Haber61 Ajandası - 18 Nisan 2016

AHMET BAŞKAN HEMŞERİ DERNEKLERİNİ UNUTMADI! Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç  aktif siyasetin içinde olduğu dönemden bu yana şehirde farklı bir sevgi ve değer görüyor. Genç’in renkli-samimi ve başarılı kişiliğinin yanı sıra herkesinle diyalo

Haber61 Ajandası - 18 Nisan 2016

AHMET BAŞKAN HEMŞERİ DERNEKLERİNİ UNUTMADI!

Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç  aktif siyasetin içinde olduğu dönemden bu yana şehirde farklı bir sevgi ve değer görüyor.

Genç’in renkli-samimi ve başarılı kişiliğinin yanı sıra herkesinle diyalog kurabilecekte önemli bir özelliği vardır.Bu elbet de onun için önemli bir avantaj. Belediye başkanlığı döneminde geçen 2 yıl süre içinde bu avantajını hizmete yansıtma noktasında gayret gösteren Ahmet Metin Genç’in ne kadar başarılı ne kadar başarısız olacağını elbet de zaman gösterecek.Ortahisar Belediyesinin yeni yapılacak binaya geçmesi süreci ise resmen başladı.Projenin ayrıntıları görme fırsat bulduk.

Büyükşehir Trabzon’a yakışacak bir belediye hizmet binası yakın zamanda kazandırılacak.Ahmet başkan Ortahisar Belediyesinin yapılacağı alanda Trabzon’da hizmet veren hemşeri derneklerini  ve sivil toplum kuruluşları içinde  özel bir alan kazandırmak istiyor. Genç’in seçim beyannamesinde de yer alan bu projesine Trabzon’da hizmet veren Artvin, Giresun, Ordu, Gümüşhane ve Bayburt dernek başkan ve yönetimlerinden tam destek var.

MHP'DEKİ KAOS AK PARTİ'YE YARAR!

MHP'DEKİ KAOS AK PARTİ'YE YARAR!

MHP'de Genel Merkez ile muhalifler arasındaki kavga büyürse, bazı MHP’li milletvekillerinin partiyle bağları zayıflayabilir.

Bu da 330 oya ulaşarak referanduma gidip Anayasa’yı değiştirme ve dokunulmazlıkları kaldırma planında MHP’li vekillerin oy desteğine ihtiyaç duyan AK Parti’ye yeni fırsatlar yaratabilir.Genel Merkez ve Devlet Bahçeli, bu süreçten zaferle çıksa da yıpranabilir. AK Parti de TBMM’de Anayasa değişikliği için beklediği desteği ve referandum için gerekli 330 rakamına ulaşamazsa MHP’deki durumu bir erken seçim fırsatına çevirebilir.

HDP’nin de oy kaybedeceği beklentisiyle birlikte AK Parti’nin 330 milletvekili çıkarma ihtimali de Türkiye’yi erken bir genel seçime götürebilir.Süreç muhaliflerin zaferiyle sonuçlandığında ise MHP’nin daha fazla güçlenmesi için zaman gerekecek. Muhalif adaylardan biri partinin desteğini arkasına alıp partinin başına geçebilse bile halk desteğini arttırmak için zamana ihtiyacı olacak. AK Parti o zamanı MHP’ye tanımamak için de başkanlık, yeni anayasa ve erken genel seçim planları için bu dönemde düğmeye basabilir.MHP’deki gelişmelerin CHP’ye etkisi ise seçmen tabanıyla ilgili...Lider değişikliği yaşamış bir MHP’nin sadece merkez sağdan değil, CHP’den de oy geçişi sağlama ihtimali yüksek. Bu da gelecek dönemde, CHP yönetiminin özellikle mesafe koyduğu ulusalcı söylemleri yeniden kullanmasını tetikleyebir

CEMİYET SEÇİMLERİ ÖNCESİ SON DURUM

CEMİYET SEÇİMLERİ ÖNCESİ SON DURUM

7 Mayısta gerçekleşecek Trabzon Gazeteciler Cemiyeti seçimleri öncesi başkan adayları çalışmalarını sürdürüyor.

Tahir Orhan,Yusuf Turgut,Nevzat Yılmaz ve Tekin Atay adaylıklarını açıklayan isimler. Başkan adayları seçimde oy kullanacak üyelerle bire-bir görüşmelerin yanı-sıra kurumsal ziyaretlerde gerçekleştiriyor.Başkan adayların en büyük sıkıntısı ise liste oluşturmada yaşadıkları belirsizlik oluşturuyor.

Listeler elbette seçimlerin gidişatında oldukça etkili olacak.Adaylarda bunun farkında,bu yüzden ince-eleyip sık dokuyorlar.Adaylar arasında birleşme olup-olmayacağını ise zaman gösterecek.”Cemiyette bir dönem kapanacak yeni bir dönem başlayacak” sloganı ile yola çıkan Tekin Atay genç kuşak gazetecilerle geniş kapsamlı bir toplantı yaparak listesini şekillendirmek istiyor.Yusuf Turgut ise listesini aşağı-yukarı şekillendirdi ama kendisinden sonraki ikinci isim konusunda henüz karar veremedi.

Nevzat Yılmaz’da seçimlere iddialı hazırlanıyor.Yılmaz’ın listesi bu hafta içinde kesinlik kazanacak. Tahir Orhan ise pusuda nabız tutmaya devam ediyor.Bu arada bir dönem Karadeniz Gazetesinde görev yapmış aralarında yazarımız Ahmet Külekçi’nin olduğu bir grup gazeteci seçimler öncesi toplantı gerçekleştirerek seçimleri değerlendirdi.Yaklaşık 20 kişilik liste hazırlayan bu grup adaylık açıklaması bekleniyordu.Son anda aday çıkarmaktan vazgeçen genç grubun  listelerini sağlam tutup mevcut adaylardan birine destek verecekleri iddia ediliyor

KILIÇDAROĞLU’NUN RİZE VE TRABZON GEZİSİ

KILIÇDAROĞLU’NUN RİZE VE TRABZON GEZİSİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 1 Kasım seçimleri sonrası parti organları ile yaptıkları değerlendirmede en çok hangi bölgelerde oy kaybettiklerinin tespitini yaptılar.

Seçimlerde başarısız olan bölgeler arasında Karadeniz Bölgesi başını çekiyor.Trabzon’da ve Artvin’de birer vekil çıkaran CHP Rize, Giresun, Ordu, Gümüşhane ve Bayburt’da hayal kırıklığı yaşadı,oylarda büyük düşüş yaşandı.İşte bu noktada Kılıçdaroğlu teşkilatlarına,vekillerine bölgeleri boş bırakmayın mesajı verdi.

Kılıçdaroğlu geçen hafta içinde geldiği Rize ve Trabzon’daki ziyaret ve toplantılarda da aynı şeyi vurgulayarak “Karadeniz’i boş bırakmak doğru değil,hepimiz her an seçim olacak gibi tetikte olmalıyız” Bu arada CHP’de tüzük kurultayı hazırlıklarında son aşamaya gelindi.CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu kurultayın basına ve kamuoyuna kapalı sadece delegelerle yapılmasını istiyor.İllerden tüzük değişikliği kapsamında milletvekili ve belediye başkan adaylarının ön seçimle belirlenmesi,güçlü genel sekreterlik modeline geçilmesi gibi taleplerin iletildiği öğrenildi.CHP’de illerden gelen talepler şunlar:Milletvekili adayları 81 ilde önseçimle belirlensin*Belediye başkan adayları ön seçimle belirlensin*Güçlü genel sekreterlik uygulamasına yeniden geçilsin,genel sekteri PM seçsin*MYK üyelerinin yarısını genel başkan atasın,yarısı PM tarafından seçilsin*PM seçimlerinde blok liste tamamen kaldırılsın,çarşaf listeyle üyeler belirlensin

BAHÇELİ ALAYINA İHRAÇ MI DİYECEK?

BAHÇELİ ALAYINA İHRAÇ MI DİYECEK?

Ankara 12.Sulh Hukuk Mahkemesi’nin önceki gün “olağanüstü kurultayın toplanması” yönünde verdiği kararın yankıları her iki taraf açısından sürüyor.

Kararın açıklanmasının ardından “Kimse bizden olağanüstü kurultayı beklemesin.Onlar mahkeme hakkını kullandı,şimdi sıra bizde” açıklamasını yapan Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin planları arasında muhalif kanatta yer alanları partiden ihraç etmek gibi ağır düşüncesi var.Muhalefetin olağanüstü kurultay için mahkemeye gittiğini sürece kadar adaylara ilişkin “disiplin sürecini” işletmeyen genel merkez,kararın ardından bu işlemi devreye sokmaya hazırlanıyor.

Bu karara yönelik tepkiler var.Haber61.siyaset ajandası olarak Trabzon’da bu tepkileri dinledik.İşte vatandaşın gözüyle MHP’de yaşanan son süreç: Akın Demirci:”MHP’de artık olağanüstü kongre kaçınılmaz olmuştur.Hemşerimiz Koray Aydın’ın Genel Başkan olmasını isterim.Ama bana göre ibre Meral Akşener’den yana” Yusuf Şatır:”Sayın Bahçeli artık daha fazla zorlamamalı ip koptu.MHP 2019 seçimlerine değişiklik yaparak girmeli” Ferhat Topçu:”Muhalefete ihraç yolu iddiası ile gözdağı verilmek isteniyor. Bu partiye güç veren delegedir.Delegeden niye kaçılıyor.Devlet Bahçeli partisinin önünü açmalı”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler