Haber61 Ajandası 28.03.2016

GÜNGÖR’ÜN NEFESİ YETECEK Mİ? CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör göreve geldiği günden bu yana geçen 3 ay içinde oldukça önemli bir performans harcıyor. Partiyi diri-tutma noktasında gayret gösteren Güngör bir taraftan da partinin mali sıkıntılarına çözü

Haber61 Ajandası 28.03.2016

GÜNGÖR’ÜN NEFESİ YETECEK Mİ?

CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör göreve geldiği günden bu yana geçen 3 ay içinde oldukça önemli bir performans harcıyor.

Partiyi diri-tutma noktasında gayret gösteren Güngör bir taraftan da partinin mali sıkıntılarına çözüm bulma noktasında çözüm arayışı içinde.Ana muhalefet partisinin il başkanlığı koltuğunun Trabzon’da hakkını vermek için adeta seferberlik ilan eden Güngör’ün orta-kısa ve uzun vadede ortaya koyduğu hedeflere ulaşması elbet de kolay değil.Siyasette güven kaybının yaşandığı bir süreçte insanları partilere çekmek hele de aktif siyasetin içinde yer alma riskine insanlar artık kolay-kolay yanaşmıyor.Hele de muhalifseniz iş daha zorlaşıyor.Turgay Güngör ve ekibi de bu zorluğun ve sıkıntıların farkındalar ve kararlılar. “Önümüzdeki  dönem yerel ve genel seçimlerde bambaşka bir CHP olacak” parolasıyla  yola çıkan Turgay Güngör bakalım ne kadar başarılı olacak bunu zaman gösterecek.CHP’de eski ve yeni isimlerin birlik ve beraberlik içinde olarak  Güngör ve ekibine destek olarak maddi ve manevi olarak sahip çıkması gerek

ALTUNBAŞ VE HATİPOĞLU İKİLİSİ HER YERDE!

ALTUNBAŞ VE HATİPOĞLU İKİLİSİ HER YERDE!

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş ile başkan yardımcısı Hasan Basri Hatipoğlu güler yüzlü-samimi ve başarılı çalışmaları ile dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyorlar.

Her ikisi de uyum içinde çalışarak yönetimlerine ve partililere örnek oluyor. Davetlerde, panellerde ,açılışlarda ve  diğer etkinliklerde  yan-yana olan Altunbaş ve Hatipoğlu’nu bu çizgilerinden dolayı kutlamak gerek. Sendika başkanlığı yaptığı dönemde herkesimin takdirini kazanan Hasan Basri Hatipoğlu parti içinde ağabeylik yaparken özellikle ikili ilişkilerindeki başarısını siyasete de taşımış durumda.  Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş için ise  siyasette artık çıtayı yükseltme zamanı geldi.Önümüzdeki dönem potansiyel vekil adayı olan Temel Altunbaş mütevazi tavrını koruyarak işine bakıyor,şu aşamada bu konudaki sorulara cevap vermemeye çalışıyor

ORHAN AYDIN’SIZ OLMAZ!

ORHAN AYDIN’SIZ OLMAZ!

Muhtemelen Haziran ayında gerçekleşecek KTÜ rektörlüğü seçimleri öncesi ortada tek aday varmış gibi bir algı oluşturulmaya çalışıyor.

Mevcut KTÜ rektörü Süleyman Baykal dışında kimsenin ciddi olarak rektör adaylığı düşünmediği yönündeki algının yanlış olduğu kanısındayız.KTÜ rektörlüğüne geçen dönem aday olan ve oldukça ciddi bir başarı sağlayan Prof.Dr.Orhan Aydın’ın yeniden aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor.Zaten onsuz bir yarışta olmaz-haz vermez! Orhan Aydın bu şehrin yiğit bir evladı,başarılı bir bilim adamı.Genç yaşta önemli bir çıkış yakalayan Orhan Aydın’ın rektörlük seçimlerine damgasını vurmasını bekleniyor.Trabzon’da İkinci bir devlet üniversitesinin kurulmasının tartışıldığı şu süreçte KTÜ’nün başarı sıralamasında istenen hedefte olması için rektörlük seçimleri ayrı bir önem kazandı. Karadeniz Teknik Üniversitesinin daha büyük hedeflere yelken açması ve başarılı olması gerek diye düşünüyoruz

TRABZON’DA ARTVİNLİLERİN MUHTEŞEM BULUŞMASI

TRABZON’DA ARTVİNLİLERİN MUHTEŞEM BULUŞMASI

9 Mart 2010 tarihinde kurulan Trabzon Artvinliler Derneği  Trabzon’daki  hemşeri dernekleri arasındaki farkını ortaya koymaya devam ediyor. Ahmet Külekçi’nin başkanlığını yaptığı dernek altıncı kez Trabzon’da yaşayan Artvinlileri bir-araya getirmeyi başardı.

Artvin’in Düşman işgalinden kurtuluşunun 95.yıldönümü etkinlikleri kapsamında Nov Otel’de düzenlenen Artvinliler Gecesine ilgi büyük oldu. Sanatçıların bir-birinden güzel parçalarla coşturduğu geceye Artvin Halk oyunları ekibi ayrı bir renk kattı. Artvinliler kurtuluş gecesine  AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar ve Salih Cora ile birlikte Artvin Valisi Kemal Cirit, Artvin Belediye Başkan Vekili Erkan Yazan ,Of Kaymakamı Eren Arslan, Maçka Kaymakamı Deniz Pişkin, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sait Gürsoy ,Ortahisar Belediye Başkan Vekili Abdullah Ural, AK Parti Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Mimar Hatice Öztürk, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör,  Trabzon İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, Çoruh Üniversitesi rektör yardımcısı Prof.Dr.Aydın Tüfekçioğlu, Trabzonspor Kulüp Başkan Yardımcısı Ahmet Çubukçu, Hopa TSO Başkanı Osman Akyürek, Yusufeli Belediye Başkan Vekili Mehmet Akıllı ile birlikte  Artvin ve Trabzon’dan çok sayıda katılım gerçekleşti.

KADINLAR KIŞLA’YA!

KADINLAR KIŞLA’YA!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ve Genelkurmay Başkanlığı, askerlik sistemini sil baştan yazmak üzere başlattığı çalışmalarını sürdürüyor.

Konu, geçtiğimiz aylarda TBMM Milli Savunma Komisyonu gündemine de geldi ve askerlik sistemi, zorunlu askerlik uygulamasının devam edip etmeyeceği, bedelli beklentileri, yurt dışındaki örnekleri de masaya yatırılarak ayrıntılı olarak değerlendirildi. MSB ve Genelkurmay Başkanlığı nezdinde yürütülen askerlik sistemi çalışmalarına "kadınlara gönüllü askerlik" de dahil edildi. Şubat 2016 tarihli "Zorunlu Askerlik Hizmeti" başlıklı araştırmada uygulama, gündeme geldi ve incelendi. Buna göre, Norveç ve İsrail hariç zorunlu askerlik sadece erkekleri kapsıyor. Avusturya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, İsviçre,Litvanya ve Yunanistan'da kadınlar dilerse gönüllü olarak askerlik yapabiliyor.2016 yılı itibariyle zorunlu askerlik, 28 üyeli AB içinde 6 ülkede, 28 üyeli NATO'da ise 5 ülkede uygulanıyor. Avrupa kıtasında, zorunlu askerlik uygulamasının sürdüğü ülkeler arasında sayıca en büyük orduya ise Türkiye sahip. Türkiye, gerek aktif askeri varlığı gerekse zorunlu asker sayısıyla, kendisine en yakın olan İsrail ve Yunanistan'ı bile 3-4 kat geride bırakıyor.

TURİZM ARTIK HERKESİN EKMEK KAPISI!

TURİZM ARTIK HERKESİN EKMEK KAPISI!

Dünya turizm ve seyahat sektörü, geçen yıl küresel ekonomik belirsizlik ve zorluklara rağmen doğrudan ve dolaylı olarak 7,2 milyon kişiye iş imkanı yarattı.

Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi (WTTC) tarafından hazırlanan rapordan derlenilen bilgiye göre, bölgesel veya ülkeler bazında, terör saldırıları, salgın hastalıklar, ekonomideki dalgalanma ve bölgesel zorluklara rağmen sektörün küresel seviyede ilerlemesi devam ediyor. Sektör, geçen yıl doğrudan ve dolaylı olmak üzere toplam 7,2 milyon kişiye istihdam imkanı verdi. Sektördeki istihdam oranı yüzde 2,6 artarak, çalışan sayısı 284 milyona ulaştı. Her 11 çalışandan 1'i turizm ve seyahat sektöründe istihdam edildi. Raporda, 184 ülkeden 127'sinde sektörel büyümenin yaşandığına dikkat çekildi. Bu yıl için sektördeki büyümede geçen yıla göre yavaşlama seyrinin gözlendiği, şu an için tahminlerin sektörde yüzde 3,5'lik bir büyümeye işaret ettiği raporda yer aldı. Bu düşüşe rağmen, sektörün son altı yıllık küresel ekonomik büyümesinin bu yıl da devam edeceği beklentisi ise korunuyor.2026 yılına kadar turizm ve seyahat sektöründe çalışan sayısının 370 milyona ulaşması, her 9 istihdamdan 1'inin sektörden olması öngörülüyor. Gelecek 10 yıl içerisinde sektörün ortalama büyümesinin yüzde 4 'e ulaşması bekleniyor. Güvenlik konuları, sınır politikaları, benzin fiyatları ve dövizdeki durumun, sektörü 2016 ve sonraki yıllarda da etkilemeye devam edeceği belirtiliyor. 

EMEKLİYE MÜJDE!

EMEKLİYE MÜJDE!

Emekli olduktan sonra Bağ-Kur kapsamında çalışmaya devam eden emeklilerden yapılan yüzde 10'luk Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisi kaldırıldı. Bu kesinti ile ilgili geri ödemelerde başladı. Halen Bağ-Kur kapsamında çalışan memur emeklileri bu ay kesintisiz maaşlarını aldı.

SSK ve Bağ- Kur'dan emekli olup kendi işini yapanlar da kesintisiz maaşlarına Nisan'da kavuşacak. Bu düzenleme sayesinde SSK ve Bağ-Kur'dan emekli olup kendi işini kuran emekliler, 87 lira ile 381 lira arasında zam almış olacak. Halen en düşük emekli aylığı (Bağ-Kur tarım) 874 lira 19 kuruş. Bu maaşı alan emeklilerden çalışmaya devam edenlerin eline 786 lira 77 kuruş geçiyor. Kesintinin kalkması sayesinde bu emeklilere 87 lira 42 kuruş fazla para yatacak. En yüksek emekli maaşı da (SSK) halen 3 bin 814 lira. Ancak bu maaşı alan emeklilerden çalışmaya devam edenlerin eline destek primi kesintisi nedeniyle 3 bin 431 lira 60 kuruş geçiyordu. Kesinti kalkınca, bu emekliye artık her ay fazladan 381 lira 40 kuruş yatırılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem