Haber61 Ajandası 22.07.2016

Haber61 Ajandası 22.07.2016

Haber61 Ajandası 22.07.2016

AKŞENER NASIL ÇILDIRDI?

MHP Genel Başkan adaylarından Meral Akşener hakkında  "Fethullahçı" olduğuna dair iddialar devam ediyor. Didem Aslan Yılmaz'ın sunduğu programda, Avukat Cüneyt Toraman, Meral Akşener'in darbeyi desteklediğini ve bu yolla Başbakan olacağını ileri sürerek, Fethullah Gülen cemaatine mensup olduğunu iddia etti.Kendisini hedef alan yayınlar sonrasında canlı yayına bağlanan Meral Akşener, bu iddialara çok sert tepki göstererek, "Bu iddiaları ispatlayamazsa şerefsizdir, alçaktır" dedi. Akşener, Fethullah Gülen ve cemaatiyle hiç bir bağlantısı olmadığını kesin ifadelerle dile getiriken, darbeyi desteklediğine dair iddialara da yine aynı şekilde cevap verdi:"Ben darbecilere karşı çıkarken siz masaların altına saklaniyordunuz...Darbe girişimini kim desteklemişse alçaktır, şerefsizdir. Benim yakınımda da kim destekliyorsa onlar da alçaktır, şerefsizdir, korkaktır. Beni kendinizle karıştırıyorsunuz. Sizden korkan sizin gibi olsun!".Bu arada Meral Akşener'e sosyal medya üzerinden destek mesajları gelmeye devam ediyor.Akşener'e yapılanların iftira olduğunu belirten Kasaplar Odası Trabzon Şube Başkanı Temel korkmaz facebook üzerinden çok sert bir yanıt verdi. Korkmaz paylaşınında "Meral hanıma iftira eden köpekler, Bu ülke sizden ne bekler. Siz, bir kadina aşağılık iftira eden piç sürüsü insan kilikli şeyranlarsiniz" ifadelerini kullandı

TRABZONLU REKTÖRDEN GÖZALTI AÇIKLAMASI!

YÖK tarafından yürütülen bazı soruşturmaların selameti açısından 4 üniversite rektörü ile birlikte açığa alınan Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü ve Beykozlu Trabzonlular Dernek Başkanı Prof. Dr. İsmail Yüksek, bir açıklama yaptı.Prof. Dr. İsmail Yüksek yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Bir algı operasyonu var. Maalesef iftira ve yalan ile kahraman olmak isteyenler var. Terse dönecek inşallah. Biz devletimizi seviyoruz. Vatan hainleriyle hiç bir zaman işimiz olmadı olmayacakta. Ülkemiz sıkıntılı bir süreç içerisinde. Biz bu kadar yıldır kimsenin sorumluluk almadığı bir dönemde bu mücadeleyi hep verdik. Bekleyip görelim. Allah’ın hesabı herşeyin üzerindedir.

İZİNLERİ YANAN MEMUR NE OLACAK?

FETÖ'nü darbe girişimi sonrası tüm kamu çalışanlarının izinlerinin iptal edilmesiyle çalışanlara paraları iade edilecek.Darbe girişimi sonrası kamu çalışanlarının yıllık izinleri kaldırılmıştı. Tur operatörleri tatilini iptal edenlere 14 gün içinde para iadesi yapması gerekiyor.Ancak seyahat acenteleri ve tur operatörlerinden paket tur satın alan kamu çalışanlarının ne olacağı merak konusu oldu. Konu hakkında Adana Barosu Tüketici Hakları Komisyonu Başkanı Turgay Mumcuoğlu yazılı bir açıklama yaparak paket tur satın alan kamu çalışanlarının yasa gereği paralarının iade edilmesi gerektiğini belirtti.Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık da paket turlardan değil, direk olarak otellerden satın alma yapan tatilcilerin de paralarının iade edileceğini, tarih değişikliği yapmak isteyenlere de olanak sağlanacağını belirtti. Ayık ayrıca, tatilini yarıda kesmek zorunda kalan kamu çalışanlarına da para iadesi yapılacağını açıkladı.Mumcuoğlu'nun yaptığı yazılı açıklamada, "Paket Tur Sözleşmesi Yönetmeliği'nin, 'Sözleşmenin Feshi' başlıklı 16. maddesinde 'Katılımcının gerekli tüm özeni göstermesine rağmen öngöremediği ve engelleyemediği bir durum veya mücbir sebep nedeniyle paket turun başlamasına otuz günden daha az bir süre kala fesih bildiriminde bulunması halinde, ödenmesi zorunlu vergi, harç ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflar ile üçüncü kişilere ödenip belgelendirilebilen ve iadesi mümkün olmayan bedeller hariç olmak üzere, herhangi bir kesinti yapılmaksızın katılımcının ödemiş olduğu bedel kendisine iade edilir" ifadelerini kulladı.

TRABZONLU İŞADAMLARI DA VAR!

FETÖ mensuplarının faaliyetlerine ilişkin ayrıntılar ortaya çıkarken iş dünyasındaki kriptoları da çözülüyor. İstihbarat ve denetim birimleri örgüt üyelerinin sosyal medya hesapları, e-posta trafiği üzerinden ilişki kurduğu şirket ve işadamlarına ilişkin listeyi de ortaya koydu.. Bu incelemelerin sonunda Paralel Yapı ile doğrudan ve dolaylı bağlantısı bulunan 8 bin şirket belirlendi.Bu şirketler, sahipleri ve bağlantılı isimlere ilişkin kapsamlı dosya hazırlandı. Firmalar üzerinden örgütü finanse eden işadamlarının listesi de çıkarıldı. Yurtdışı vakıf, dernek, örgüt birimlerine para transferlerinde rol oynayan 100'e yakın işadamı olduğu belirlendi. Bu işadamlarının yaptığı para transferlerinin izi sürüldü. Paralel yapının ve destek verenlerin yurtdışındaki mal varlıkları da dondurulacak.FETÖ'ye destek sağladığı belgelenen bütün şirketlerin mal varlığına el konulacak. Paraları yurtdışına transfer edenler de örgüte destekten yargılanacak.Listede örgüte finasmal destek sağladığı belirtilen Trabzonlu bazı işadamlarının da olduğu belirtildi

EMEKLİ OLANLARA İYİ HABER!

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) emeklilere ve malullere iyi haber geldi. Kurumdan yapılan bir duyuruda şöyle denildi:"Emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan toplam 2.040.149 kişinin 1 Temmuz 2016 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan fark tutarları, aylık almakta oldukları banka ve PTT Şubelerine gönderilerek 22 Temmuz 2016 tarihinde ödemeleri yapılacaktır. Bu kapsamda Mayıs-Haziran-Temmuz döneminde aylık alanlara Temmuz ayı olmak üzere 1 aylık tutarında, Haziran-Temmuz-Ağustos döneminde aylık alanlara Temmuz ve Ağustos ayları olmak üzere 2 aylık tutarında, Temmuz-Ağustos-Eylül döneminde aylık alanlara Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları olmak üzere 3 aylık tutarında, aylıklarını her ay alanlara Temmuz ayına ait 1 aylık tutarında aylık farkı tahakkuk ettirilmiştir. Toplam fark ödemesi tutarı 274.000.857,94 liradır.”

TRABZONLU O İSME BÜYÜK TEPKİ VAR!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yaverinin Cemaat’in darbe girişiminde rol oynadığı gerekçesiyle gözaltına alınmasının ardından Trabzonlulardan tepki geldi. Trabzon’un Sürmene ilçesi doğumlu olduğu belirtilen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaveri Albay Ali Yazıcı’ya yönelik “Fetullah'ın sidikli şalvarını öpmek uğruna devlete ihanet eden Ali Yazıcı nüfusunu derhal Pensilvanya'ya aldırsın” ifadeleri kullanıldı. “Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ise ‘Şoktayız, herkes şokta’ diyerek isyan ediyor. Darbeci Albay Ali Yazıcı'nın ihaneti Trabzon'un diğer ilçelerinde de sıkıntı yarattı. Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, ‘Yüz karasıdır o. Onu hemşerilikten reddettik. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bunu nasıl yapar? Memleketine nasıl ihanet eder?’ dedi. Albay Yazıcı mert ve güzel insanların memleketi Sürmene doğumludur. Ama orada yaşamamıştır. Sadece Sürmene değil, tüm bölge ona lanet okuyor. Sürmene ile pek bağı olmayan albayın ailesi de Gülen'ciymiş meğer…  Kızılay'ın efsane başkanı Sürmeneli Tekin Küçükali de yaverin Erdoğan'a ihanetini nefretle karşıladı. Kısacası Trabzon'daki herkes, ‘Fetullah'ın sidikli şalvarını öpmek uğruna devlete ihanet eden Ali Yazıcı nüfusunu derhal Pensilvanya'ya aldırsın’ diyor…”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem