitlerin yanında bu uğurda yaralananlar da oldu. Devlet milli iradenin kayıplarını bir nebze telafi etmek için düğmeye bastı. Cumartesi günü Resmi Gazete’de yayımlanan kanun hükmünde kararnameyle 15 Temmuz gecesi yaşanan olaylarda şehit olanların yakınlarına ve gazilere sağlanacak yardımlar belirlendi.Bu arada Resmi Gazetede yayımlanan KHK ile kamu görevlilerine ilişkin yürütülen soruşturmaların da nasıl ilerleyeceği netleşti. Soruşturmalar sonucunda kamu görevliliğinden uzaklaştırılan kişiler, bir daha kamuda görev yapamayacaklar.Kamu görevinden çıkartılan kişilerin silah ruhsatları ve pilotluk lisansları da iptal edilecek. Ayrıca bu kişiler özel güvenlik şirketlerinin kurucusu, ortağı ve çalışanı da olamayacaklar. Pasaportları da iptal edilecek.Öte yandan şehit olan veya malul kalan kişiler eğer Emekli Sandığı mensubu iseler ve emekli ikramiyesi almaya müstahaklarsa, emekli ikramiyeleri de en yüksek devlet memurunun gösterge seviyesinden ödenecek. Dolayısıyla bu durumdaki kişilerin yakınları veya kendilerinin eline geçecek emekli ikramiyesi rakamı artacak.Prim borcu şartı yok KHK’da aylık bağlanacaklarla ilgili çok önemli bir düzenleme daha var. Buna göre şehit yakınlarından veya malullerden aylık almaya hak kazanlara bunun için SGK’ya genel sağlık sigortası veya herhangi bir prim borcu bulunmama şartı aranmayacak.

HERŞEY SİL-BAŞTAN DEĞİŞECEK!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından TSK’da FETÖ’yü tümüyle temizleyebilmek için baştan aşağı önemli düzenlemelere gidilecek. Karar, önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu’nda alındı.Yarın toplanacak Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı öncesinde bugünkü Resmi Gazete’de yayınlanması için son hızla çalışılan Kanun Hükmünde Kararname’nin (KHK) detayları ortaya çıktı.HARP OKULLARI: Askeri liselerden mezun olanların doğrudan aktarıldığı Harp Okulları ise varlığını koruyacak, ancak Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanacak. Harp okullarının adı kalacak, ancak bu dönem için, hangi sınıfta olduğuna bakılmaksızın tüm öğrencilerinin okulla ilişikleri kesilecek. LİSEDEN ALINACAK: Askeri liseler kapatılacağı için Harp Okulları, bundan böyle normal liselerden mezun olanlar için üniversite sınavındaki tercih sistemine dahil olacak. Normal liselerden mezun olan öğrenciler Harp Okullarına girebilecek.GATA: FETÖ’nün ilk yapılandığı ve Fethullahçılar dışında kimsenin askeri okullara girişine imkan tanımayan GATA’da yapılanmaya gidilecek. GATA Sağlık Bakanlığı’na bağlanacak.ASKERİ LİSELER: TSK’nın ihtiyacı olan subay kadrolarının yetiştiği sistemin ilk ayağını oluşturan askeri liseler kapatılacak. Şu anda askeri liselerde okuyan öğrenciler, normal devlet okullarına aktarılacak.

TRABZONLU KOMUTANDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR!

Deniz Harp Okulu eski Komutanı emekli Tuğamiral Türker Ertürk, eski Genelkurmay başkanı Necdet Özel ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.Emekli Tuğamiral Türker Ertürk, “Ben Necdet Özel’den şüpheleniyorum. Onu yazacağım zaten elimde başka verilerim de var. Ben diyorum ki Cemaatçi yapı var, böyle böyle şeyler yapıyorlar diyorum, sen onlara karşı operasyon yapmıyorsun; operasyonu bana yapıyorsun bana ceza veriyorsun. Ne o ceza, orduevlerine girme. Yazıklar olsun sana. 300 şehidimiz var sen bundan sorumlusun Necdet Özel” dedi.  TSK’ya yönelik kumpas davaları nedeniyle istifa eden emekli Oramiral Nusret Güner’e işaret eden Türker Ertürk, “Oramiral Nusret Güner, Donanma Komutanı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin onur abidelerinden biri. Genelkurmay’ın girişine Nusret Güner’in heykelini dik her sabah geçerken de selam ver demiştim. Bakın, Nusret Güner bunları Kış Şurası’nda anlatıyor, Başbakan da var orada. Ben kendisiyle konuştum, herkes buz kesti diyor. Necdet Özel oldu diyor kapkara. Bu bir kumpas diyor, bu çocuklar casus falan değil, pırıl pırıl çocuklar diyor. Sen sahip çıktın mı Necdet Özel!” diye konuştu.

SUÇ İŞLERSELER CİNSEL YAŞAMLARI OLMAYACAK!

Tecavüz, çocuğa karşı cinsel istismar ve 15 yaşından küçük çocukla cinsel ilişki suçlarından hapis cezasına çarptırılanlara yönelik çokça tartışılan “kimyasal hadım” yürürlüğe girdi. Buna göre, verilen sağlık raporu doğrultusunda cinsel suçlardan hüküm giyenlerin ayakta veya yatarak ilaçla veya ilaçsız cinsel istekleri azaltılacak veya yok edilecek. Bunun için hükümlünün onayı aranmayacak.Cinsel suçlardan hüküm giyen bir kişi hakkında, cezaevinde bulunduğu veya koşullu serbest kaldığı sürede hangi tedavi yöntemlerine ve yükümlülüklere başvurulacağına ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığı, infaz hâkimliğine başvuruda bulunacak.Tıbbi tedaviye karar verilmeden önce hükümlü, bulunduğu kurum tarafından sağlık kurulu raporu almak için ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanı ile üroloji veya endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları uzmanı hekimler bulunan Sağlık Bakanlığı hastanelerine sevk edilecek. Bu raporda, kişi hakkında tıbbi tedaviye gerek olup olmadığı, gerek varsa hangi yöntemin uygulanacağı belirtilecek. Gelen rapor doğrultusunda tıbbi tedavi uygulanıp uygulanmayacağına infaz hâkimliği karar verecek

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler